Sverige På lördagskvällen den 9:e mars avgjordes finalen av Melodifestivalen 2019, den nationella uttagning som utser Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2019, som vanns av “Too Late For Love“ med John Lundvik som inte bara fick full pott från juryn utan även toppade tittarnas omröstning.

Resultatet från omröstningarna samt länkar till finalisternas finalframträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Too Late For Love“, John Lundvik officiell video: final-framträdande
studioversionfinal-framträdandedeltävlings-framträdandeeurovision.tv (låttext & info)
(text & musik: John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas “Stone” Johansson )

Slutresultatet: Finalen av Melodifestivalen 2019:
1. “Too Late For Love“, John Lundvik 181 poäng
2. “On My Own“, Bishara 107 poäng
3. “Hold You“, Hanna Ferm & LIAMOO 107 poäng
4. “Norrsken (Goeksegh)“, Jon Henrik Fjällgren 74 poäng
5. “Hello“, Mohombi 74 poäng
6. “Not With Me“, Wiktoria 64 poäng
7. “I Do“, Arvingarna 64 poäng
8. “Chasing Rivers”, Nano 64 poäng
9. “Torn“, Lisa Ajax 62 poäng
10. “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl 56 poäng
11. “Victorious“, Lina Hedlund 40 poäng
12. “I Do Me“, Malou Prytz 35 poäng

Juryns röster: Tittarnas röster:
1. John Lundvik 96 p. 1. John Lundvik 85 p.
2. Nano 54 p. 2. Bishara 69 p.
3. Hanna Ferm & LIAMOO 48 p. 3. Hanna Ferm & LIAMOO 59 p.
4. Lisa Ajax 39 p. 4. Jon Henrik Fjällgren 55 p.
5. Bishara 38 p. 5. Mohombi 42 p.
6. Wiktoria 36 p. 6. Arvingarna 37 p.
7. Lina Hedlund 32 p. 7. Anna Bergendahl 36 p.
7. Mohombi 32 p. 8. Wiktoria 28 p.
9. Arvingarna 27 p. 9. Lisa Ajax 23 p.
10. Malou Prytz 23 p. 10. Malou Prytz 12 p.
11. Anna Bergendahl 20 p. 11. Nano 10 p.
12. Jon Henrik Fjällgren 19 p. 12. Lina Hedlund 8 p.
(Källa: SVT – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Vad kan man möjligtvis tillägga här som inte resultatet redan visat? Juryn gav John Lundvik samtliga 12:or och tittarna gav honom högsta poäng. Själv tycker jag att han var överlägsen och då det är första året på väldigt länge som min favorit i Melodifestivalen vinner och det sker så stort så är det inte utan att jag börjar tänka att en sjunde ESC-vinst för Sverige kanske inte är helt ouppnåelig. 😀

Nåja, nu ska man kanske inte rusa iväg utan ta en sak i taget och glädja sig åt detta resultat först. Hur som helst så skickar jag ett stort grattis och lycka till till John Lundvik (med en förhoppning om att kunna skicka ett ännu större grattis om ca två månader). 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2019”

 1. Micke

  Ok det låter ju positivt pinglan. Hoppas din positiva anda om låten även gäller mig då jag nu ska ta mig an låten och se vad Sverige skickar. Det kan ju iaf inte vara sämre än de två sista åren. Eller kan det? Vi får se

 2. Schlagerpinglan

  @Micke. 😀

 3. Johanna

  @Micke Jag tror att du kommer gilla den betydligt mer än våra två senaste bidrag!

 4. Adri

  Positivt:
  + John Lundvik är himla duktig. Fullpott från juryn, och nära riktig fullpott säger ju sig självt.
  + Denna sticker ändå ut får man lov att säga
  + Medryckande
  + Bästa MF-upplagan på flera år avslutades bra också med att SVT rättat till telefonröstningen och gjort den nödvändig igen.
  + Jag gillar 90-talsvibesen.

  Negativt:
  – Om tittarna bara gett Bishara ett poäng mindre hade min favorit fått silver snarare än brons. Ah well…
  – Jag tjatar lite kanske… men jag förstår inte juryns behandling av Anna. Min enda teori är att hon måste underlevererat på juryrepet igår.

 5. Mikaela

  Hejade aldrig riktigt på någon ikväll, ändå kändes omröstningen väldigt spännande. Johns låt får godkänt och läggs i den stora, icke-rangordnade högen av ok bidrag.

  Kvällens stora växare för mig var Nano. Han sjunger inte så rent, men själva låten är faktiskt riktigt bra.
  Kvällens stora sjunkare var Hanna och Liamoo, som jag gillade i deras deltävling, men som ikväll kändes som en beräknande Running scared.

 6. M

  Tycker snarare att det var en väldigt ospännande omröstning. Lundvik var ju etta från start till mål, så hur menar du Mikaela? Sen måste röstningssystemet helt klart ändras, gå tillbaka till procent och begränsa apprösterna, sluta tänk röstrekord, det går inte att toppa 15 miljoner ändå.

 7. Adri

  M: Jag tycker detta röstningssystemet var så mycket bättre 🙂 Med det här sättet var det öppet och telefonrösterna spelade roll 🙂

  Det enda jag ogillar är att de presterar vinnaren direkt istället för poängen för topp två.

 8. M

  Adri: I deltävlingarna absolut, men i finalen nej. Sju av tolv bidrag fick samma poäng som en eller två andra, det känns inte ok. Slutresultatet är tom oklart, borde inte Arvingarna komma före Wiktoria, som fick fler poäng av folket tex, och Nano efter henne, dvs åtta, inte sexa? Väldigt rörigt… Och hur vet du att telerösterna spelade roll, eller menar du folkets röst?

 9. Marcus

  Ett par reflektioner:

  1. Ett av Sveriges sämre vinnarbidrag. Det finns ingenting här som rycker tag i en, som engagerar. Låten är habil, och John fyrar av sitt smörigaste pingstvänskörleende, Men det händer inget. Trots det är det det bästa som kunde hända ikväll eftersom Anna inte hade en chans.

  2. På tal om Anna. Vad sysslar juryn med? Helt jäkla oförståeligt.

  3, Jag ser att folk börjar snacka om en sjunde vinst för oss. Men vem f*n skulle rösta på den här framför Island, Portugal eller Nederländerna? Jag tror vi ska vara glada för en topp 10-placering,

  4. DANA OCH CHARLOTTE ÄR DET BÄSTA SOM NÅNSIN HÄNT SVENSK TV OCH JAG GRÅTER FORTFARANDE GLÄDJETÅRAR! <3

 10. Adri

  M: Jag menar att ikväll, med detta system, kunde tittarna påverka 🙂 2016-2018 har telefonröstningen varit ett skämt för att folk röstar amatörmässigt (jag står för att det inte är SVTs ansvar utan tittarnas, men jaja).

  2017 så skiljde det exempelvis bara 27 poäng mellan sistaplats och förstaplats. 2018 30 poäng. Det var så dåligt. Och tävlingen var i princip avgjord efter juryröstningen.

  Men nu med en bra och rättvis uppdelning av telefonröstarna blev det som 2015 och innan när varje röst verkligen hade makt att påverka 🙂

  Att många hamnade på delade poäng gissar jag är en slump, men enligt wikipedia så har du rätt, tittarna avgör dem. Vilket innebär:

  2. Bishara
  3. Ferm/Liamoo
  4. Jon Henrik
  5. Mohombi
  6. Arvingarna
  7. Wiktoria
  8. Nano (exempel på ett fall där telefonröstarnas makt gav resultat – hade detta varit 2017 hade han säkert kommit topp 5)

 11. Adri

  Marcus: Well, jag kan ju inte pga svensk. Men jag hade definitivt valt denna framför dem tre du nämner 😉 Tror vi hamnar topp fem i alla fall.

 12. Adri

  Eller topp tio är iaf garanterat men topp fem är iaf mest likely 🙂

 13. M

  Haha, påverka? Vi hade samma etta som juryn, resten är ju oväsentligt egentligen. Men den stora boven är så klart den obegränsade appen, det är den som måste ändras.

 14. Adri

  M: Agree to disagree isf. Jag tycker inte det är oväsentligt, och gissar att deltagarna också bryr sig. Man kommer ju hellre tvåa än tolva? 🙂

  Jag tycker som sagt det var ett bra röstningssystem som verkligen gav riktig 50/50-makt 🙂 vi påverkade lika mycket som juryn för samma system användes för båda 🙂

  Jag hoppas detta system återanvänds kommande år iaf 🙂

 15. M

  Det är en vinnare man utser, resten är bara statistik. Och jag hoppas och tror man kommer begränsa app-rösterna framöver, att man får rösta gratis på allt är inte logiskt hållbart, bara ett sätt att krampaktigt kämpa för nya röstrekord. Vem bryr sig? SVT tydligen, inte jag…

 16. Mikaela

  @M Jag menar att jag tyckte röstningen var spännande och fick handsvett under den. 🙂

 17. Micke

  Jag vill passa på att tacka Norden för att efter katastrofåret verkligen ha skärpt till sig (ett land är uteslutet från mitt tack)

  NORDEN 2018:

  1. Danmark (8/10) Mer än bra
  2. Norge (2/10) Mer än dålig
  3. Island (1/10) Mycket dålig
  4. Finland (1/10)
  5. Sverige (1/10)

  ——————————–

  NORDEN 2019:

  1. Sverige (8/10) Mer än bra
  2. Danmark (7/10) Bra
  3. Norge (7/10)
  4. Finland (6/10) Mer än godkänd
  5. Island (1/10) Mycket dålig

  Tänk ibland tappar man helt hakan över saker “experter” säger. Nu på morgonen läste jag hur en “expert” hävdade att MF i år var bättre än tidigare. Anledningen var enligt honom inte bättre bidrag utan att året varit utan tramsbidrag som Samir & Victor, Rolandz mm. I nästa mening börjar han titta på andra länders bidrag i år och hyllar då bl. Nederländerna och Island.

  Nu har jag inte glasögon men när jag läste det började jag nästan undra om jag behöver det, om jag verkligen läste rätt. Ok så ena stunden är Samir & Victor och Rolandz är trams och skämtbidrag medan nästa så är Islands bidrag något fantastiskt. Hmmm.

  Man får tycka vad man vill men man får banne mig ha substans i det man säger. Plojbidrag är viktigt i ESC. Det måste finnas men får givetvis inte ta över. Det finns många plojbidrag genom åren som jag både älskar och hatar.

 18. Johanna

  @micke Roligt att du gillar Sverige, synd att du inte gillar Island (inget plojbidrag för övrigt) Men kul att du känner, som jag att Sverige har en kanonlåt i år!

 19. Micke

  @Johanna, roligt att du tycker det är roligt 🙂 Jag vill bara kommentera en sak min vän. Om Island är ett plojbidrag eller är inte det viktiga i detta jag skrev. Många tror det och det är ju upp till var och en och främst dem. Vem dömer det. Den här “experten” dömer ut Samir & Victor som ett plojbidrag och menar på att de inte ens ska få vara med i schlagercirkusen. Hur är det då om man frågar Samir & Victor själva? Ser de sitt bidrag som ett plojbidrag?

  Det är det jag menar. Jag har så extremt svårt för “experter” som menar på att de har rätt att bedöma vad som ska vara tillåtet och inte tillåtet. Jag menar, jag tror de flesta här vet vad jag anser om Österrike 2012. Eller Sverige 2013 och 2017. Vi kan helt enkelt titta på vad jag tycker om Island och Tjeckien i år. Har jag rätt att hävda att dessa inte ens ska få vara med? Nope jag ska ärligt talat bara knipa igen om jag har såna åsikter vilket jag inte ens har. Har extremt svårt för såna där besserwissers.

  Visst man kan bli irriterad och chockad när kanonbidrag som “True Colors”, Barbora Mochowa åkte ut i Tjeckien till förmån mot ett av historiens sämsta bidrag men åter igen. Jag vet inte bäst, min åsikt är inte allenarådande så hjärtligt välkommen till ESC i maj Lake Malawi även om jag tycker du har ett fruktansvärt simpelt bidrag

  Det är inte ofta jag blir arg eller irriterad Johanna men självutnämnda besserwissers som tror deras åsikt är legio och ska fungera för alla, de gör mig väldigt irriterad. Trots att jag är en glad skit 🙂

 20. Johanna

  @Micke, jag förstår din poäng. Speciellt om Tjeckien…det var bara väldigt konstigt. Och experter är väkl i slutänden bara människor dem med, men då kankse man inte ska kalla sig expert dock:-)

 21. K2

  Nu har jag gjort något jag inte gjort på säkert 10 år och det var att titta på schlagerfinalen igår. Man måste ju se och höra om det har blivit till det bättre innan jag fortsätter att tycka som jag gör och jag kan säga att detta blev en engångsföreteelse. Den som vann var bättre än det övriga fältet men inget jag ropar halleluja över.

 22. Adri

  Micke, skriver här också för osäker på om du sett mitt svar. Angående länken du skickade igår, med en Andreas Johnson-låt 🙂

  Micke: Jag har aktivt undvikit allt som kan innehålla spekulationer angående MF innan sändningen startade 🙂 Därför undvek jag denna tråd och missade helt din länk till mig 🙂

  Hoppas du inte tog det personligt. Jag såg helt enkelt inte 🙂

  Men med det sagt… jag minns faktiskt att vi snackat om den låten och andra i hans diskografi. Men jag förstår inte sammanhanget denna gång om jag ska vara ärlig 🙂

 23. Micke

  @Adri, det är lugnt Det var en grej vi pratade om men vi kan ta det längre fram när det lugnat ned sig 🙂

 24. Daniel

  John lundvik vann inte hos alla röstningsgrupper hos tv-tittarna i finalen.
  Eftersom maxpoängen där är 96 poäng så kan han inte fått 12 poäng ifrån varje röstningsgrupp i appröstningen och ifrån telefonomröstningen. För han fick 85 poäng.
  Det är konstigt att ingen person eller media har skrivit om det här än.

 25. Daniel

  Jag ska tipsa expressen och Aftonbladet om det här.

  Kan det vara den äldsta och yngsta gruppen som inte hade john Lundvik som favorit tror ni?
  Det känns som det är grupperna med minst antal personer som röstar och därmed mindre representativ antar jag. Plus med mest fusk antar jag då personer ljuger om sin ålder för att kunna rösta i grupper där minst antal personer röstar.

 26. Adri

  Daniel: Jag nämnde det under ett annat inlägg igår 🙂 Han fick 11 p från fullpott. Jag vet inte vilka som inte hade honom först.

  Jag kan dock tro att han vann hos de äldsta. Min enda referens är visserligen min mormor men hon älskade John för ”han sjöng bra och han var ju fruktansvärt charmig”. Jag tror hans charm, som jag hört mycket om, mest påverkar äldre faktiskt.

  Barnen kanske hade… jag vet inte… Arvingarna först? Eller Bishara?

 27. Adri

  Daniel: Sen tror jag ytterst få fuskar. Jag kanske är naiv, men det verkar bara vara inbitna fans som känner till åldersregeln och är man inbiten i MF så vill man väl MF väl, och då vill man inte ha fusk?

  Är jag naiv? Ja, det är jag. Man kan lura i mig vad som helst. Men jag tror inte folk har fuskat så mycket som vissa har tänkt 🙂

  För som sagt, gillar man MF så vill man tävlingen väl och då ska smutsigt spel hållas ute? 🙂

 28. Jasmin

  Hejsan!!.

  Man tyckte om John Lundviks låt i Melodifestivalen och det var mycket bra att han vann. Hade honom som favorit och har det fortfarande. Det hade varit sådär om en annan låt från Melodifestivalen hade vunnit. För man får hoppas på att det blir en bra placering för Sverige i Eurovision Song Contest i Israel i Maj och att John Lundvik hamnar åtminstone på en tredje plats eller på en fjärde plats om han inte skulle vinna och hamna på första plats. Så en topp 5-placering tror man iallafall om Sverige. För det finns nog säkert fler bra låtar från andra länder som kan också komma rätt bra till och vinna fast det får man se då i Maj hur det går och vem som vinner och vem som tar hem alltihop och i vilket land Eurovision Song Contest blir i nästa år 2020. Det återstår att vänta och se.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se