TjeckienKryštof Šámal, presschefen för Tjeckiens Eurovision-delegation har avslöjat att deltagarna i Tjeckiens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019, “Eurovision Song CZ 2019” (ESCZ), kommer att avslöjas den 7:e januari under en presskonferens.

Man förväntar sig att röstningen denna gång kommer att bli lite annorlunda jämfört med första årgången. Denna gång lär det inte enbart vara en internationell jury och tjeckiska fans online-röster som räknas utan online-rösterna från internationella fans kan komma att räknas som en internationell jurymedlem. Vinnaren presenteras i slutet av januari. (Källa: escxtra.com)

En av treorna i Tjeckiens ESC-uttagning 2018:

FLY“, Eva Burešová (se hela “Eurovision Song CZ 2018”-resultatet här)

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Tjeckien 2019: Finalisterna presenteras i januari”

 1. Micke

  Fick för mig att titta lite på det sämsta Norden fått fram under 2010-talet. För mig är Finland och Island de klart bästa länderna i ESC-historien från Norden och Danmark och Sverige sämst. Märkligt därför att se två finska bidrag på den här rankingen men inget från Danmark. Också direkt tragiskt att se att hälften av de tio kommer från Sverige varav tre av dem toppar botten så att säga. Nu går vi alltså in i säsongen för 2019 och då hoppas jag verkligen få slippa den här typen av bidrag. Lika usla som de två “vinnarna” i bottenlistan är ju näst intill omöjligt att återupprepa men jag hoppas verkligen de fem länderna får till det 2019 :-9

  BOTTEN NORDEN 2010-2018:

  Två bidrag går helt enkelt inte att göra sämre än de är. (0/10)

  1. “I Can’t Go On”, Robin Bengtsson – 2017 – SVERIGE
  2. “You”, Robin Stjernberg – 2013 – SVERIGE

  Följande fyra bidrag får (1/10)

  3. “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso – 2018 – SVERIGE
  4. “Monsters”, Saara Aalto – 2018 – FINLAND
  5. “Stay”, Tooji – 2012 – NORGE
  6. “Popular”, Erik Saade – 2011 – SVERIGE

  Följande fyra bidrag får (2/10)

  7. “Grab the moment”, Jowsr – 2017 – NORGE
  8. “Our Choice”, Ari Ólafsson – 2018- ISLAND
  9. “Marry me”, Krista Siegfrieds – 2013 – FINLAND
  10. “Heroes”, Måns Zelmerlöw – 2015 – SVERIGE

  När det sedan gäller Tjeckien så tycker jag fortfarande att “FLY“, Eva Burešová var bidraget som borde ha representerat dem i maj månad 2018.

 2. Adri

  Micke: Ta nu för allt i världen inte detta fel, jag menar väl, men… hur mår du egentligen? Mår du bra?

  Anledningen till att jag undrar är för att du ger ”Heroes” 2/10. Det kan du väl för allt i världen inte mena? Eller så vill du bara få en reaktion från mig? Är du sur och ”Heroes” helt enkelt kom i din skottlinje?

  Nej, (dåligt) skämt åsido. Jag är chockad. 🙂 Trodde du gav det 4-5 iaf för jag fick för mig att du gillade verserna, och verserna dominerar ju trots allt låten. Tajmar man så är det mer vers än refräng har jag för mig.

  Sen är ju ”You” betydligt mycket värre än ”I can’t go on”. Bättre låt, artist och sångröst. Menmen… för dig så är det väl grader i helvetet.

  Menmen, jag har absolut inget eget att komma med så nu kommer min botten 10 från Norden 2010-2018:

  (Ettan är sämst – inte tvärtom)

  1. ”Aina mun pittää” (Finland 2015)
  2. ”Sing it away” (Finland 2016)
  3. ”Our choice” (Island 2018)
  4. ”You” (Sverge 2013)
  5. ”That’s how you write a song” (Norge 2018)
  6. ”Cliche Love Song” (Danmark 2014)
  7. ”Popular” (Sverige 2011)
  8. ”Haba Haba” (Norge 2011)
  9. ”My heart is yours” (Norge 2010)
  10. ”Marry me” (Finland 2013)

  Slutkommentar: 2015-2016 var två mörka år för Finland. Faktiskt förvånad att talare ovan inte tagit med (förhoppningsvis bara glömt 😉 ) Finland 2015 och Danmark 2014… jag vill bara inte tro att ”Heroes” sätts under dessa. Ugh… moving on.

  Tre ”dishonorable” mentions… ja, man ska inte komma undan som usel, bara för att det finns värre:
  ”Da da dam” (Finland 2011)
  ”Paper” (Island 2017)
  ”Hogher ground” (Danmark 2018)

 3. Adri

  On topic då: Tjeckien sen comebacken är verkligen ett land att se fram emot… med undantag för 2017 som mest verkade vara en nödlösning.

  Jag tvekar att de kommer få till nåt bättre än ”Lie to me” redan nu direkt året efter 🙂 Men jag ger inte upp!

 4. Micke

  Versen i Heroes är en klar (5/10) medan refrängen är en klar (0/10), alltså (2,5/10). I början hade jag versen lite högre ändå men tyvärr har den fått en fet smäll av refrängen så den har blivit delskyldig i det hela.

  Men jag får nog kontra då Adri. Hur mår du egentligen? Hur kan du göra en botten 10 Norden 2010-2018 utan att ha med “I can´t go on”? Kan en låt överhuvudtaget bli sämre? 🙂 Svaret är märkligt nog JA och Österrike sitter inne med svaret. Gissa vilket år? 🙂

 5. Micke

  Mina två nollor är SOLKLARA NOLLOR. Mina fyra ettor är SOLKLARA ETTOR. Däremot är alla mina fyra tvåor på gränsen mellan två och tre

 6. Micke

  Faktum är att Sverige toppar en lista: De har de två bidrag genom tiderna som skiljt mest i klass mellan vers och refräng. “Heroes”, Måns Zelmerlöw 2015 vers (5/10) refrängen (0/10) Men än värre var “La voix”, Malena Ernman vers (0/10) refrängen (8/10)

 7. Adri

  Micke: Fair enough… men ”Cliché Love Song” och ”Aina mun pittää”? *ryser av obehag*

  Jadu… jag förstod aldrig din (och vissa andras här på bloggen) avsky över ”I can’t go on” och Robin. Det är lååångt från det bästa Sverige kommit med, utan det är ett väldigt ”mitten”-bidrag.

  Hade detta varit 90-talet hade ”I can’t go on” varit ”Bara hon älskar mig” kan man säga. Does that make sense? Jag vet inte. Men helt enkelt ett standardbidrag.

  Jag hade dock föredragit hans låt från 2016 (trots det korkade namnet) ”Constellation prize”. Den var betydligt bättre. Tror inte du hade gillat den heller. Men tror iaf du hade kunnat sträcka dig till… en tvåa iaf. Du hade sluppit rullbanden och dansare. Där var han ensam och stilla. Alltid nåt.

 8. Axel

  Mina 10 sämsta nordiska låtar 2010-2018 (den som är 1:a är sämst)

  1. Aina mun pittää (Finland 2015)
  2. The Way You Are (Danmark 2015)
  3. Sing It Away (Danmark 2016)
  4. That’s How You Write A Song (Norge 2018)
  5. Our Choice (Island 2018)
  6. Should’ve Known Better (Danmark 2012)
  7. This Is My Life (Sverige 2010)
  8. Icebreaker (Norge 2016)
  9. Marry Me (Finland 2013)
  10. Paper (Island 2017)

  Angående Tjeckien så ska det bli spännande och se om de kan få fram ett bidrag som är lika bra som Lie to me är. För det är verkligen ett bidrag som faller mig i smaken 🙂

 9. Micke

  @Adri, jag är en sån fruktansvärd musiknörd så jag känner oftast varför folk gillar låtar trots att jag tycker illa om dem och varför folk ogillar låtar trots att jag gillar dem. Har ju ägnat mig åt musik sen jag föddes så jag har väl fått musiköra tror jag. Tur man har i alla fall har något med sig i livet man kan vara stolt över 🙂

  Sen finns det även andra typer av låtar man har ytterligare vinklar på. “Aina mun pittää” är ett sånt. Jag älskar rock som du vet men detta är inte särskilt bra men jag vägrar helt enkelt att tycka illa om det med tanke på hela storyn runt det. Sån är jag 🙂 ”Cliché Love Song” är väl lite mer överraskande när du ratar. Det är ett bidrag som man väldigt sällan hör vare sig i toppen eller botten. Ett typisk mittenbidrag helt enkelt.

  Finns det då bidrag på era BOTTENRANKINGAR som jag tvärt om tycker om?

  Nja egentligen inte men måste jag nämna ett bidrag på Adris lista jag inte kan se på en Botten 10 lista då blir det isf ”My heart is yours” (Norge 2010). En väldigt clicheartad låt som jag absolut inte gillar men jag kan inte heller påstå att jag ogillar den.

  På Alex lista är det lite annorlunda. Där finns det två bidrag jag ser lite annorlunda på. Dels “This is my Life”, Sverige 2010. Ett bidrag jag gillar mer än ogillar. Plussar än mer efter behandlingen av artisten både i motgång och medgång hos mindre nogräknade. Det andra bidraget är ett bidrag där gruppen som gör bidraget avlivar bidraget. Med en annan grupp hade jag tyckt riktigt bra om bidraget men det är omöjligt med detta i synfältet och inte minst för mina öron. Vet inte hur Danmark tänkte här. Visst de har väl svårt, precis som vi i Sverige, att få etablerade att ställa upp men ändå. Ska man titta och lyssna är det definitivt studioversionen som gäller.

 10. Micke

  Glömde visst skriva ned vilken låt jag pratade om på Alex lista 🙂 The Way You Are (Danmark 2015)

 11. Adri

  Micke: Problemet med ”My heart is yours” är dock väldigt mycket artisten. Ingen utstrålning och tyvärr vääääääldigt mycket (eller bara?) falsksång.

  Låten är inte bra den heller, men bättre än vad Didrik var då 2010.

 12. Micke

  @Adri passar på att fråga dig om din syn på bidraget som Alex ogillar och jag skrev ned lite tankar om. Danmark 2015

 13. Adri

  Micke: Den har nog fler minus än plus (främst live). Plusset kan jag ge till verserna.

  Refrängen är inte usel, bättre när jag lyssnar på den nu än vad jag tyckte då. Stör mig som faen på att sångaren verkar ha problem att uttala R ”The way you aaaaaaaaa”. Refrängen är lite störig, framför allt mot slutet när den bara lever genom refrängen.

  Helt ok vers, ganska meh refräng. Live blev den dock väldigt dålig faktiskt. Och finalmissen var fullkomlgt rättvis.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se