Island I går kom beskedet att Islands TV-bolag RÚV får böta €5000 efter att deras representanter Hatari brutit mot icke-politik-regeln då de visat upp en palestinsk flagga i green room under Eurovision Song Contest 2019.

Trots att det är en låg summa och landet inte blir avstängt från ESC 2020 så är RÚV inte nöjda med resultatet då de menar att de gjort allt de kunnat för att förhindra att Hatari skulle bryta mot några regler. Enligt dem så kan ett TV-bolag aldrig helt hindra en artist från att säga eller göra saker som bryter mot tävlingsreglerna och tycker därför att straffet är felaktigt. (Källor: ruv.is och wiwibloggs.com)

Hatari i green room vid ESC 2019 i Tel Aviv, Israel:
Hatari
(Foto: RÚV)

Schlagerpinglan: Jag förstår inte riktigt TV-bolagets invändningar här, då det borde vara självklart att det är TV-bolagen som är ytterst ansvariga för sina artister. Lika självklart tycker jag att det är att artisterna borde betala böterna om de väljer att bryta förtroendet och uppträder på ett sådant sätt att TV-bolaget straffas.

Men, men… allt sådant borde väl regleras i kontraktet mellan TV-bolaget och artisterna, speciellt om man skickar artister som man på förhand kan misstänka inte tänker följa reglerna.

Som jag ser det så borde RÚV i stället vara glada att de kom så billigt undan. Jag är i alla fall glad över att Island får lov att delta i ESC 2020 och att de redan är igång med förberedelserna inför Söngvakeppnin 2020, vilket ni kan läsa mer om här. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2019: Isländska RÚV får böta €5000”

  1. craxman4

    Vad fånigt…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se