TjeckienTV-bolaget Česká televize (ČT) presenterade idag de åtta bidrag som tävlar om att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2019 och därmed inleddes även omröstningen (både för allmänheten och den internationella juryn).

Fram till den 21:a januari kan allmänheten rösta via den officiella Eurovision-appen (som ni kan ladda ner här) och när resultatet räknats samman med juryns röster så presenteras vinnaren den 28:e januari. Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. artisterna, bidragen, låtskrivarna samt länkar till finalbidragen som nu är fria att lyssnas på.

De åtta tävlande bidragen i Tjeckiens ESC 2019-uttagning:

The eight Czech hopefuls for Eurovision 2019” (3:00 – Jan 7, 2019 – eurovision.tv)

“Eurovision Song CZ 2019” – Finalstartfältet:

Bidrag, Artister, Låtskrivare
Give Me A Hint“, Andrea Holá
(František Valena)
True Colors“, Barbora Mochowa
(Barbora Mochowa, Viliam Béreš, Koos Kamerling)
Poslední Slova Tobě“, Hana Barbara
(Hana Schořová, Marcus Tran)
Space Sushi“, Jakub Ondra
(Jakub Ondra, Michael Gubler, Boris Carloff, Viktor Dyk, Alasdair Bouch)
On My Knees“, Jara Vymer
(Jaroslav Vymer, Boris Carloff)
Friend Of A Friend“, Lake Malawi
(Jan Steinsdoerfer, Maciej Mikolaj Trybulec, Albert Černý)
Easy To Believe“, Pam Rabbit
(João Filipe de Carvalho, Pamela Koky)
Don’t Know Why“, Tomáš Boček
(Tomáš Boček, Boris Carloff, Alasdair Bouch)
(Källa: eurovision.tv)

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2019 (inkl. alla deras bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Tjeckien 2019: Lyssna på de 8 finalbidragen”

 1. Adri

  Hmm jag får nog säga att den som väckte mitt intresse allra mest var ”True colors”. Men med det sagt är det självklart så att jag borde ge det mer tid. Men jag är inte en vettig person så jag utropar ”True Colors” för tillfället till min favorit i Tjeckien 🙂 Den gav mig grova Lana Del Rey-vibbar och i mina ögon är det positivt hela vägen!

  På andra sidan då? ”Space sushi” kan fara åt skogen. Hört den redan innan och avskydde varje sekund faktiskt.

  ”Easy to believe” är nog den som jag har svårast att bestämma mig om. Ena stunden i låten är det som att man förs mot himlen, för att i nästa stund krascha och landa i Borås. Och det tror jag väl inte det är nån som vill? 🙂

  Med det sagt, här är min topp 3 (baserat på de allra första intrycken – kan därmed förändras en hel del)

  1. ”True Colors”
  2. ”Don’t know why”
  3. ”Easy to believe” (delarna som inte kraschlandar kompenserar såhär långt)

 2. Mr A

  https://youtu.be/jAGHQifQn4o

  Lite Mikolas Josef igen.

  Tur du kör på med bloggen. Vart ska man annars vända sig till?

 3. Micke

  Har lyssnat på de 8 bidragen en gång var nu. Jisses sicka usla bidrag. Det är tack och lov inte ofta man börjar asgarva på grund av usla låtar men här hände det faktiskt angående två bidrag. När jag lyssnade på “Friend of a friend” och “Easy to Believe” skrek hela kroppen “Nej Micke för hel….. ägna inte tid åt det här. Slösa inte bort dit liv på sånt här.” Det logiska borde vara att följa kroppens uppmaning men detta är ju ESC och självklart ger jag alla bidrag mer än en chans, även om det känns jobbigt i dessa två fall.

  Ytterligare två av bidragen lät tämligen tunna, tre lät ok men det kvarvarande lät dock positivt. Efter en lyssning så var detta bidraget totalt överlägset de övriga sju. Något säger mig att det kommer att växa ytterligare med fler lyssningar. Bidraget jag pratar om är “True colors”. Fick bra vibbarav det

 4. Schlagerpinglan

  @Adri och Micke, Själv har jag lyssnat på sammandraget av låtarna en gång och hela låtarna en gång… men jag kan inte säga att jag fick några direkta känslor för något av bidragen. Förhoppningsvis behöver de bara lite extra tid, men efter förra årets uttagning så måste jag erkänna att jag hade lite högre förväntningar på startfältet. Vi får väl se vad som händer.

  @Mr A, Jag tackar så mycket, då blev det i alla fall en tjeckisk låt som jag uppskattar. 😀

 5. Adri

  Jag har lyssnat lite nu under natten och dagen. Nej jag har inte sovit sen natten mellan lördag och söndag, så skriver jag konstigt vet ni varför. Jag är inte i mitt sinnes fulla bruk. (Säger man så låter man ju per automatik full. Det är jag inte. Jag är bara väldigt väldigt upptagen så har inte haft tidnatt sova på ett tag.)

  Men iaf; my point is… jag har lyssnat igenom dem nu några gånger var. ”True Colors” är rakt ut sagt TOTALT överlägsen. Jag älskar den refrängen. Versen är tyvärr liiiiite för anonym och lite för lång, men det kan ju va att låten ändå är väldigt ny än. Kanske vänjer sig. Who knows? 🙂 än är det en KLAR favorit i Tjeckien och topp 10, kanske topp 5, av allt so far 🙂

  Och en tripp till youtube visade att jag var inte galen. Där jämförde långt över hälften av kommentarerna på ”True Colors” henne med Lana Del Rey. Men alltså? Hos mig är det bara positivt. Heja ”True Colors”!!

 6. Micke

  @Adri, kul vi är äntligen överens 🙂 “True colors” står i egen klass hos Tjeckien. Sen är vi dock inte överens om skillnad refräng/vers. För mig matchar de riktigt bra. Känns som en väldigt säker segrare. Huvudsaken är dock att inte “Friend of a friend” och “Easy to Believe” blandar sig i segerstriden. Skulle jag göra en botten 5 av allt som hittills kommit hade de två varit klockrena där. Jumboplatsen når de dock inte för där tronar “Posztolj“, USNK från Ungern. Är det bidraget ett skämt? 🙂

 7. Micke

  Min nuvarande TOPP 3:

  1. “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi – ALBANIEN
  2. “Про що мовчить моє серце”, Paul Manandise – UKRAINA
  3. “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN

 8. Johanna

  “True Colors” är bäst även för mig men jag kände ändå att det fanns en låt till som hade något här, nämligen “don’t know why”…resten var inte min kopp the, mer behöver jag inte säga känner jag.

 9. Zacke

  Även jag har ”true colours” som klar favorit. Dessutom tycker jag att både ”Don’t know why” och ”Poslední slova tobě” är skapliga bidrag. Sämst är absolut ”Space Sushi”. Den är på gränsen till en nolla för mig.

 10. Marcus

  Är vi alla överens? Vad i helskotta…

  True Colors är överlägsen här.

 11. Micke

  Har nu lyssnat på de åtta bidragen flertalet gånger nu och märkligt nog har jag exakt samma åsikt som efter en lyssning. Inte ofta det händer 🙂 Faktum är att jag har ännu inte hört en enda människa som lyssnat på de åtta som inte har “True colors” som favvis här. Alla kanske inte hyllar den men allaser den som bäst i Tjeckien 2019.

  Ser att ett par av er här sätter “Space Sushi” som sämst av dessa åtta. Har inte någon annan åsikt om kvaliteén på det bidraget men sämst? Har ni då verkligen lyssnat på “Friend of a friend” och “Easy to Believe”? De två låtarna får ju en nästan att betvivla att Tjeckien verkligen har åtta låtar i sitt startfält, att det i verkligheten bara handlar om sex låtar

 12. Micke

  @Adri ser att jag missat en liten grej du skrev här. Du förs tydligen till himlen när du hör “Easy to Believe”. Med all respekt, jag hoppas du är ordentligt klädd med tillräckligt skydd för det måste vara ett jädra oväder från den himlen 🙂 Tur förresten att min Regering inte läst det du skrivit om Borås för största delen av hennes släkt kommer därifrån 🙂 Självklart vet jag att du skojar och självklart hade inte min regering brytt sig 🙂

 13. Adri

  Micke: Precis som du har nästan alla jag hört nåt från haft “True colors” som favorit. Med ett undantag, och den personen hade… “Friend of a friend” som favorit. Ja, det gjorde inte dig glad gissar jag! 🙂 Men så är det. Men allt tyder ju på att “True colors” bör vinna, om inte ungdomar med för kort attention span för den låten tar över röstningen för nåt mer direkt… som smörjan “Space Sushi”. Jag hatar verkligen sushi… och det gör sig tydligen inte rätt i musik heller.

  Jag förs till himlen av delar av den. Refrängen har soft Robyn-anda över sig, men sen kommer svängar som då för mig till Borås. Och det blir jag inte lika glad av. No hate på Borås… men jag föredrar ju att INTE vara där än att faktiskt vara där.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se