FrankrikeLördagen den 12:e januari sändes den första semifinalen av “Destination Eurovision 2019“, den nationella uttagning som ska utse Frankrikes artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2019, se inför-infon här.

9 bidrag tävlade i denna första semifinal och fyra av dem gick vidare till finalen den 26:e januari efter att en fransk expertpanel sagt sitt samt tittarna och en internationell jury lagt sina röster. De resterande fyra finalisterna kommer att väljas ut i den andra semifinalen som sänds den 19:e januari. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden (av både tävlingsbidrag och covers).

Ett av de tävlande bidragen i Frankrikes “Destination Eurovision” – Semifinal 1

Roi“, Bilal Hassani

Resultatet av Frankrikes “Destination Eurovision” – Semifinal 1 (12:e januari)

Vidare till final:
Bidrag / Artist
(Cover):
Juryröster* Teleröster Summa
1.Roi“, Bilal Hassani
(“Carmen” av Stromae)
58 p. 57 p. 115 p.
2.Là-haut“, Chimène Badi
(“Je ne regrette rien” av Édith Piaf)
22 p. 44 p. 66 p.
3.Le petit Nicolas Allez leur dire”, Silvàn Areg
(“Un homme débout” av Claudio Capeo)
38 p. 21 p. 59 p.
4.Comme une grande“, Aysat
(“Dancing Queen” av ABBA)
34 p. 6 p. 40 p.
Utslagna:
5.J’ai pas le temps“, Lautner
(“J’ai cherché” av Amir)
26 p. 9 p. 35 p.
6.Oulala“, Mazy
(“Si seulement je pouvais lui manquer” av Calogero)
18 p. 15 p. 33 p.
7.Passio“, Battista Acquaviva
(“Parla più piano” av Gianni Morandi)
2 p. 29 p. 31 p.
8.In the Shadow“, Florina
(“L’hymne à l’amour” av Édith Piaf)
0 p. 21 p. 21 p.
9.Le brasier“, Naestro
(“Perfect” av Ed Sheeran and Andrea Bocelli)
12 p. 8 p. 20 p.

* “Destination Eurovision” – Den internationella juryns röster:

Bidrag / Artist: Jurymedlem (Land) Summa:
Paul
Jordan
(UK)
Sanja
Vučić
(Serbien)
Tali
Eshkoli
(Israel)
David
Tserunyan
(Armenien)
Carla
Bughalo
(Portugal)
1. “Roi“, Bilal Hassani 12 p. 12 p. 10 p. 12 p. 12 p. 58 p.
2. “Le petit Nicolas Allez leur dire“,
Silvàn Areg
0 p. 6 p. 12 p. 10 p. 10 p. 38 p.
3. “Comme une grande“, Aysat 0 p. 10 p. 8 p. 8 p. 8 p. 34 p.
4. “J’ai pas le temps“, Lautner 10 p. 8 p. 4 p. 4 p. 0 p. 26 p.
5. “Là-haut“, Chimène Badi 8 p. 0 p. 6 p. 2 p. 6 p. 22 p.
6. “Oulala“, Mazy 4 p. 4 p. 0 p. 6 p. 4 p. 18 p.
7. “Le brasier“, Naestro 6 p. 2 p. 2 p. 0 p. 2 p. 12 p.
8. “Passio“, Battista Acquaviva 2 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 2 p.
9. “In the Shadow“, Florina 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p.
(Källa: Eurovision France)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen hade jag tre favoriter och en reserv som jag preliminärt höll tummarna för och efter att ha hört bidragen framföras live så hade jag fortfarande samma reserv (“Le brasier“) men utöver det hade jag omvärderat mina önskningar.

Helt plötsligt så fanns det bara ett bidrag som jag tvunget ville ha vidare, och det var ett som jag endast sett som ett medelbidrag i studioversion: “Le petit Nicolas“. Fortfarande tyckte jag bra om “Là-haut“ och trots ett lite (i mina öron) svagt framträdande så ville jag fortfarande ha vidare “Passio” medan “J’ai pas le temps” tyvärr inte längre fanns med bland mina favoriter.

Personligen så tyckte jag därför att det var ganska enkelt att välja ut de fyra finalisterna men tyvärr så hade de franska tittarna och internationella jurymedlemmarna en annan syn på saken och jag fick nöja mig med två rätt av fyra möjliga, vilket så här i efterhand får ses som ett riktigt bra resultat. 😀

Tittar- och juryfavoriten Bilal Hassani är däremot fortfarande ett stort frågetecken för mig. Med tanke på resultatet så finns det ju uppenbarligen något där och kanske har jag listat ut vad det är innan finalen. Just nu vet jag bara att Silvàn Areg (lite överraskande) blev min överlägsna semi-1-favorit och glädjs över att han fick en av de fyra finalplatserna. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Frankrike 2019: Resultatet av Semifinal 1”

 1. Adri

  Well, ”Lá-haut” gick vidare iaf.

  ”Passio” borde, framträdandet till trots, gå vidare.

  Jag fattar inte ”Roi”.

  ”Comme une grande” är helt ok.

 2. JOHANNA

  Jag VET att Bilal är den stora favoriten men jag har aldrig gillat den låten och framträdandet var hemskt så jag undrar lite HUR kumde den vinna deltävlingen? Hörde de ett anbat framträdande?

  I övrigt gick de två enda förtjänta vidare, nämligen Silvan och Chimene. Silvan var överlägset bäst, den enda som lyfte live och jag hoppas nästa vecka blir bättre för jag var inte imponerad av detta….

 3. Micke

  När jag gjorde min topplista för Frankrike var jag säker på en sak. Ingen skulle gå min väg med Silvàn Areg, i synnerhet inte Adri som jag vet har svårt för den typen av bidrag. Vibbarna är fortfarande samma vad gäller Adri men i övrigt verkar jag ha haft helt fel. Har märkt att väldigt många tycks gilla den. Pinglan och Johanna här men också många andra. Tycker det är askul.

  Vad som annars inte var askul var tävlingen igår. Är helt på Johannas linje att de enda två förtjänta Silvan och Chimene gick till final. Men vad tusan handlade detta om i övrigt? Det här var mer pr för snacket om ESC ligger väldigt lågt i de stora länderna. Det här var definitivt inte A-klass på artister, inte ens B eller C. Artister med röster som inte höll någonstans förutom de två ovan nämnda.

  Nu hoppas jag att detta jag nu säger inte missförstås. Blir lätt så på nätet tyvärr. Jag gör ingen som helst skillnad på människor. Vare sig Kvinnor, män eller de som har svårt att identifiera sig i något kön. De har samma värde och rättighet. De som inte anser det är de som jag värderar lägst av alla.

  Till saken: Bilals bidrag var som jag ser det kvällens absolut sämsta bidrag. Noll sångröst, noll utstrålning. För mig är det solklart varför den vann. Varför så många röstade på den. Som sagt kvällens sämsta bidrag. Men med kvällens mest engagerade röstare.

  Kvällens största besvikelse annars var Lautner. Gillade den på videon. Märkligt kanske då det var falsettsång. Men det var först och främst inte det som dominerade låten. De partier som var falsett bäddades mycket kreativt in i det övriga så det harmoniserade mycket väl. På scen sen blev det kvällens största magplask där sångröster efterlystes utan framgång. En artist som rörde sig helt utan känsla i något apliknande rörelseschema. Usch

 4. Micke

  Fel plats jag vet, men var är rätt plats? Jag kollade lite på min Topp 10 hittills och kom fram till att Ungerns uttagning borde vara den jag ser mest fram emot. Fyra bidrag på min topp 6 kommer från Ungern. Trots detta ser jag inte fram mot deras uttagning för har en segrare någonsin varit mer solklar på förhand i någon uttagning i ESC. Det värsta är att det är inget av mina fyra utan tvärtom ett bidrag jag säger NoNo till

  Min favvis i år är Albaniens finalklara bidrag. Sen följer då fem bidrag där Sandra Nurmsalu från Estland gör fyra ungerska bidrag sällskap. Dessa sex står i särklass. Visserligen ett till men det är det utslagna albanska “Dua ta besoj“. Finns ett par rumänska bidrag som kan växa till sig med tiden men i övrigt ganska blekt hittills i år.

 5. Johanna

  @micke vänta är vinnaren i Ungern solklar? jag hörde då ingen solklar vinnare när jag lyssnade igenom låtarna? men vad vet jag? (inte mycket oftast)

 6. Adri

  @Micke & @Johanna: Ingen solklar vinnare här heller i Ungern 🙂 Tror tvärtom det definitivt är en av de öppnare uttagningarna. Det var ju lättare att på avstånd se att ”Ktheju Tokes” skulle vinna i Albanien (När ”Nene” lämnade) än vem som vinner i Ungern 🙂

 7. Micke

  @Johanna & @Adri, redan efter första genomlyssningen “visste jag” vilket bidrag som skulle bli Ungerns representant i ESC 2019. Det är ett bidrag som i min ranking av Ungerns 30 bidrag skulle komma 20-25 någonstans ungefär. Sällan jag varit så säker och samtidigt orolig i ESC. Detta är likt Dilan Rekas bidrag i Albanska uttagning och allt det jag ogillar i musik. Men Dilan Reka var jag aldrig rädd för så varför då med denna?

  Därför att till skillnad från Dilans bidrag är detta ett bra bidrag inom musik jag ogillar. Detta är precis det jag alltid varit orolig för när det gäller ESC. Att något sånt här ska dyka upp och infiltrera ESC och få det att bli något jag tar avstånd från. Det är klockrent att den här vinner i Ungern och jag kommer att vara orolig i månader för det som kan hända i maj månad. Vilket bidrag pratar jag om? Trodde ni skulle greppa det när jag hävdade att jag sa NoNo till bidraget 🙂 Vad är motsatsen?

 8. Micke

  @Johanna jag kan ha totalfel men jag tror du skulle gilla den här i ungerska uttagningen. Ett bidrag som växlar från vackert till glädjepiller. Det är inte min favvis men jag vet inte. Kände att det fanns en tjej på bloggen som heter Johanna som möjligen skulle tycka om den. Man får ju vibbar ibland 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=IUZsJQvnoJw&list=RDIUZsJQvnoJw&start_radio=1

 9. Adri

  Micke: YESYES. Ta inte detta fel. Du vet att jag tycker du är skön, annars hade jag inte made the effort att diskutera här med dig 🙂 Men ganska ofta när du varit säker på vinnare har du ju haft fel. Du är inte sämre än mig, jag har ofta mer fel än jag vill erkänna.

  Yesyes är en vinnarkandidat. En av många skulle jag säga 🙂

 10. Micke

  @ Adri, vet du vad? Ingen skulle vara gladare än jag om jag hade fel om detta 🙂

 11. Johanna

  @Micke Det är många bra låtar med i Ungern i år och den du länkade är absolut bland dem bästa. Dock är ingen låt så hemsk för mig att jag är nervös att den skulle vinna…..(finns gott om sådana i andra uttagningar men inte just i Ungern, än iaf)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se