SpanienSchlagerpinglan: Nu på söndag, den 20:e januari, kommer Spanien att välja ut sitt tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2019 efter att talangshowen “Operación Triunfo 2018” kommit fram till den extrashow som går under namnet “Gala Eurovisión“.

Efter en två veckor lång onlineomröstning presenterades de 10 tävlingsbidragen och inledningsvis så hittade jag ett par som tilltalade mig mer än de övriga. Någon riktig favorit hittade jag dock inte förrän fullversionerna presenterades tidigare i dag och nu är jag därför redo att presentera min nuvarande topp-tio-lista, se nedan:

Ett av de tävlande bidragen i Spaniens “Gala Eurovisión”:

Todo bien“, Marilia

Schlagerpinglans “OT 2018 – Gala Eurovisión 2019”-topp-10, 2019-01-17:
1. Todo bien“, Marilia
2. Hoy vuelvo a reír otra vez“, Noelia (tittarvalt bidrag)
3. Muérdeme“, María (tittarvalt bidrag)
4. Qué quieres que haga“, Julia
5. Nadie se salva“, Natalia y Miki
6. La clave“, Natalia (tittarvalt bidrag)
7. No puedo más“, Famous
8. La venda“, Miki
9. Se te nota“, Carlos Right
10. Hoy soñaré“, Sabela

Schlagerpinglan:Hoy vuelvo a reír otra vez” är egentligen den låt som jag tycker är “bäst” och som låter som en klassisk ESC-låt som Spanien skulle kunna skicka till Tel Aviv med gott samvete… men det där lilla extra som gör att jag rycks med och vill fortsätta att lyssna på den saknas… så även om jag gärna ser den som Spaniens ESC 2019-bidrag så kan jag inte kalla den min personliga favorit.

I stället så är det, lite otippat, “Todo bien” som klättrat upp från ingenstans och som trycker på de rätta knapparna hos mig med ett bakrundskomp, melodislingor och text (nåja, så som jag uppfattar den i alla fall med mina svajiga spanska-kunskaper) som gör att jag faller pladask (efter att ha lyssnat på alla de nya fullversionerna) och anser därför att jag hittat “min” spanska kandidat. Nu hoppas jag på ett riktigt bra framträdande också så att alla de röstande kan komma fram till samma slutsats som jag gjort nu på torsdagskvällen. 😀

Nu är det ju så att tittarna kommer att utse vinnaren och i den inledande omröstningen så var det MaríasMuérdeme” som fick flest röster och därmed får antas ha ett litet försprång. Själv tycker jag att det är ett helt OK bidrag (en tredjeplats på min lista betyder tyvärr inte mer än så) och antar att jag skulle vara nöjd med den som vinnare, under förutsättning att live-framträdandet är övertygande…. men det gäller ju naturligtvis alla de tävlande bidragen. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se