ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019 och Melodifestivalen 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Storbritannien Storbritannien: “Eurovision: You Decide 2019”-bidrag den 23:e januari
TV-bolaget BBC har meddelat att de på onsdag, den 23:e januari, kommer att presentera de sex bidrag som tagits ut till Storbritanniens ESC 2019-uttagning “Eurovision: You Decide 2019“. Bidragen presenteras kl. 11:00 (10:00 GMT) i Ken Bruces showBBC Radio 2 för att sedan finnas tillgängliga på BBC:s Eurovision-webbsida. (Källa: escxtra.com)
Sverige Sverige: Nytt röstningssystem
TV-bolaget SVT har meddelat att de även i fortsättningen kommer att utse Sveriges ESC-representant med hjälp av 50/50 tittar- och internationella juryröster men att de gör en del förändringar i röstningssystemet inför Melodifestivalen 2019. T.ex. så har SMS-rösterna slopats, jurygrupperna minskats från elva till åtta stycken, telerösterna motsvarar en åttondel av tittarrösterna och tittarnas app-röstande åldersindelats i sju olika röstgrupper. Se svt.se för mer info. (Källa: svt.se)
Finland Finland: Krista Siegfrids är “UMK 2019”:s programledare
TV-bolaget YLE har tidigare avslöjat att de kommer att hålla en presskonferens den 29:e januari där mer information om “UMK 2019” och förhoppningsvis även den internvalda artisten ska presenteras. Nu får vi även veta att det återigen, för fjärde året i rad, blir Krista Siegfrids som kommer att vara programledare för den finska ESC-uttagningen. (Källa: escxtra.com)
Danmark Danmark: Kristian Gintberg och Johannes Nymark är “DMGP 2019”:s värdar
TV-bolaget DR har meddelat att det för tredje året i rad blir Johannes Nymark (från Lighthouse X) som får agera programledare för den danska ESC-uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix“. Denna gång, när finalen avgörs i Boxen i Herning den 23:e februari, är det inte Annette Heick som han delar värdskapet med utan debutanten Kristian Gintberg. (Källa: dr.dk)
Rumänien Rumänien: Förändring i semifinalsindelningen
TV-bolaget TVR har tidigare avslöjat hur de 24 bidragen i “Selecţia naţională 2019“, Rumäniens ESC 2019-uttagning, fördelat sig mellan de två semifinalerna. Nu har det dock meddelats att en av förhandsfavoriterna, “Dear Father” med Laura Bretan, flyttas till semifinal två. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan mer info om Melodifestivalen 2019 finns här: “Sverige i Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se