Spaniens Eurovision-bidrag 2019

2019-01-21 (måndag)

Spanien På söndagskvällen den 20:e januari valde Spanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom Eurovision-finalen av “Operación Triunfo 2018” där det stod mellan 10 tävlande bidrag.

Vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster och resultatet samt länkar till artisternas liveframträdanden ser ni nedan medan ni hittar showens inför-info här.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“La Venda”, Miki final-framträdandeofficiell musikvideo: ny version
original-studioversioneurovision.tv (spansk/engelsk text + info)
(text & musik: Adrià Salas)

Resultatet av “Operación Triunfo” – Gala Eurovisión, 20:e januari:

Placering, Bidrag, Artist Teleröster
1. “La venda“, Miki 34%
2. “Muérdeme“, María 22%
3. “Nadie se salva“, Miki & Natalia 14%
4. “Hoy vuelvo a reír otra vez“, Noelia 7%
5. “La clave“, Natalia 6%
6. “Todo bien“, Marilia 6%
7. “No puedo más“, Famous 5%
8. “Qué quieres que haga“, Julia 3%
9. “Hoy soñaré“, Sabela 2%
10. “Se te nota“, Carlos Right 1%
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Då jag är väldigt delad i mina åsikter kring kvällens/nattens final så nöjer jag mig så här inledningsvis med att skicka ett stort grattis och lycka till till Miki och får be om att återkomma i frågan efter att jag sovit på saken. På återseende. 😀

Uppdaterat: Så där ja, då har jag fått lite mer distans till gårdagens resultat och får väl erkänna att jag är mer nöjd än missnöjd men att har svårt att se mig själv placera Spanien speciellt högt upp på någon lista 2019.

Inför finalen ställde jag mitt hopp till “Todo bien“ men även om det fortfarande är min personliga favorit så tycker jag inte att det var det “bästa valet” för Spanien. Nej, hade jag fått bestämma så hade jag fått Spanien att välja Natalia som sin representant. I mina ögon var hon kvällens mest intressanta artist och då jag även gillade hennes och MikisNadie se salva” så var det egentligen inget svårt val. Med lite justeringar så tror jag att det hade kunnat bli riktigt bra. 🙂

Nu blev det i stället Miki som vann med sin sololåt, vilket jag kan tycka vara ett nerköp både artist- och låtmässigt. Men, men… tillsammans med fokuserade Natalia så uppfattade jag honom trots allt som lite charmigt vilsen så lite hoppfullt känns det i alla fall att veta att han kan tona ner sin hyperenergiska framtoning om han bara vill. Lyckas de även polera till själva låten så skulle det kanske till och med kunna fungera på mig. Vi får väl se hur det slutar. Lycka till, Spanien! 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019” medan samlingssidan med de övriga ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Spanien är det andra landet som presenterat sitt bidrag inför Eurovision Song Contest 2019. Här är båda:
Albanien:”Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Spanien: “La venda“, Miki

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Spaniens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Marcus

  Jag har lyssnat på de spanska finalbidragen ett par gånger om för att hitta nått som fastnar, men har på alla genomlyssningar missat La Venda på nått sjukt sätt. Blev gött paff när den dök upp på tvn. Men vilken överraskning det var, så jäkla bra och en välförtjänt vinnare! Får han till samma glädje i Tel Aviv kan det bli topp 10! Ny etta på min lista iaf!

 2. En ESC-drömmare

  La Venda ger mig huvudvärk. Spanien kommer inte att vinna ESC. Med enorm tur kommer Spanien på 24:e plats.

  Grattis! Ni behöver inte slösa pengar till ett värdskap 2020.

 3. Adri

  Nope. Detta var det sämsta Spanien kunde skicka.

 4. Adri

  Haha jag kommer inte över hur dåligt detta är. Jag har märkt att den har sina fans lite här och där. För er skulle får jag väl vara lite ödmjuk och glad 🙂

  Men jag är i alla fall jätteglad över att jag inte höll mig vaken för Spanien, för med det fullständigt bisarra (för mig) resultat hade det varit rejält ovärt.

  Topp 2 hittills:

  1. Albanien: ”Ktheju Tokes” (4+/5)

  2. Spanien: ”La Venda” (1/5)

  Ingen close competition än så att säga 🙂

 5. Micke

  Vi fortsätter vår nuvarande period med att vara överens Adri 🙂

  Ja vad ska man säga?. Det finns en anledning till varför jag tycker så illa om den här typen av talangtävlingar. Det fanns alltså en anledning till varför jag avstod att följa Spaniens uttagning. Nu när jag sett det här klippet. Jag har sett och hört artisten, jag har sett och hört “medartisterna på scen”, jag har sett och hört publiken. Det jag inte har sett och hört är hallelujajuryn, vilket jag är tacksam för att jag slapp.

  Ibland är det skönt att få bekräftat att det val man gjort var både välgrundat och komplett. Att man redan från början visste att man tog rätt val blir ju än som bekräftat.

  Nu hoppas jag bara att detta var en engångsföreteelse Spanien. Att ni från 2020 åter igen tar er an ESC på ett vuxet och moget sätt. Att ni framförallt inte får efterföljare hos andra länder. Tror nog att de flesta har bra koll på det här, att fortsätta respektera ESC och att inte göra det till något förstadium verkliga artister och låtar.

  Välkommen tillbaka 2020 Spanien as grown ups

  Topp 2 hittills:
  1. Albanien: ”Ktheju Tokes” (9/10)
  2. Spanien: ”La Venda” (2/10)

 6. JOHANNA

  Men alltså, jag gillar det här! Framträdandet behöver slipas på och det är högst troligt botten 5 i ESC men man blir glad, man hör direkt att det är från Spanien och de har inte besudlat den med massa engelska. Jag tycker att den har stor potential och är betydligt bättre än Spaniens 3-4 senaste bidrag. T

 7. Lukas

  Medans Adri och Micke är överens, så kommer jag in och bryter trenden och säger att det här faktiskt var helt rätt! Till och börja med, så vet ju de flesta här att jag inte är något större fan av dansanta låtar, men den här är nog undantaget som bekräftar regeln. Det är ingen överproducerad Fuegopop om jag säger så. Miki verkade också ha väldigt kul på scenen med den låten. Inget annat land hade skickat en sån här låt, det här låter verkligen Spanien

 8. Adri

  Lukas: Ja den är ju inte överproducerad, det kan jag hålla med om. Snarare tycker jag den är lite ”underproducerad” och borde slipas på rejäääält mycket till.

  Just nu påminner musiken mig mest om de färdigprogrammerade syntarna man hade i musiksalen på lågstadiet där man kunde trycka på en knapp och då ofrivilligt börja spela ett datoriserat komp som ingen lagt hjärta i. Jag blir dessutom grymt stressad.

  Jag fattar att låtens syfte är att sprida glädje, och det funkar ju för tre av er (minst), men ska Spanien satsa på glädje så tar jag ”Say yay” eller ”Que me quiten lo bailao” alla dagar i veckan!

 9. Anton

  Hm. Jag tycker nog att den här låten är helt okej ändå! Lite småskön och kul. Den kommer troligtvis inte infinna sig i min absoluta botten i år, men jag hoppas att den max når upp till plats 30 på min slutgiltiga lista när alla låtar har släppts. 3+/10 för tillfället med chans för att den växer alternativt att jag blir oerhört less på den och vill kasta saker i väggen när jag hör den i maj.

 10. Marcus

  Jag kommer nog aldrig förstå vad det finns att inte gilla här. Charmig kille med en skön, dansant låt som låter som musik lät när musik var musik. Ett skönt avbräck mot det moderna blippandet (typ Muerdeme). Sen var det jäkligt befriande att han kunde ha fem snygga tjejer på scenen vars syfte inte bara var att vara snygga.

 11. Micke

  @Marcus jag ska försöka förklara ur mitt sätt att se det. Blir lite gammalt tugg först men jag vill verkligen förklara. Jag har väldigt svårt för när inte de bästa är med i saker och ting. När man slänger fram andrasortering och framställer det som världens bästa. Ett exempel är hockey-VM. Jag älskar hockey men vad tusan är VM för något. Varje land saknar minst 25 spelare av sina bästa. Sen spelar man turneringen som om ingenting har hänt och sen vrålar segraren ut. VI ÄR VÄRLDSMÄSTARE. VI ÄR BÄST I VÄRLDEN. Skulle inte kolla om jag så fick betalt. Men det är givetvis upp till var och en.

  Nu är det inte riktigt samma sak med ESC och MF för där är ju inte överhuvudtaget de allra bästa med. Men jag smälter det för ESC är inte och är inte avsedd att vara världens bästa musik (vad nu det är). Men när man inte ens gör det bästa av det man kan få till. När man istället degraderar tävlingen till “talangshow” då tackar jag för mig rent ut sagt.

  Till låtarna då: Av de tio finallåtarna har jag hört fem. Adri gav mig tre att lyssna på och sen gav pinglan mig hennes favvis. Jag tyckte alla fyra lät överraskande bra. Har dock inte sett dem live och det har jag gjort med det femte jag hört, vinnaren. Jag kan säga direkt att jag inte är lika hård i mitt omdöme som Adri när det gäller vinnaren Såg nu när jag läste ditt svar Marcus att jag skrivit fel betyg. Det är ingen efterkonstruktion utan helt enkelt sanning. Jag skulle ha skrivit (3/10) vilket innebär dålig och inte (2/10) vilket innebär mer än dålig. Jag har den närmre fyra än tvåa vilket hade inneburit inte fullt godkänd.

  Till saken. För mig är killen ok och låten är ok, dock inte de som valsar runt honom. Men när jag säger detta utgår jag från talangshow och jag vill att ESC ska vara mer än talangshow. Därför fick låten betyget den fick.

  Jag kommer att vara lika ointresserad av Malta och andra som kör samma stuk men samtidigt. Ingen skulle vara gladare än jag om det får fram en bra vinnarlåt. Det är ju det primära 🙂

 12. Adri

  Micke: För din egen skull, kolla inte ”Muerdeme” live heller. Maria som sjöng ville inte vinna biljetten till Istael och sjöng därför fruktansvärt dåligt.

  Det där med att ha rätt spirit är inte hennes grej tydlkgen.

 13. En ESC Drömmare

  Nämen, snälla alla som skriver här på bloggen, var ni än gör skriv inte att den spanska låten är bra. Bara gör det inte.

 14. Adri

  En ESC Drömmare: Haha jag är faktiskt delvis på din sida.

  För ett par år sen försökte en sekt värva mig genom att ”vanliga” personer (som såklart i slutändan skådespelade) skulle prata gott om den. Lite samma känsla får jag här.

  Alla som skriver gott om spanska låten är mutade av TVE för att ”övertyga mig”. Det måste vara anledningen, eller hur? 😉

  Nej men ärligt. Jag fattar inget. Youtube verkar t.o.m föredra den framför Albanien. Give me a break på det säger jag! 🙂

 15. Marcus

  Micke, tack för svar. Jag håller med dig tills dels, men till sist måste jag ändå bedöma låten för vad den är och då kan jag inte låta bli att smälta. Melodin får mig att vilja upp och dansa, texten träffar mig rakt i hjärtat, och Miki är charmig som få! Jag tror den har goda chanser till en topp 10-placering i Tel Aviv. Fansen verkar gilla den.

  Men Adri… Say Yay? Jag lyssnade på den nu igen för att se om den var lika provocerande usel som sist gång jag hörde den, men på något sätt lät den faktiskt värre nu. Man kan bara inte nämna den i samma mening som ett äkta glädjepiller som Quero Ser Tua! 😛

 16. Adri

  Marcus: Men då är det fine ju, för jag nämnde aldrig ”Quero ser tua” 😉 Men on the other hand, ”Say yay” fick lite ris här på bloggen. Minns det. Men jag gillade det där ”old school american”-soundet som fanns i låten, framför allt det hektiska pianot frambringade dem känslorna tror jag 🙂

 17. Marcus

  Quero Ser Tua och Que Me Que Quiten Lo Bailao är båda studier i sann glädje som inte bör jämföras med framtvingat, hysteriskt blippande med nödrim i den högre skolan 😛

 18. Anton

  Say Yay var en underbar låt som förtjänande en plats i minst topp 15 2016. Fight me haha!

 19. Micke

  @Marcus, jaså du har samma feeling för Say Yay som jag har 🙂 För min del är det Spaniens sämsta bidrag någonsin. Jag har sju bidrag i ESC genom alla tider som jag gett (0/10) Det finns 3-4 som klarar sig med ett gränsfall och en av dem är ovan nämna bidrag. Men jag nöjer mig med det för Adris skull 🙂

 20. Micke

  Förresten Marcus en fråga till om ESC-bidrag med tanke på att du tydligen föredrar äldre sorten. Finns ett bidrag som ÄÄÄÄÄRRRRR ESC för mig. Det lever ESC och det har ingen som helst betydelse att det har gått snart 36 år. Jag pratar om “Quien maneja mi Barca”. Något du gillar? Tycker illa om eller bara bryr dig inte?

 21. Marcus

  Näst efter Vivo Cantando så är Quien Maneja Mi Barca Spaniens näst bästa bidrag genom tider – och eftersom Vivo Cantando är bästa Eurovisionlåten nånsin så är det ett ganska bra betyg 😉 Hur kan man inte älska barfota zigenerskor med eld i rösten som bara ger sig hän åt sin konst?

  För övrigt är jag helt med dig om att Say Yay är Spaniens sämsta, överlägset! ^^

 22. Anton

  Eftersom alla på den här bloggen verkar älska listor så kan vi väl fortsätta prata om Spanien i listform? Är inte tillräckligt inlyssnad för att göra en lista över Spanien bästa låtar någonsin, men tänkte rangordna de senaste 10 iallafall! Om någon vill haka på, be my guest 🙂 Och till alla Say Yay-hatare, varsågoda att sätta den på plats 10. Jag kommer fortsätta dansa till den på varje gayklubb som spelar den med ett leende på läpparna haha 🙂

  1. 2012 – Quedete Conmigo
  2. 2016 – Say Yay
  3. 2018 – Tu Cancion
  4. 2014 – Dancing in the rain
  5. 2011 – Que me Quiten lo Bailao
  6. 2015 – Amanecer
  7. 2009 – La noche es para mi
  8. 2013 – Contigo hasta el final
  9. 2010 – Algo pequenito
  10. 2017 – Do it for your lover

 23. Johanna

  Say Yay var hemsk (som en del andra här tyckt) Den här har potential…Jag är nöjd:-)

 24. Adri

  Anton: Jag bidrar jag också

  1. Dancing in the rain
  2. Say yay!
  3. Quedate conmigo
  ————
  4. Que me quiten lo bailao
  5. Contigo hasta el final
  ————
  6. Algo pequenito
  7. Tu cancion
  8. La noche es para mi
  ———
  9. Amanecer
  10. Do it for you lover (ESC-historiens mest välförtjänta sistaplats faktiskt. Hade denna kommit på 25e plats hade den varit överskattad. Sorry not sorry)

  ”La Venda” sätter sig för tillfället mellan ”Amanecer” och ”Do it for your lover”. Men jag ska givetvis ge låten chanser att imponera, though it seems unlikely 🙂

 25. Marcus

  Det hade inte gjort Spanien rättvisa att bara ranka de senaste tio åren, så ni får de tio bästa och tio sämsta:

  01 1969 Vivo Cantando
  02 1983 Quien Maneja Mi Barca
  03 1965 Que Bueno, Que Bueno
  04 1973 Eres Tu
  05 1990 Bandido
  06 1982 El
  07 1968 La La La
  08 1961 Estando Contigo
  09 1995 Vuelve Conmigo
  10 1985 La Fiesta Termino

  49 1987 No Estas Solo
  50 1988 La Chica Que Yo Quiero
  51 2010 Algo Pequenito
  52 2015 Dancing In The Rain
  53 1992 Todo Esto Es La Musica
  54 2000 Colgado De Un Sueno
  55 1997 Rencor
  56 1998 Que Voy A Hacer Sin Ti
  57 2013 Contigo Hasta El Final
  58 2016 Say Yay

 26. Adri

  Marcus: Nu har du nog rökt nåt skadligt… jag tycker mig se en väldigt, väldigt, väldigt bra låt på din 52a plats! 🙂

  I övrigt är jag med dig, Spanien var bättre förr!

 27. Marcus

  Adri, hade Ruth något annat än stått och skrikit ut i tomma luften utan nån underliggande melodi så kanske jag hade rankat henne högre.

  För den goda sakens skull rankar jag de senaste tio åren så jämförelser här blir lite rättvisa:
  Bra:
  01 Que Me Quiten Lo Bailao
  02 La Noche Es Para Mi
  03 Do It For Your Lover

  Helt okej:
  04 Amanecer

  Dåliga:
  05 Tu Cancion
  06 Amanecer
  07 Algo Pequenito

  Katastrof:
  08 Dancing In The Rain
  09 Contigo Hasta El Final
  10 Say Yay

 28. Daniel

  Gillar det här, lite glädje är aldrig fel.

 29. Johanna

  Jag hänger på Spanien-listan jag med:

  1. Quedate Conmigo
  2. Que Me quiten Lo Bailao

  3. La Noche ES para mi
  4. Tu cancion

  5, Dancing In The Rain
  6. Do it for your lover
  7. Contigo Hasta el final
  8. Algo Pequenito
  9. Amenecer

  10. Say Yay

  De enda två jag verkligen gillat är min topp 2. Resten har inte riktigt varit min kopp om man säger så… Årets bidrag skulle just nu sno åt sig tredjeplatsen faktiskt….

 30. Schlagerpinglan

  @Anton, Egentligen skulle jag skriva om Nederländerna just nu men det här var mer lockande. 😀 Här är min nuvarande (kan skifta från dag till dag) topp-tio vad gäller Spanien de senaste tio åren:

  1. “Que me Quiten lo Bailao” – Det började som en guilty pleasure… men går man bara tio år tillbaka i tiden så kan jag inte göra annat än att ge den förstaplatsen.
  2. “Quedete Conmigo”

  3. “Algo pequenito”
  4. “La noche es para mi”

  5. “Tu Cancion”
  6. “Contigo hasta el final”
  7. “Dancing in the rain”
  8. “Amanecer”
  9. “Say Yay”
  10. “Do it for your lover”

  @Marcus, Mmmm…. hade man gått längre tillbaka i tiden så hade listan sett helt annorlunda ut. Många pärlor på din lista… t.ex. trodde jag inte att “La Fiesta Termino” var något som någon kom ihåg längre men där ser man. 😀

  Jag blev även glad för en sekund när jag såg “La Chica Que Yo Quiero”… tills jag såg att det var en helt annan lista… vilket i och för sig inte var helt oväntat. 🙂

 31. Micke

  Tyvärr har inte Spanien varit någon favvis i ESC men tre bidrag sätter jag väldigt högt och alla är från långt tillbaka.

  1 1983 Quien Maneja Mi Barca
  2 1990 Bandido
  3 1973 Eres Tu

  Egentligen skulle de ha varit fyra men tyvärr kapsejsade bidraget från 2013 totalt på scen med en sjuk sångerska. Däremot mycket lätt att ta ut jumbon

  SÄMST: 2017 Say Yay

 32. Marcus

  Pinglan, La Fiesta är ju en klassiker! Jag tror alla schlagerbögar i en viss ålder har stått hemma framför speglat och mimat till den nångång!

  Vad gäller La Chica… så är den helt okej låtmässigt, men när jag hör den tänker jag bara på vilken katastrof framträdandet var, med koreografin och kläderna. Och sången… usch.

 33. Adri

  Vart är världen på väg när folk kan sätta ”Do it for your lover” som sämst, men hellre sätter ”Say yay” där?

  Galenskaper.

 34. Micke

  @Adri, var inte sur nu Adri. Say Yay yay yay. Hurray singing la la la la 🙂 Jag gör hellre allt i min makt för att min regering ska må gott och att hon trivs med allt. Det lovar jag dig 🙂

  Skämt åsido Adri. Det är ju en lek det här. Vi är ju kanonvänner alla här inne 🙂

 35. Adri

  Micke: Jag ska vara ärlig, jag greppade inte riktigt ditt svar där… men det lät väl bra. Sur är jag iaf inte 🙂

  Men jag står för det jag skrev ovan. ”Do it for your lover” är allt som är fel i världen, i en låt.

 36. Micke

  @Adri men det är ju för tusan det som är kul med vårt snack här 🙂 Det är ju precis så jag känner med Say Yay. Men vad fan begriper jag? Det är ju min smak. Om jag inte hittar det du hittar i Say Yay så är det ju min förlust. På samma sätt fast omvänt i låtar jag gillar som du inte greppar 🙂

  Bry dig inte om skämtet. Är bara på lite gott humör här. Känner mig hyfsat frisk för första gången på länge. Firade det med en whisky och lite gott tugg här nu 🙂 Nu jädrar är det slut på förkylningar. Sju stycken på elva månader är bara för mycket. Men nu så 🙂

  Vi fortsätter att hitta mer gemensamma bidrag än vanligt Adri. Även i Portugal nu

  Förresten såg du att jag börjat följa pinglans ranking av bidrag i MF som borde vunnit men inte gjorde det? Började på hennes plats 12 där hon var senast 🙂

 37. Schlagerpinglan

  @Marcus, Ah… för mig är “La Chica” förhandsvideon och inget annat… då framträdandet var helt “fel” och alldeles för segt… så baserar du det på framträdandet så förstår jag det bättre. 🙂

  Även din “La Fiesta”-förklaring känns väldigt trolig då jag tyvärr varit ganska ensam i min bubbla… men jag har haft mina misstankar om var resten av “oss” höll hus. 😛

 38. Micke

  Jisses det visste jag inte Marcus 🙂 Nu är det så att jag är 100% hetero. Är det även tillåtet för mig att tycka om “La fiesta termino” för det har jag alltid gjort 🙂

  Skämt åsido så har jag alltid gillat det bidraget. Sån Power i det. Definitivt på topp 10 från Spanien genom åren

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se