Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2019 så är det torsdagar kl. 13:30 / 14:30 (osäkert på om ändringen är för hela perioden) och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 21:00.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2019:
Anna Bergendahl Arja Saijonmaa
Anna Bergendahl & Arja Saijonmaa (Grafik: SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2019:s första deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Thomas G:son, Bobby Ljungren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)
“Mina fyra årstider”, Arja Saijonmaa
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Göran Sparrdal, Arja Saijonmaa)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“No Drama”, High15
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Joy Deb, Linnea Deb, Kate Tizzard)
“Not With Me”, Wiktoria
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Joy Deb, Linnea Deb, Wiktoria Johansson)
Övriga bidrag:
“Hello”, Mohombi
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son, Mohombi Moupondo, Linnea Deb)
“Chasing Rivers”, Nano
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb, Thomas G:son, Nano Omar)
“Mina bränder”, Zeana feat. Anis Don Demina
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Thomas G:son, Jimmy Jansson, Pa Moudou Badjie, Robin Svensk, Anis Don Demina)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så var det speciellt ett bidrag som stod ut från mängden som något som jag verkligen skulle kunna gilla och det var Anna BergendahlsAshes to Ashes“. Även “No Drama” med High15 lät intressant, men inte alls lika direkt som den forna MF-vinnarens comeback-bidrag.

Annars så var det, precis som jag misstänkte, låtarna från Arja Saijonmaa och Wiktoria som tilltalade mig mest men där var det nog mer frågan om vem som sjöng och inte vad de sjöng. Nog för att man inte ska undervärdera en tilltalande röst men det skadar ju inte om bidragen de ställer upp med är bra. Lyckligtvis så lät det bättre och bättre ju mer jag lyssnade på bidragen, men det gällde ju hela startfältet. Min uppfattning för tillfället är därför att vi mycket väl kan ha en riktigt intressant deltävling framför oss. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Göteborgs-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Lyssna på första veckans bidrag”

 1. Adri

  Ja jag skrev ju min lista under ett helt orelaterat inlägg. Sorry för det men blev hetsig och glad när jag fick höra låtarna 🙂

  För detta var sju godkända minuter rakt igenom. Jag känner redan att detta året kommer vara starkare än 2018 🙂

  Som sagt, för tidigt för predictions. Och för tidigt för ordentliga betyg. Men en ”första intrycket”-lista har jag 🙂

  Den lär ändras totalt både fram tills Lördag men troligtvis mest efter sändningen 🙂 Min lista förvånar mig, främst sistaplatsen.

  1. ”Mina bränder” (Du missar nåt Pinglan 😉 )
  2. ”Ashes to ashes”
  ———
  3. ”Mina fyra årstider”
  4. ”Chasing rivers”
  ———
  5. ”Hello”
  ———
  6. ”No drama”
  7. ”Not with me”

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Bättre att skriva när man känner för det än att vänta och kanske glömma bort det. 😀

 3. Micke

  Verkligen kul att se att du rankar Anna Bergendahl högst upp. Varför? Därför att jag fortfarande nio år senare blöder för hur svenska folket behandlade den här tjejen. Det är lätt att hylla när det går bra men tydligen minst dubbelt så enkelt och roligt slänga skit på och dra i skiten när det går dåligt.

  Att hon har en grym röst var det tydligen ingen som vare sig kom ihåg eller brydde sig om efter finalmissen. Sen den dagen har jag haft en liten dröm om att hon en dag ska komma tillbaka och sjunga skiten ur alla mindre nogräknade som drog henne i skiten. Nu är hon tillbaka. Men har hon en bra låt då? Inte en susning men det var jädrigt gott att se din ranking pinglan.

  När jag såg hennes namn bland de som skulle tävla i MF bestämde jag mig redan då. Den ska bli ett MF undantag. Jag ska lyssna på den när låten kommer ut. Nu fick jag upp hoppet här pinglan. Hoppas det är en bra låt hon har och att hon tar en gruvlig revansch

  HEJA ANNA

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att det glädjer dig, själv är jag mest förvånad. Jag gillade ju aldrig hennes förra MF-bidrag, men det här hade både text och melodislingor som jag passar mig bättre. 😀

 5. Marcus

  1 Drottningen är tillbaka med en härligt gammaldags schlager! <3

  2 Ashes to Ashes. Jävlar vad bra!
  3 Mina Bränder. Klyschig men ändå fräsch.

  4 No Drama
  5 Hello

  6 Not With Me. Nån glömde melodin…
  7 Chasing Rivers. Tack för visat intresse.

 6. JOHANNA

  Min preliminära rankning efter 1-minuts klippen

  1. Anna Bergendahl- jävlar vilken röst hon har!
  2. Wiktoria – låter riktigt lovande detta!

  3. Nano- lite känsla av att det är typ samma låt som förra gången han var med vilket drar ner det hela lite men han är nog en finalist på lördag och det förtjänar han isf.

  4. Zeana och Anis don Demina- ja men en gladlåt i Panetoz-stil fast bra säger jag inte nej till

  5. Mohombi- hade förväntat mig mer
  6. Arja
  7. High15

  Synd att alla mina favvisar är i samma semi för då ksn inte alla gå vidare… godkänt startfält helt klart. Bara High15 som inte gav mig någonting alls

 7. Micke

  Grejen är pinglan att jag varken gillade eller inte gillade hennes bidrag 2010. Det var sättet hon behandlades på efter finalmissen som skar och fortfarande skär i mig

 8. Micke

  Wow! En tjej till med Anna högst upp. Kanonbra verkar det ju 🙂

 9. Adri

  Marcus: Haha vi håller inte alltid med varann, men gör vi det så gör vi det till punkt och pricka 🙂 För mitt problem med Wiktoria var exakt den! Hon sjunger grymt och låten har potential…

  … men den har noll melodi! Verkligen noll (baserat på smakprov).

  Så min sorgliga magkänsla av att Wiktoria är den med störst flopp-risk står tyvärr kvar!

 10. Mats Wältare

  Precis lyssnade på alla smakprov av första deltävlingen i Melodifestivalen inför lördag och här vad jag tycker om låtarna
  1.Wiktoria jag gillar hennes ballad i år jag har gillat alla hennes tidigare låtar och jag är tror att den går till final
  2.Nano gillar hans låt i år vet inte om den är lika bra som Hold On men den är bra och jag tror den går till final
  3.High15 den här låten är väldigt annorlunda och jag gillar den väldigt mycket tror dom går till andra chansen
  4.Zeana feat Anis don Demina jag tycker den här är helt ok och tror den går till andra chansen
  5.Arja Saijonmaa den här låten är också annorlunda och jag gillar den här låten specialt instrumentet det här i låten (vet inte vad det är för instrument eller vet vad det heter) tror den här åker ut tyvärr men skulle inte bli arg om den gick till andra chansen
  6.Anna Bergendahl den här låten är väldigt meh men låten som hon hade från 2010 jag hatade den väldigt mycket och tycker det fortfarande men den här låten är bättre än den men tycker den är meh
  7.Mohombi tycker den här låten är meh lite tråkig

 11. Adam

  Min lista över hur det ser ut just nu:
  1. Anna Bergendahl (Första låten att ge mig lite gåshud faktiskt, väldigt förväntansfull över hur den kommer låta i helhet.)
  2. Zeana feat. Anis Don Demina (Fick mig verkligen att vakna till, överraskande bra, hoppas att det håller live.)
  3. Nano (Kompetent och väntat, men känns som att man sparat de bästa bitarna av låten till på lördag)
  4. Wiktoria (Lite orolig faktiskt, inte dåligt, men känns lite gammeldags. Dock ser numret ut och kunna rädda Wiktoria från att åka ut helt)
  5. Mohombi (Gillar versen, men refrängen är en aning tjatig kanske. Kan dock slå ut nån och nå AC)
  6. High 15 (En sämre version av “In My Cabana” i versen och galen refräng, detta blir för mycket…)
  7. Arja Saijonmaa (Detta låter som hon driver med klimatkrisen. Förstår det inte är hennes mening, men blir ett skämt av allt ihop, tragiskt.)

  Överlag verkar det kunna bli en rätt bra deltävling…och det behövs verkligen, jag hade börjat tappa hoppet nästan för Melodifestivalen efter de senaste årens svaga line-up…

 12. Marcus

  Micke, har du hört Until It’s Time For You TO Go med Buffy Sainte-Marie? Låten är som en upptempovariant av den, väldigt snarlik melodi, och Anna har lite av Buffys galna vibrato.

 13. Karro

  Aldrig att Arja går till final. Det gör Anna med antingen Nano eller Wickan.

 14. Schlagerpinglan

  @Karro, Som jag skrev i texten ovan så är min rankning helt baserad på min egen smak utan något tävlingstänk. Skulle jag gissa så tror jag inte att Arja går direkt till final… men man ska aldrig säga aldrig. 🙂

 15. Micke

  @Marcus, jo jag har hört Buffy Sainte-Maries låt. Har dock inte hört Annas låt än så jag får återkomma om det. Det här är ju ett specialfall för mig som jag berättade om här tidigare och jag vill inte höra något klipp utan fullversionen direkt. Återkommer som sagt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se