FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2019 genom den nationella finalen “UMK 2019” den 2:a mars där internvalda Darude tävlar med tre tävlingsbidrag som låt för låt presenteras för allmänheten under tre dagar.

Den 8:e februari runt klockan 00:00 finsk tid presenterades den första låten “Release Me“, se nedan. De resterande låtarna släpps runt samma tid den 15:e och 22:a februari, d.v.s. kl. 23:00 dagen före här i Sverige.

Lyssna på ett av de tävlande bidragen i “UMK 2019”:

“UMK 2019”-låt nr 1: “Release Me“, Darude feat. Sebastian Rejman
(text & musik: Ville Virtanen (Darude), Jaakko Manninen, Brandyn Burnett)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så är jag positiv men inte helt övertygad. Kanske är det en låt som växer till sig med tiden men min förhoppning är att min stora favorit finns bland de två återstående låtarna. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Finland i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2019: Lyssna på första “UMK”-bidraget: “Release Me””

 1. Adri

  Låten får godkänt. Men jag hoppas det finns bättre i låt 2 eller 3.

  Denna låt var bra, men lite osmidig.

 2. Micke

  Sicken jävla skit rent ut sagt. Hur kan Finland nedlåta sig till sånt här?

  När jag fick höra om Finlands Internval blev jag grymt besviken och hela mitt inre gjorde mig beredd att ta emot det första av tre bidrag på just det sätt jag beskriver i första meningen här.

  Så gjorde jag det då? Var det just så här jag upplevde det första bidraget? Faktiskt inte alls. Redan efter några sekunder var jag beredd att helt omvärdera min uppfattning. Jag överraskade mig själv med att tvärtom befinna mig i ett bidrag jag faktiskt tyckte riktigt bra om. Detta höll i 57 sekunder då det plötsligt dök upp en mycket platt refräng som drog ned helhetsintrycket.

  Vid nästa tillfälle refrängen dyker upp har de iofs “madrasserat” helheten på ett bättre sätt men tyvärr är skadan redan skedd och bidraget har fått en bredsida den inte kunde reparera.

  Men lik förbannat en positiv första inblick i Finlands resa till ett ESC-bidrag 2019. Förhoppningsvis är något av de kommande två bidragen ett starkt uppbyggt skepp utan samma slagsida som detta. Go Finland

 3. Mats Wältare

  What’s the songname? Darude Sandstorm! (A good meme)
  Skämt åsido så tycker jag att den här låten är ganska bra och jag gillar Sebastian’s sång röst

 4. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, Jag är förvånad att det dröjt så lång tid innan någon kom med den kommentaren, men den kom till slut. 😀 Håller med dig angående Sebastian.

 5. JOHANNA

  Well, bättre än väntat och bättre än tbå av de redan valda bidragen och oerhört mycket bättre än deras bidrag från förra året som jag rankade näst sist. Men alltså? Nej detta är lite mycket generiskt radio-skval för att jag ska ta till mig den men killen kan sjunga och det är (tack och lov) ingen “sandstorm”

 6. Marcus

  Det här är inte dåligt. Tyvärr är det det bäst jag kan säga om låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se