FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2019 genom den nationella finalen “UMK 2019” den 2:a mars där internvalda Darude tävlar med tre tävlingsbidrag som låt för låt presenteras för allmänheten under tre dagar.

Runt klockan 00:00 finsk tid (23:00 dagen före här i Sverige) presenteras de tre låtarna. “Release Me” den 8:e februari, “Superman” (se nedan) den 15:e februari medan den sista låten kommer att presenteras den 22:a februari.

Lyssna på ett av de tävlande bidragen i “UMK 2019”:

“UMK 2019”-låt nr 2: “Superman“, Darude feat. Sebastian Rejman
(text & musik: Ville Virtanen (Darude), Chris Hope, Thom Bridges)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så tycker jag att själva musiken är väldigt tilltalande och medryckande men att texten inte riktigt fungerar på mig. Kanske är det något som jag vänjer mig vid med tiden, men just nu så har jag förra veckans låt “Release Me” som favorit av de presenterade. Förhoppningsvis har de sparat det bästa till sist. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Finland i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Finland 2019: Lyssna på andra “UMK”-bidraget: “Superman””

 1. Adri

  Jesus… jag tror jag hade uppskattat den låten mer utan musikvideon. Gud vad tramsig.

  I alla fall. Både denna och “Release me” faller på lite samma sätt för mig. Liksom “nära, men ändå så långt borta”. Det finns många komponenter att gilla och som görs rätt, men ändå så blir det bara lite av ett “jaha” i slutändan.

  Jag kan inte själv avgöra vad som saknats i båda låtarna. Båda hamnar liksom på starka tvåor/svaga treor på femgradiga skalor.

  Jag vill ha mer “POW!”. Vad fan betyder det? Jag vet inte. Men jag tycker musiken i de två släppta låtarna varit lite slappa. Jag vill nog ha mer lager och kraft. Min chansning är att det är det som fattats 🙂

 2. Adri

  Står det mellan de två hittills avslöjade kandidaterna så tror jag nog min vinnare blir… med ett ynka litet hårsmån… “Superman”.

 3. Marcus

  Den här låten känns “gnällig” på nått sätt, tror det är hur han drar ut på vissa ord. Inget för mig. Release Me är bra mycket starkare.

 4. Micke

  Börjar faktiskt skämmas lite över att jag dömde ut Finland så totalt när jag fick reda på val av artist. Sorry Darude du har faktiskt överraskat mig en hel del. Först genom “Release me” och nu genom “Superman” som tog det ännu ett snäpp uppåt.

  Det här ger mig dessutom en extra chans att förklara varför jag tycker bättre om “Criminal” än “Light on” Av Monica Mirijas två bidrag i Litauens uttagning. Nu tycker jag bättre än de två än Finlands två men det är precis samma skillnad.

  De är lika bra men refrängen fäller avgörandet i båda fallen. På samma sätt som refrängen bara består av LIGHT ON i Monicas fall består refrängen bara av RELEASE ME i Darudes fall. Dessutom stötvis utan flyt. Både “Criminal” och “Superman” flyter fram på ett helt annat harmoniskt sätt och dessutom textsatt och ite bara med låttiteln stönandes fram. Gillar alltså alla fyra men så ser jag på skillnaden

 5. Micke

  Tycker faktiskt jättemycket om refrängen i “Superman”. Bara orolig att detta supermanstuket ska få folk att lägga fokus på det istället och då missa låten

 6. Micke

  1.55-2.25 är låtens absoluta höjdpunkt

 7. Micke

  Gjorde ett försök med Kroatiens trots att jag har svårt med småklipp.

  En klar favvis träder fram om den nu håller i fullversion.

  1. “In the Shadows“, Manntra

  Därefter kände jag att det fanns ytterligare sex bidrag med potential. Dessa är i bokstavsordning. “Brutalero“, “Indigo“, “Ne postojim kad nisi tu“, “Nisam to što žele“, “Tebi Pripadam“, och “Vrijeme predaje“, B

 8. Micke

  Märkligt de två bidrag som känns som mina två favvisar nu i finalerna till helgen är två bidrag jag bara hört ett få antal sekunder av. Men om de håller också i fullversion så blir de mina största hopp imorgon.

  “Sebi”, Slovenien
  “In the shadow”, Kroatien

  Givetvis är det även ett tredje där uppe. Ett som matchar de andra två.

  “Soovide puu“, Estland

 9. En ESC Drömmare

  Sorry men. En skit…

 10. Johanna

  Jag verkar vara i minoritet då jag föredrar “release me” framför denna man jag hoppas att de har sparat det bästa till sist för trots att båda är bättre än jag väntat mig så är inge av dem någon låt som jag tror kommer stå ut och göra något väsen av sig i Tel Aviv

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se