IsraelEnligt Israel Hayom så fick TV-bolaget KAN in runt 200 bidrag när de fram till den 17:e februari sökte efter låt till Kobi Marimi att representera Israel med i Eurovision Song Contest 2019.

Tävlingsbidraget kommer att väljas ut internt av en specialtillsatt jury och presenteras för allmänheten den 10:e mars. Juryn, som består utav Aviad Zingboym, Yuval Ganor, Naama Hadassi and Michal Asulin, Yoav Tzafir och Tamira Yardeni, träffades i går för första gången för att lyssna igenom bidragen och fortsatte arbetet i dag.

Bland de låtskrivare som ryktas ska ha skickat in bidrag finns Keren Peles och Shiri Maimon, båda domare i “The Next Star” som utsåg Israels ESC 2019-artist. (Källa: eurovoix.com)

Israels ESC 2019-representant:

Kobi Marimi (här med “Fuego” av Eleni Foureira i “The Next Star”)
(videoklipp från mako.co.il – 19/1 2019)

Schlagerpinglan: Inte för att det är mängden inkomna bidrag som avgör om de hittar ett passande bidrag till Kobi Marimi men jag vill ju gärna tro att chanserna ökar om 200 bidrag kommer in i stället för t.ex. 30 stycken, så detta får väl ses som en positiv nyhet. Nu längtar jag till den 10:e mars, för med rätt låt så skulle detta kunna bli väldigt bra. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Israel i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se