FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2019 genom den nationella finalen “UMK 2019” den 2:a mars där internvalda Darude tävlar med tre tävlingsbidrag som låt för låt presenterats för allmänheten under tre dagar.

Efter att tidigare ha presenterat de båda låtarna “Release Me” och “Superman” så var det i dag (torsdagen den 21:a februari, 23:00 svensk tid) dags för den den sista låten, se nedan:

Lyssna på ett av de tävlande bidragen i “UMK 2019”:

“UMK 2019”-låt nr 3: “Look Away“, Darude feat. Sebastian Rejman
(text & musik: Ville Virtanen (Darude), Sebastian Rejman)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på “Look Away” en första gång så är jag försiktigt optimistisk och tror mig ha hittat min favorit bland de tre tävlande finallåtarna. Jag vill dock inte säga alltför mycket i nuläget utan får återkomma lite senare i frågan då jag behöver ge samtliga tre låtar betydligt fler lyssningar. På återseende. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Finland i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2019: Lyssna på tredje “UMK”-bidraget: “Look Away””

 1. Adri

  Absolut det bästa i Finland 🙂

  1. ”Look away”

  2. ”Superman”
  3. ”Release me”

 2. Daniel

  Jag är inte förtjust i någon av låtarna tyvärr, men skulle jag ändå ranka dem blir ordningen så här:
  1 Superman
  2. Release Me
  3. Look Away

 3. Micke

  Har nu lyssnat “färdigt” på Finlands tre bidrag och är försiktigt optimistisk. Var ju grym pessimist när jag väl fick höra om artisten. Kanske satt kvar i förra årets hemska urval i Finland möjligen.

  Tycker dock att alla tre är helt ok. Synd bara att han inte satte ihop dem istället. “Release me” och “Look away” är två låtar med bra intro, en vers som driver dem vidare fram till refränger som tyvärr är mer upprepande av ord än refräng. Den senare håller bättre igenom men i den förstnämnda känns det mer som Sebastians röst får fritt space.

  “Superman” då? Här är det snarare tvärtom. Låten börjar med en vers som inte riktigt tar tag men som sen följs av en refräng, vida överlägsen ordstakandet i de andra två. 2.09-2.26 är höjdpunkten för min del. Överhuvudtaget är det underbart med en refräng fylld med text som driver refrängen framåt istället för något apliknande stön.

  Så vilket bidrag vill jag de ska välja då? Fan ge låtarna till mig så ska jag sätta ihop dem till en istället Ärligt talat godkänner jag alla tre men när det är svårt att välja så tar man ju hellre något där höjderna nås än något där dalarna nås. Därför väljer jag med ett litet plus “Superman” och som tvåa “Look away” med ett litet plus före “Release me”. Hoppas bara inte den svaga videon i “Superman” skrämt bort finska röstare. Skönt ändå att Finland höjer sig från förra året

 4. Micke

  Men ni förstår väl alla här att det redan är klart? Eller hur? Ni har väl varit med förut? Någon som sätter emot att “Look away” vinner? 🙂

 5. Johanna

  @Micke Jag skulle bli förvånad om “Look Away” inte vann ja….Finland kommer inte göra bort sig men de kommer inte göra mycket väsen av sig i resultatet heller…

 6. Adri

  Magkänslan min säger att “Release Me” vinner. Den känns som den mest “safest” av de tre, och de som lättast kan locka till sig röster från barn och seniorer och alla där emellan. De andra känns lite, bara liiiite, mer nischade.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se