UkrainaEfter att finalen av “Vidbir 2019“, Ukrainas nationella uttagningen av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, avgjorts lördagen den 23:e februari så stod det klart att MARUV var segraren men att hennes “Siren Song” inte nödvändigtvis skulle bli Ukrainas representant i Tel Aviv.

TV-bolaget UA:PBC meddelade att landets ESC 2019-representant skulle presenteras efter att “kontraktet” skrivits under av artisten. Sedan dess har MARUV gått ut med en del av innehållet i det kontrakt hon förväntades att skriva under, se facebook.

Nu kommer uppgifter om att de båda parterna inte kommit överens vilket betyder att MARUV inte kommer att få representera Ukraina i ESC 2019 utan TV-bolaget fortsätter förhandlingarna med en annan kandidat i morgon. (Källor: esckaz.com och escxtra.com)

Vinnaren av Vidbir 2019:

“Siren Song”, MARUV
final-framträdandesemifinals-framträdandestudioversion
(text & musik: Anna Korsun)

Schlagerpinglan: Jag skulle kunna kommentera detta… men risken är att det blir alltför svavelosande och icke-ESC-relaterat att jag låter bli. När väl cirkusen är över, alla fakta är på bordet och ett definitivt beslut tagits så kanske jag ger min syn på det. Just nu vill jag bara lyssna in mig på de bidrag som tävlar i helgens nationella finaler.

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2019
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Ukraina 2019: MARUV får inte representera Ukraina 2019”

 1. Marcus

  Det är väl bara konstatera att ett sådan oseriöst tv-bolag inte ska kunna skicka representanter till Eurovision. Tråkigt på låten som snabbt blev en av mina favoriter, men jag hoppas EBU sätter ner foten nu och säger till dem att det antingen blir MARUV eller ingen alls.

 2. Adri

  Efter att ha läst delarna av kontraktet som MARUV delade med sig av så förstår jag om hon inte skrev under. På så sätt stöttar jag henne fullt ut.

  Men jag överdriver inte ens om jag säger att Ukraina borde diskas för en period, eller ett år iaf. De skapar ONÖDIGT drama varje år. De får ta sig i kragen.

  Jaja… oavsett vem som ersätter kommer jag inte kunna stötta dem tyvärr? Valet av en akt ska inte gå till så här!

  ”Siren Song” var ju min tillfälliga vinnare och allt…

 3. JOHANNA

  Alltså. Jag hoppas samtliga andra artister säger nej i ren solidaritet mot MARUV, hon gjorde helt rätt som satte sig själv och sin karriär först. Jag hoppas hon kommer tillbaka nästa år för Ryssland och vinner hela skiten.

  Jag kommer absolut lyssna på Ukrainas representant med neutrala öron, det är inte artisten som får åka istället fel. Det är tv-bolaget som effektivt har förstört sina egna chanser till en tredje vinst (ja hag tror mycket väl att Maruv skulke kunnat vinna) och lika bra är ju det efter all dramatik när de hostade senast.

 4. Adri

  Johanna: Jag hoppas också de andra artisterna säger nej. Men jag vet inte… är man så solidarisk med sina kollegor? Kanske, iaf med tanke på det hemska kontraktet som då lär gå över till någon annan.

  Hoppas, hoppas alla tillfrågade säger nej så valet handlar på MARUV (med kompromissat kontrakt) eller avhopp.

  Jag hoppas såklart jag kan komma förbi detta och lyssna neutralt, men inga garantier där tyvärr. Året är redan så svagt och snålt med bra upptempo… ”Siren Song” behövdes.

  Och sen står jag fast vid att de borde diskas. Detta är oacceptabel ESC-etikett.

  Man kan diskutera kring exempel Esters vinst i Rumänien. Var den rättvis och rumsren? Förmodligen inte, men det är ändå bara teorier och spekulationer. Här effar ju tv-bolaget upp framför hela Europas ögon. Ugh…

 5. Anton

  Och när äntligen ens favorit vinner och man får en låt till Eurovision som man känner att man kommer lyssna på i många är framöver…. Well, jag kan ju såklart fortfarande lyssna på låten, men åh vad jag ville att det skulle vara en “Eurovision-låt”. Men som ni andra skriver så gjorde MARUV helt rätt, vilket jävla skitkontrakt de tagit fram. Så trist alltihopa!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se