FinlandSchlagerpinglan: På lördag, den 2:a mars, kommer Finland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av “Uuden Musiikin Kilpailu 2019“.

Den 29:e januari avslöjade TV-bolaget YLE att de internvalt Darude till sin representant och under tre nätter i februari så presenterades studioversionerna av de tre “UMK 2019”-låtar som det står mellan. Här nedan ser ni länkar till dem, presenterade som en final-topp-tre-lista i den ordning jag personligen rankar dem för tillfället:

Ett av de tävlande bidragen i Finlands “Uuden Musiikin Kilpailu 2019”:

“UMK 2019”-låt nr 3: “Look Away“, Darude feat. Sebastian Rejman

Schlagerpinglans “UMK 2019”-topp-3, 2019-02-26:

1. “Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman
(Ville Virtanen (Darude), Sebastian Rejman)
(UMK-låt nr 3)
2. “Superman”, Darude feat. Sebastian Rejman
(Ville Virtanen (Darude), Chris Hope, Thom Bridges)
(UMK-låt nr 2)
3. “Release Me”, Darude feat. Sebastian Rejman
(Ville Virtanen (Darude), Jaakko Manninen, Brandyn Burnett)
(UMK-låt nr 1)

Schlagerpinglan: Så här långt så tycker jag inte att det var speciellt svårt att rangordna dessa tre låtar. Man bör dock komma ihåg att det sedan även ska tillkomma live-sång och en scenshow som antingen kan höja eller sänka låtarna så än är kanske inte sista ordet sagt. Hur som helst så är jag väldigt nyfiken på hur de tre låtarna kommer att presenteras på scen. Förhoppningsvis har de ett flertal överraskningar i beredskap. Lycka till, Finland. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Finland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Finland 2019: Schlagerpinglans topp-3 (19-02-26)”

 1. Micke

  Jag har iofs redan skrivit om detta men jag kan väl ta några ord även nu på rätt plats.

  För mig är det refrängen som fäller avgörandet. Vi kan ta det från början

  RELEASE ME:

  (Release me.. dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt.
  Release me.. dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt
  Release me.. dutt dutt…..)

  Så går de första 20 sekunderna av refrängen och fortsättningen bjuder inte heller på någon överraskning. Jisses personen som skrivit texten på den måste ha haft ett rent helvete att komma på allt det.

  LOOK AWAY:

  (Look away, look away, look away, look away, look away, look away………….Och därefter drar de som skrivit texten till med ett överraskande…….. look away)

  Ja, jisses de 15 första sekunderna måste vara höjdpunkten i deras år av att skriva texter. Sen rullar refrängen på i samma stil rätt igenom varje gång.
  ———————————————————————————-
  Ok här är alltså den stora grejen för min del när jag väljer min favvis i Finland UMK 2019. Verserna är för mig av ungefär samma klass i alla tre bidragen och det positiva är att jag gillar alla tre. Jag plussar Darude och Sebastian och ber om ursäkt för att jag dissade dem innan jag ens hört låtarna. Dåligt av mig men det är bara att erkänna.

  SUPERMAN:

  “When I need a hero
  You’ll be my hero
  When I’ll feel the darkness
  You’ll be the light
  ‘Cuz only you can make me fly
  Like I’m supermen
  Like I’m supermen”

  Wow de har lagt mer än två minuter på att få ihop en text till refrängen. Det är den stora grejen för min del. Jag har “Superman som ytterst knapp favvis före “Look Away”. men just detta förstorar avstånden enormt för mig. Jag kräver faktiskt lite av de som gör texter för att jag ska ta till mig det. Sen är ju dessutom 2.09-2.26 i Superman det bästa överhuvudtaget.

 2. Adri

  För min del är det små små skillnader som avgör! Mellan ettan och trean skiljer det typ 0,5 i betyg gör mig 🙂

  1. ”Look away”
  2. ”Superman”
  3. ”Release me”

 3. markus

  Hoppas mitt kära hemland återgår till en renodlad nationell uttagning nästa år, för detta var ju inte särskilt roligt. Kommer att rösta på Superman tror jag, men en finalplats i Eurovision är långt ifrån säker.

 4. Johanna

  Tycker nog att “look away” känns något starkare än dem andra och jag får säga som Micke att jag får be om ursäkt att jag dissade det här för tidigt. Det är faktiskt helt ok och ljusår bättre än Saara AAlto var förra året iaf. Om det funkar live (stort om) blir det nog final i år igen men det lär inte bli i närheten av topp 10 i år heller…

 5. Micke

  Man kan väl säga som så att har man sett sånt här förut så vet man vilken som vinner det här. Man kan inte bara look away från det. Har hänt gång på gång 🙂

  @Johanna ljusår räcker inte till för att beskriva skillnaden 🙂 Ärligt talat så skämdes jag för Finlands skull förra året nästan lika mycket som jag gjorde för Sveriges. Ska bli intressant att se och höra detta live nu

 6. Adri

  Micke: Du kan ha rätt… men du sa faktiskt samma sak om YESYES i Ungern (”den mest uppenbara vinnaren på åratal”). Och de tog sig inte till final ens 🙂 Så jag är ännu skeptiskt.

  Men till skillnad från då så hoppas jag iaf att du har rätt!

 7. Micke

  @Adri, jo absolut du har rätt jag sa så om YESYES men det handlade om min egen känsla Så kände jag iofs inte efter jag sett det live men no doubt about it. Du har rätt. Det här handlar om något helt annat än vad jag känner om låtarna. Låt mig säga så här. Kommer du ihåg vad jag sa om Så ska det låta och Parlamentet? 🙂 Om du gör det då förstår du hur jag tänker i detta fallet 🙂

 8. Adri

  Micke: Jag kommer ihåg vad du sagt om de programmen, men jag följer inte sambandet med dessa låtar.

 9. Micke

  Nu blir jag sur på mig själv. Jag är inget speciellt som människa Adri men en sak jag alltid brukar ha koll på är att inte sabba saker för andra även om jag är av annan åsikt. De där två programmen har dock retat mig så pass att jag tappar det där ibland när det blir “närkontakt” i skallen med dessa.

  Jag är van att vara igång under dagarna men just nu kan jag inte göra någonting och det sliter. Vet inte ens varför jag tog upp detta. Glöm det Adri

  Back to basic: Det är som sagt refrängen som är den stora skillnaden för mig när det gäller dessa tre. I superman sjunger han ut en refräng och inte som i de andra där han utstöter vissa ord

 10. Josef

  @Micke: Superman blir helt klart mitt val. Har haft den i skallen nu några dagar. Superman borde likt förra årets fina bidrag Monster, kunna gå till final! 🙂

 11. Micke

  @Josef, kul att vi har samma favvis i Finland. Förresten jag slängde ut mitt favvisbidrag i år till dig här för att kolla vad du tyckte om det. Du har säkert missat att se det. Vi tar det en gång till lite längre fram 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se