Azerbajdzjan Det har kommit uppgifter om att TV-bolaget iTV i morgon, tisdagen den 5:e mars, kommer att avslöja vilket datum de planerar att presentera det internvalda bidrag som ska representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2019.

Varken artistens namn eller tävlingsbidraget kommer att avslöjas på tisdagen men så här långt så verkar det stå mellan följande fyra artister: Samira Efendi, Chingiz Mustafayev, Tofig Hajiyev och Leman.

Enligt INFE Azerbaijan så har samtliga fyra artister (som valts ut internt) spelat in demoversioner av potentiella ESC-bidrag (som skickats in till iTV) som sedan presenterats för den jury som har sista ordet vad gäller internvalet. (Källa: eurovoix.com)

Azerbajdzjans senaste ESC-bidrag:

X My Heart“, Aisel (11:a i ESC 2018-semifinal 1)

Schlagerpinglan: Om det verkligen är i morgon vi får presentationsdatumet eller ej spelar egentligen inte så stor roll men nu fick jag i alla fall en chans att ta upp de fyra namn det så här långt verkar stå mellan i det azeriska valet. Om ni är intresserade av smakprov på låtar av dessa fyra artister så hittar ni det och lite artistinfo hos wiwibloggs.com.

Just nu väntar vi på 16 bidrag och av dem har 11 länder meddelat vilket datum de tänker presentera sina bidrag medan fem länder (Armenien, Azerbajdzjan, Malta, Polen och Ryssland) inte meddelat någonting, men mer om det lite senare när jag presenterar veckans ESC-schema.

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Azerbajdzjan 2019: Internvalsdatum presenteras den 5:e mars?”

  1. Johanna

    På eurovisionworld.com står det att Azerbajdsjan ska släppa sitt bidrag den tionde (vet ej hur tillförlitligt det är men de brukar vara tillförlitliga)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se