Schweiz Eurovision-bidrag 2019

2019-03-07 (torsdag)

Schweiz Åtta år i rad har Schweiz utsett sina ESC-bidrag genom nationella finaler men inför Eurovision Song Contest 2019 så valde tysk-spåkiga SRF, italiensk-språkiga RSI, fransk-språkiga RTS och rätoromanska RTR att visserligen fortsätta samarbetet men att låta det slutliga valet göras internt.

Efter att de olika TV-bolagen gjort sina inledande arbeten så meddelades det i november att publikpanelen och expertjuryn valt ut fem bidrag som därefter skulle testas med olika artister innan juryn fick återkomma med sina bedömningar.

I dag, den 7:e mars, var SSR SRG då redo att avslöja att det slutliga valet föll på “She Got Me” med Luca Hänni, vars tillhörande musikvideo kan ses här nedan. Luca, som skrev bidraget tillsammans med nationella och internationella låtskrivare vid ett schweiziskt låtskrivarläger, kan ni läsa mer om på eurovision.tv.

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“She Got Me”, Luca Hänni officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Laurell Barker, Mac Frazer, Luca Hänni, Jon Hällgren, Lukas Hällgren)

Schlagerpinglan: Oj, jag får nog återkomma vid ett senare tillfälle med mina kommentarer om detta bidrag då jag efter två genomlyssningar har åsikter som spretar åt väldigt olika håll. På sätt och vis är det ju väldigt positivt då det, i all fall för mig personligen, knappast var någon axelryckning Luca Hänni bjöd på, men mer om det när jag hunnit samla mina tankar och intryck. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adam

  Jag gillade Schweiz jättemycket förra året, och jag tycker nog om årets bidrag rätt mycket också. Väldigt modern, känns som den hade kunnat varit på Nick Jonas eller Shawn Mendes album lika gärna som i ESC. Något fånig text kanske, men jag kan leva med den åtminstone. Härligt att årets ESC verkar bli en som en härlig gott och blandat påse, man kanske inte tycker om allt, men det börjar bli rätt mycket gott i påsen! 😀

 2. Marcus

  Årets Fuego? Snyggt, modernt, lite lagom edgy – men jag blir ändå inte övertygad. Den litet nödrimmiga texten är svår att komma förbi, och hela produktionen skriker bara mainstreamradio. Bättre än okej, och Schweiz kommer få sina bästa placering på ett tag, men inget jag går igång på.

 3. Mats Wältare

  Jävlar vad snygg Luca är! Jag älskar den här låten väldigt mycket och jag håller med Adam att det har kan varit ett Shawn Mendes låt från hans album eller nåt liknande men jag håller mina tummar och tår att Schweiz går till final

 4. Micke

  Efter en lyssning:

  Första minuten får upp förhoppningar hos mig

  Därpå det instrumentala som dippar enormt.

  Därefter trevar den sig fram till nästa instrumentala dipp och sedan trevande igen

 5. Adri

  Jag gillade detta. Ganska mycket också faktiskt. 🙂

 6. Daniel

  Gillar det jag hör. Tror det blir en bra dansshow till den också.

 7. Johanna

  En stil jag inte brukar gilla alls men det här, det här är värd en plats i min topp 10, riktigt bra och inte alls vad jag förväntade mig av ESC:s numera tråkigaste land! I år MÅSTE de ju ändå ta sig till final igen!

 8. Adri

  Johanna: Jag hoppas du har rätt för Schweiz har nu brutalt underskattats 2016-2018. Detta bidraget är sämre än de tre, men jag unnar verkligen Schweiz framgång.

  Makedonien också, men de är inte underskattade på samma sätt då de alltid f***ar upp framträdandena. Jag hoppas så att Tamara vänder den trenden.

 9. Johanna

  @Adri Schweiz sände skitlåtar 2016-2018 så de var självklara icke-finalister i min bok men det här är bannemig bra! Jag har inte gillat Schweiz sen…..hmm…2011 tror jag.

  Håller med om Makedonien dock- bra låtar men de förstår det med scen-framträdandet!

 10. Adri

  Johanna: Well om jag inte tyckte du var knasig innan så gör jag det definitivt nu 😉

  2018: 4/43
  2017: 7/42
  2016: 9/42

  Där är mina senaste Schweiz-placeringar. 2016 förstår jag varför det blev som det blev. Men jag är fantemig inte över resultaten från 2017 och 2018. Framför allt det senaste för det var ju ÅRETS bästa live-framträdande. Men jaja. Life goes on, eller nåt.

  Håller iaf med dig om 2011, den var himla mys. I år är det väl Danmark som fyller den lilla “naivt mysiga”-kvoten!

 11. Johanna

  @Adri Jag rankade alla utanför final iaf. Zibbs kom nog upp på plats 30 eller något liknande. 2016 tror jag jag rankade typ nästa sist och 2017 iaf botten 10….men vi har alla vissa länder som av olika anledningar alltid hamnar högt trots att inte alla andra förstår det . “Mitt” land är Litauen som med undantag för 2014 varit i min topp 10 samtliga år sedan 2012…..så who am I to talk egentligen:-)

 12. Marcus

  Senast Schweiz skickade en riktigt bra låt var 1996. Jag förstår mer än väl att det har gått så dåligt för dem efter det…

 13. Adri

  Johanna: Till skillnad från Schweiz är jag dock oftast(!) med dig om Litauen.

  2013, 2015, 2016 och 2018 är ju guld!

  2014 är dock inget att ha. 2017 hatade jag då, men nu kan jag ändå minnas den som lite intressant.

 14. Johanna

  @adri jag 2014 var ett bottennapp från LItauen. Förra året var de min trea på slutet tror jag. Så himla bra!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se