Irlands Eurovision-bidrag 2019

2019-03-08 (fredag)

IrlandI dag, fredagen den 8:e mars, presenterade TV-bolaget RTÉ den internvalda artist och det bidrag som kommer att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2019, d.v.s. Sarah McTernan och låten “22” vars musikvideo ni ser här nedan.

Bidraget, som skrivits av Janieck, Marcia “Misha” Sondeijker och Roulsen, valdes ut av en mängd tillsatta paneler bland de över 430 bidrag som skickats in till RTÉ inför årets ESC. Sångerskan Sarah McTernan kan ni läsa mer om på eurovision.tv.

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“22”, Sarah McTernan officiell musikvideo
(text & musik: Janieck, Marcia “Misha” Sondeijker, Roulsen)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av det irländska bidraget så känner jag att jag är oerhört positivt inställd till det. Låten i sig är kanske inte någon ny favorit för mig (inte inledningsvis i alla fall) men det fanns något här som var charmigt och behagligt och som fick mig på gott humör när jag lyssnade på den. Dessutom så gillade jag Sarahs röst väldigt mycket och hoppas att det låter lika bra live. Lycka till, Irland. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Irland i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2019”

 1. JOHANNA

  Jag är positivt överraskad! Jag sjöng med på första lyssningen och ville direkt höra den igen när den var slut. Jag hoppas de gör en smart scenshow så den inte tappas bort i srmin. För det här kommer bli en av mina favoriter i år. Äntligen har jag några riktiga favoriter. Internvalen har verkligen varit bra mestadels hittills!

 2. Micke

  Skriver under på vad ni två tjejer har sagt. Kul att Irland kan få till något även i ESC

 3. Marcus

  Irland fortsätter ökenvandringen.

  Jag gillar det här, låten är det verkligen inget fel på. Men hur väl funkar sån här musik i Eurovisionsammanhang? Inte alls faktiskt. Och jag är lite orolig för hur man gestaltar det här på scen. Irland har en del att lära där…

 4. JOHANNA

  @marcus ingen såg väl deras finalplats komma förra året men de gjorde en smart scenshow och jag hoppas att de lärde sig något av det så de inte går tillbaka till sina gamla spår….

 5. Marcus

  Nu har jag glömt av vad de skickade förra året, men jag hoppas du har rätt.

  Med den låten är jag uppe i 9 låtar som är bra eller bättre. Ska jag kanske komma upp i 10 låtar när helgen är över? 😀

 6. Micke

  @Marcus, jag förstår på sätt och vis din oro för hur denna sortens musik ska funka i ESC men för min del är jag bara glad att Irland åtminstone till 30-40% närmar sig den musik de gör i vanliga fall. Dessutom handlar detta ju om Irland som under 2000-talet skitit fullständigt i ESC och inte minst sitt rykte som stark musiknation. Nu har de en ganska stark låt som möjligen inte passar i ESC. Tidigare har de haft musik de inbillat sig passa in med mediokra artister och låtskrivare. Personligen föredrar jag definitivt det förstnämnda. Jag är bara så jädra chockad över hela grejen. Irland har ett bra bidrag i ESC Har Universum snurrat runt eller vad har hänt? Jädrigt kul

 7. Adri

  Jag kanske är waaaaay off eftersom jag inte sett filmen sen barnsben, men blir någon annan här ENS LITE påmind om en av låtarna som muserna sjunger i Disney’s ”Hercules”? Fast mindre skrikigt. Men någon av dem låtarna får jag svaga minnen av.

  Oavsett… jag gillar detta. Det är ju väldigt gulligt och enkelt, men jäkligt effektivt. Jag hade väl själv velat ha någon ”elevation” eller vad man ska säga. Det är lite samma minus på en av mina andra favoriter, Lettland. Jag hade velat ha lite mer djup eller höjning mot slutet.

  Men jag måste ju ändå säga att jag tror lite på denna, och om inget annat så gillar jag den 🙂

 8. Mikaela

  @Adri Jag är Disneyfantast och hör inte någon av musernas låtar. Men blir nyfiken på vilken du menar? Den de sjunger med Megara?

  Tycker låten är helt ok men lite anonym. Svårt att få in den på min topp just nu.

 9. Adri

  Mikaela: Egentligen är det bara de sista 30 sekundrarna när kören kommer in som jag får dem vibbarna. Ytterst svagt dock. I Hercules är det ju mer ”showigt” och amerikanskt, medan denna låten är mer simpel och mellow. Men en svag känsla i bakhuvudet får jag.

  Men jag vet inte vilken låt eftersom ”Hercules” var en av de filmerna jag aldrig riktigt fastnade för och därför bara såg en gång som barn.

 10. Mikaela

  Älskade Herkules! Tror du menar låten med Megara, för kan se vad du menar med kören, men inget jag hade tänkt på själv. Nu blir det väl svårt att inte tänka på istället! =)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se