ÖsterrikeDen 29:e januari avslöjade TV-bolaget ORF att de internvalt sångerskan Paenda att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2019 med bidraget “Limits“.

I dag på morgonen den 8:e mars så släpptes då fullversionen av det österrikiska bidraget och nu har även den tillhörande officiella musikvideon presenterats, se nedan:

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Limits”, PÆNDA officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: PÆNDA)

Schlagerpinglan: Om jag ska vara lite diplomatisk så tycker jag att det är väldigt positivt att det presenterats så många olika sorterts bidrag de senaste dagarna. Omväxling förnöjer ju som sagt och jag uppskattar att det presenterats både lättsmälta bidrag som träffar direkt och andra, likt Österrikes här ovan, som jag inte riktigt får grepp om direkt utan lär behöva ge ett antal extralyssningar för att komma underfund med. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Österrike i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Hur kan en så intressant artist med bra låtar i bagaget få en så här intetsägande låt. Jag blir nästan ledsen av den förlorade potentialen.

 2. Adam

  Jag blev också ledsen, men jag grät av låten och videon. Jag vet inte varför det berörde mig så mycket, men jag tror hon är riktigt bra på att förmedla känslor. Jag gillar det här jättemycket, men nu börjar det nästan bli lite för trångt i min topp 10, alltså, detta går ju inte längre haha.

 3. Micke

  Adri vi är på olika planeter igen 🙂 Hur kan en så medioker artist ändå få till ett såpass småmysigt bidrag.. Nu har jag iofs hört den många gånger o det gör stor skillnad

 4. Marcus

  Njae. Kompetent är det bästa jag kan säga om det här.

 5. Adri

  Men Paenda har ju varit experimentell och vågad förr. Detta är så säkert.

  Jag tror detta är årets ”My Turn” (Tjeckien 2017).

 6. Mikaela

  Detta var väl rätt intetsägande. Jobbig röst också. You-joddlandet känns lite gjort (Robin S, Molly Sandén). Nä, besviken.

 7. Adri

  Vad som började som ett rekordsvagt år har med tiden blivit betydligt starkare. Tror fortfarande det är den svagaste ESC-upplagan sen 2011, men nu kan jag ärligt se fram emot maj månads tävling 🙂

  Topp 33:

  1. Norge
  2. Irland
  3. Albanien
  4. Danmark
  5. Schweiz
  6. Slovenien
  7. Italien
  8. Australien
  9. San Marino
  10. Grekland

  11. Lettland
  12. Ungern
  13. Cypern
  14. Finland
  15. Litauen
  16. Island
  17. Belgien
  18. Nederländerna
  19. Kroatien
  20. Storbritannien

  21. Österrike
  22. Vitryssland
  23. Portugal
  24. Estland
  25. Moldavien
  26. Georgien
  27. Serbien
  28. Tyskland
  29. Rumänien
  30. Spanien

  31. Frankrike
  32. Montenegro
  33. Tjeckien

 8. JOHANNA

  Jag gillar inte hennes röst. Har nu lysdnat flera ggr extra för att försöka bortse från det men det går inte riktigt. det är givetvis kompetent men jag tycker det är Österrikes svagaste låt sedan 2013. Med det sagt kan det finnas utrymme för att den växer….

 9. Micke

  @Johanna, den växer, dvs om du som jag gillar sk flyta bort låtar

 10. Chimaera

  Vad är det med österrikiskor och blått hår? https://www.youtube.com/watch?v=35rPKONvhek

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se