Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 1:a februari, avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2020 i Linköping. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 1-finalisterna:
Robin Bengtsson The Mamas
Robin Bengtsson & The Mamas (Grafik: SVT)

Till Final:
“Take A Chance” – Robin Bengtsson
“Move” – The Mamas

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Ballerina“, Malou Prytz
Boys With Emotions“, Felix Sandman

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Sluta aldrig gå“, Sonja Aldén (661 376 röster)
6. “Inga problem“, OVÖ (633 485 röster)
7. “Moves“, Suzi P (582 520 röster)

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Melloland
Mellanakt: “Mellominnen
Första vinnarintervjun: Robin Bengtsson och The Mamas
Snabbversionen: “Mello på tre minuter

1. “Move”, The Mamas (till Final)
(Melanie Wehbe, Patrik Jean, Herman Gardarfve)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är egentligen inte så förtjust i gospel men om det presenteras på ett glittrigt, snyggt och popigt lättsmält sätt så kan inte ens jag stå emot det. Visst, hur mycket glädje och röstresurser The Mamas än kan bidra med så kan jag inte sticka under stol med att det verkar saknas något när John Lundvik inte är där men det är likväl en av deltävlingens bättre låtar och en given finalist.
Betyg: 4-/5
2. “Moves”, Suzi P (7:a)
(Joy Deb, Suzi Pancekov, Aniela Eklund, Malou Ruotsalainen,
Chanel Tukia, Kenny Silverdique
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: En av de saker jag gillar med Melodifestivalen är att startfältet oftast är relativt brett med många olika genrer (som visserligen alla doppats i ett mello-bad innan de presenteras, men ändå). Just det här var dock inget som föll mig personligen i smaken.
Betyg: 2/5
3. “Take A Chance”, Robin Bengtsson (till Final)
(Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt, Marcus Winther-John)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Eftersom jag inte var speciellt imponerad av låten efter torsdagens genomlyssning så blev det en trevlig överraskning när jag på lördagen insåg att det faktiskt fanns något i Robins bidrag jag gillade, vilket inte hänt tidigare. “Take A Chance” blev ett av få bidrag jag hejade till på under snabbreprisen så det var ingen tvekan om att det var en av mina favoriter i kväll. Det omotiverade skrikandet mot slutet hade jag gärna sluppit men det positiva, t.ex. den återhållsamma och passande scenshowen och låten i sig, överväger ju helt klart. En (för mig förvånande men) självklar finalist.
Betyg: 3+/5
4. “Ballerina”, Malou Prytz (Till Andra Chansen)
(Thomas G:son, Peter Boström, Jimmy Jansson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: En av mina favoritartister från 2019 är tillbaka… men med en låt som jag inte alls förväntade mig och fortfarande inte helt kommer överens med. Lyckligtvis så framfördes “Ballerina” på ett mycket övertygande och intressant sätt (som gav trevliga minnen av Finlands första UMK-vinnare) men låtmässigt så behöver jag nog lite extratid för att riktigt uppskatta den och då är ju Andra Chansen ett perfekt resultat.
Betyg: 3/5
5. “Inga problem”, OVÖ (6:a)
(Nicholas Frandsen, Lukas Nathanson, Jean-Willy Akofely,
Nickie Osenius Kouakou
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Som sagt, alla kan inte gilla alla musikgenrer och precis som jag misstänkte så var “Inga problem” egentligen inte något för mig. Jag tyckte dock att de framförde låten på ett väldigt bra och avslappnat sätt vilket gör att jag misstänker att de, om de gått till Andra Chansen, mycket väl skulle kunna sälja in den till mig. En av kvällens positiva överraskningar.
Betyg: 3/5
6. “Sluta aldrig gå”, Sonja Aldén (5:a)
(Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Sonja Aldén)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Min förhandsfavorit visade sig vara allt jag hoppats på: En lugn och vacker låt med underbar text som framfördes trovärdigt av en extremt kompetent artist. “Sluta aldrig gå” kommer garanterat att bli välspelad här hemma och jag hade gärna sett att den fick gå vidare i Melodifestivalen… men sett ur en ESC-synvinkel så är jag inte direkt upprörd över resultatet.
Betyg: 4/5
7. “Boys With Emotions”, Felix Sandman (till Andra Chansen)
(Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley,
Nicki Adamsson, Felix Sandman
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Boys With Emotions” kan eventuellt vara en låt som jag behöver ge extra-lyssningar till för att få den att fungera men för tillfället så talar den inte alls till mig och jag är lika förvånad som lättad över att den inte gick direkt till final. Jag kan dock förstå om andra uppskattar den för det blev ju trots allt en speciell helhet. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen här, både vad gäller vad jag själv kommer att tycka om bidraget men även rent tävlingsmässigt när nu förhandsfavoriten fick ta vägen om (eller kanske åker ut i) Andra Chansen.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så var det Sonja Aldén som blev min stora personliga favorit denna vecka men trots att det blev den väntade femteplatsen så känner jag mig inte speciellt missnöjd. Vissa låtar talar till en personligen men känns kanske inte helt lämpade att tävla med och just därför så är jag trots allt väldigt nöjd med kvällens resultat. 😀

Det blev, som jag uppfattade det, de två låtar som var mest direkta som gick raka vägen till final och de två som kan behöva lite fler lyssningar som tar vägen om Andra Chansen – precis som det “ska” vara. Jag blir alltid lika förvånad varje gång jag och de röstande är överens… men roligt är det. 😀

Vad gäller själva MF-showen och de nya programledarna så får jag i ärlighetens namn påpeka att jag tittade på Norges MGP-semifinal samtidigt och därför inte har tillräckligt på fötterna här… men det jag såg, t.ex. röstnings-tillbakablicken och duetterna med forna MF-deltagare, tyckte jag var sevärt. Jag får kanske vara mer uppmärksam nästa vecka, eller kanske se kvällens avsnitt i sin helhet på SVT Play . 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2020: Deltävling 1”

 1. Adri

  Min topp 7:

  1. Robin Bengtsson – Take A Chance
  2. Malou Prytz – Ballerina
  3. The Mamas – Move
  4. Felix Sandman – Boys with emotions
  5. Suzi P – Moves
  6. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå
  7. OVÖ – Inga problem

  Vad gäller programmet så blir det högt betyg! Jag gillar ju David, Linnea och Lina. Och tillsammans blev det lika bra som väntat! Manuset höll, leveransen höll och kemin mellan dem fanns 🙂

  Jag är peppad på Mello-året 2020 🙂 Hoppas det fortsätter.

 2. Mats Wältare

  Värdiga finalister tycker jag 🙂 älskade Robin och när tittar på kameran så blir jag kär i honom hans låt var skitbra och The Mamas var amazing och älskade dom Malou hade en låt som var väldigt bra Felix tyckte jag lät inte bra live Sonja var bra men lite tråkig OVÖ var den sämsta låten för mig och den har Nickie (eller om det är den andra killen kommer inte ihåg) hade den sämsta klädstilen jag har nånsin sätt Suzi P hade en bra låt men dålig live

 3. Daniela

  @Mats Wältare: nog är det så med Robin, kameran älskar Robins isblåa vackra ögon and så do I, plus att hela han och hans nummer var snygga! Good for him! 🙂

 4. Daniel

  Malou var överlägset bäst igår!
  Jag gillar alla på min topp 4.
  Robins låt var för flat och sa mig ingenting och kommer inte att hamna på min spellista.

  1. Malou Prytz – Ballerina
  2. Felix Sandman – Boys with emotions
  3. The Mamas – Move
  4. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå
  5. Robin Bengtsson – Take A Chance
  6. OVÖ – Inga problem
  7. Suzi P – Moves

 5. JOHANNA

  Robin var bäst i ett mediokert startfält. Programmet i sig var väldigt bra. Programledarna var bra och jag älskar alla återblickar!

 6. Marcus

  Jag blir till skillnad från Adri helt opepp. Sverige får den bästa låten på många melodifestivaler serverad tillsammans med en snygg, lyxig och faktiskt tillbakahållen scenshow… och skickar den till andra chansen. Det finns inte ord nog för att uttrycka vad jag tycker om svenska folket just nu.

  Utöver det så var resultatet helt enligt planerna. Robin har en snygg låt, även om den inte riktigt är lika snygg som honom själv. Malou hade en mycket bättre låt än förra året, och huvudknycken med dansaren är så jäkla läckert i kameran. Alla mina vänner igår som inte är riktigt förtjusta i mello hajade till där. The Mamas är riktigt jäkla bra, men varför kunde ingen ha skrivit en ordentlig låt till dem? De övriga tre behöver vi inte prata mer om…

 7. Schlagernybörjare

  Tack Sverige för den fantastiska Mello-kvällen – kvällen som dock gjorde mig lite besviken då mina två favoriter inte gick direkt till finalen utan hamnade i Andra chansen. Fastän jag själv hejade mer på Malou måste jag medge att Felix var överlägset bäst igår. Men efter hans flopp blir lärdomen återigen följande till alla artister och låtskrivare:
  Försök inte göra något modernt och utstickande. Försök inte skapa texter med innebörd. Försök inte låtsas som att tävlingen har något med den progressiva popvärlden att göra. Det lönar sig inte i Melodifestivalen.
  Ändå vill jag tacka Felix och hans team för att de åtminstone försökte. Och naturligtvis vill jag tacka dem för en underbar repris av Dance you off – låten som jag älskade i 2018 och som jag fortfarande har med på min playlist.

  /Mellofan från Ukraina

 8. Daniela

  @Marcus: jag förstår exakt hur du menar, men tänk på att han har gått till andra chansen, Liksom jag det finns fler som behövde lite tid på sig för att smälta in och ”vakna” in i det som Felix bjöd på! Han kommer säkert att ta sig till final! Vill jag tro och hoppas på! Jag kommer att rösta på honom iaf!

 9. Engsla

  Ett i mitt tycke mycket svagt startfält. Mest intressant var Felix Sandmans låt, även om det lät väl svajigt här och var. Men det kan ju förbättras till andra chansen 🙂

  Jag tycker om att det ges mer fokus till låtskrivarna. Det är kul att höra hur alla dessa låtskrivarkollektiv förklarar sina alster 🙂

  Sedan var det överlag en väldigt trevlig tillställning. Även om jag föredrar när det är färre programledare än här så gjorde trion ett bra jobb och jag ser fram emot mellosäsongen 😀

 10. Natalie

  1. Suzi P, Moves
  2. Felix Sandman, Boys with emotions
  3. Sonja Aldén, Sluta aldrig gå
  4. Malou Prytz, Ballerina
  5. Robin Bengtsson, Take a chance
  6. The Mamas, Move
  7. OVÖ, Inga problem

 11. Natalie

  Min topp 7.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se