Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2020 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Här nedan ser ni därför de minut-klipp av studioversionerna som SVT presenterat nu på eftermiddagen och senare kommer listan även att uppdateras med länkarna till de utlovade live-klippen.

Listan här nedan visar vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2020:
Victor Crone Hanna Ferm
Victor Crone & Hanna Ferm (Grafik: Janne Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2020:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Troubled Waters”, Victor Crone
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Dino Medanhodzic, Benjamin Jennebo, Victor Crone)
“Brave”, Hanna Ferm
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(David Kjellstrand, Jimmy Jansson, Laurell Barker)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“We Are One”, Frida Öhrn
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Frida Öhrn, Hampus Eurenius, Nicklas Eklund)
“Carpool Karaoke”, Nanne Grönvall
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Nanne Grönvall, Peter Grönvall)
Övriga bidrag:
“Surface”, Ellen Benediktson & Simon Peyron
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov, Sebastian von Koenigsegg, Ellen Benediktson)
“Molnljus”, William Stridh
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Markus Lidén, Christian Holmström, David Kreuger, William Stridh)
“Om du tror att jag saknar dig”, Jakob Karlberg
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Nanne Grönvall, Isak Hallén, Henrik Moreborg, Jakob Karlberg)

Schlagerpinglan: Denna vecka så hittade jag egentligen endast två bidrag som jag blev nyfiken på efter en första genomlyssning, d.v.s. de med Victor Crone och Hanna Ferm. Rent låtmässigt så tycker jag nog att “Brave” (så här långt) är strået vassare, men i studioversionen så blir refrängen alltför gäll för min smak. Vem vet, det är kanske en sådan låt som gör sig bäst live? Jag hoppas på det för att om allt klaffar så skulle detta t.o.m. kunna bli ytterligare en personlig favorit för mig. Vi får väl se vad som händer. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Lyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Adri

  INNAN(!) jag har hört låtarna:

  Jag älskar Nanne, men avskyr fenomenet ”Carpool Karaoke”. Vet inte vilken känsla jag ska gå in i bodraget med.

  Ellen B och Simon P känns så långt från varandra musikaliskt från vad jag hört innan. Därför är jag extremt nyfiken på var de tillsammans hamnar.

  William Stridh är kanske DEN tråkigaste idol-deltagaren som finns. Så jag har absolut låta förväntningar om hans låt ”Molnljus”… t.o.m titeln är tråkig. Men hoppas jag har fel.

  Annars ser detta på papperet(!) ut att kunna vara en kick-ass vecka.

 2. Adri

  Nja. Min personliga vinnare finns nog inte här. Inte om man ska tro dessa klipp. Men jag är öppen för förändring.

  Men för den positiva sidans skull kan jag ju då även försäkra er om att min sistaplats för året verkar inte heller finnas här.

  Bäst? Chockerande nog… Frida Öhrn.

  Sämst? Inte lika chockerande… William Stridh.

  Vi får se hur det går. Detta var en ganska jämn (enligt mig och bara mig) semi så jag vågar inte tippa nåt jättespecifikt. Men jag säger Victor C och Hanna F till finalen så länge. Med Frida & Nanne som eventuella utmanare.

  Men det finns ingen som jag direkt kände ”Det här kommer misslyckas hårt” på. Så det blir en spännande deltävling för min del 🙂

 3. Marcus

  Den här veckan gillade jag skarpt. Alla låtar är 6-8:or. Årets vinnare finns inte här, men allt är bra mycket bättre än åtminstone hälften som varit med hittills.

  Frida levererar som vanligt, men är låten för lik Annas? Och orkar svenska med två countryschlagers med unika röster?

  William överraskade positivt. Lite fjortisvarning men ändå rätt skön.

  Nanne gör Nanne. Låten är hennes sämsta i mello, men ändå helt okej.

  Victor är kanske blekast denna veckan, men det är han å andra sidan alltid. Med tanke på hans nedköp för Estland förra året hade jag inga höga förväntningar, men det är en radioskvalslåt av det bättre snittet.

  Simon och Ellen överraskar positivt. Detta var suggestivt och snyggt.

  Jakob då? Fan vad bra är väl att ta i, och jag kanske hade önskat lite mer riv, men fräscht och snyggt ändå.

  Sist ut, Hanna Ferm. Låten är bäst den här veckan, den är riktigt läcker och tar lite oväntade vändningar. Jag hoppas bara att hon lärt sig sjunga och skaffat sig lite karisma sen katastrofen förra året.

 4. Daniel

  Min favorit är William.

 5. Daniela

  Frida och Viktor till Final, Nanne och Hanna till AC, det är så jag önskar att det blir 🙂

 6. Daniela

  @Markus: jag har letat efter ordet som koncist skulle uttrycka vad är det som gör att jag blir irriterad när jag lyssnar på Viktor Crone! Och då gjorde du det igen, dvs satte pricken på i genom att använda superlativet ”blekast”. Mm, det är det med Viktor, he bedds to sharpen his artist’s tools”! Det har att göra med sitt uttrycks förmåga av känslan/ känslorna i låten! He needs a coach!

 7. Daniela

  Men jag vill se honom i finalen iaf!

 8. Daniela

  ”needs”

 9. Adri

  Okej. Nu med mer tid + repklipp ser min topp 7 ut som följande:

  1. Frida Öhrn
  2. Hanna Ferm
  3. Ellen B & Simon P
  ———————
  4. Victor Crone
  5. Nanne Grönvall (älskar henne ändå, dock – men här bedöms låtar)
  6. Jakob Karlberg
  7. William Stridh

  Men vem ser ut att bli min vinnare 2020 då? … DOTTER!

  Vinner hon IRL? Oklart. Jag tror hon har goda chanser, och absolut inte ska räknas bort. Men ska jag bara säga EN vinnarkandidat, så finns det en liten nypa andra jag tror har större chans. Men som sagt, hon är nog inte borträknad 🙂 Hon är en av en handfull segerkandidater! 🙂

 10. Marcus

  Adri, hur är det med matematiken? Två stycken är inte en handfull 😛

 11. Marcus

  Nu har jag också sett repklippen, och så här skulle jag nog ranka låtarna:

  1. Hanna Ferm
  Låten är grym, den sätter sig direkt trots alla oväntade vändningar. Trots det inget vinnarmaterial, så Anna kan vara lugn. MEN – Hanna är den absolut tråkigaste artisten i Mello på år och dar. Man får gärna försöka fejka lite utstrålning på scen iaf, men nej, Hanna bara står det och ser ut som hon vill sjunka genom jorden. Nåväl, låten är en av de bästa i år så det väger upp.

  2. Frida Öhrn
  Jag hade nog önskat något mer åt C&B-hållet, men låten håller hög klass. Låter tyvärr lite som en Anna Bergendahl-reject, men Frida leverar den fläckfritt. Fridas röst är en av Sveriges bästa och hon borde vara ett stående inslag i Mello varje år.

  3. Ellen & Simon
  Snygg och suggestiv låt med två snygga och suggestiva artister.

  4. William Stridh
  Vrålsnygg kille med lugn fjortispop som jag ändå går igång på.

  5. Nanne
  Nanne är Nanne. Låten är inte all that, men artist och nummer är.

  6. Jakob Karlgren
  Snygg kille, enkel låt. Ibland behövs inte mer än så för att jag ska gilla det.

  7. Victor Crone
  Killen som ser ut att bli full på folköl, och sparar mellanmjölken till när han vill lyxa till sina morgonflingor. Trevlig, söt och totalt harmlös. Precis som låten.

 12. Adri

  Marcus: Vet inte om jag bara nöjer mig vid två kandidater. Antar att du tänker på Dotter och Anna? 🙂 Vet inte om jag vill veta för mycket. Avstår som sagt för mycket spekulationer, men har man sagt A så får man säga B, så nu vart jag nyfiken.

  Hade även kunnat slänga in The Mamas. Men för mycket ska inte säga innan sista delfinalen gått i mål.

  Det känns ganska klart att vi skickar en kvinna iaf. Och det är ju verkligen på tiden. Robin eller Mohombi vinner ju inte. Och vem från denna vecka kan ens lukta segern? Victor? Nej det tror jag inte.

 13. Adri

  Det svåra är ju den nya åldersfördelade röstningen. Samt internationella juryn. Hade bara genomsnittluga svennebananer avgjort hade det varit betydligt mer förutsägbart 🙂

 14. Marcus

  Jag kan inte se någon annan än Dotter och Anna realistiskt. Anna tror jag definitivt vinner folkets röst, hon hämtar från alla läger. Dotter kan ha ett visst försprång hos den internationella juryn, men jag tror Anna blir som sämst trea där. Eventuellt kan Hanna komma före Anna där. Dock tror jag att Annas marginal i telefonrösterna blir ganska stor, för jag kan tänka mig att Hanna och Dotter kämpar lite mer om samma röster.

  The Mamas tror jag faller på att låten inte är helt hundra. De blir livsfarliga om de kommer tillbaka igen om ett eller två år med en riktig knockout. Robin har inte en sån universal appeal som Anna, speciellt inte när hans nummer inte är i samma klass som förra gången. Och allt som tävlade förra veckan kan vi räkna bort direkt.

  Oavsett vilket så blir det en kvinna iaf!

 15. Adri

  Marcus: Nu blev detta lite speculation city ändå… men det viktigaste är att jag inte tar del av odds och publikundersökningar iaf 🙂

  Det jag tänkt på gällande Anna är att folk drar väldigt mycket paralleller till ”Ashes to ashes”, och jag älskade den låten. Men likväl hade ju 2, eller kanske t.o.m 3, telefonröstningsgrupper den dead last. Och juryn typ… elva?

  ”Kingdom come” kommer garanterat bättre än ”Ashes to ashes” – men sån markant skillnad med låtar inom samma låda? I don’t know alltså.

  Jag stöttar Dotter fullt ut! Men vill ändå säga: jag gillar ju verkligen Anna Bergendahl. Och (såklart) Mariette. Vinner någon av dem (troligtvis inte Mariette) så kommer jag fortfarande absolut INTE skämmas över vårt bidrag.

  Men som jag skrev för nån dag sen, ”Bulletproof” har klättrat upp i ”Euphoria”-/”A million years”-ligan för mig. Med the all time greats!

  Aja. Om drygt två veckor vet vi! 🙂

 16. Marcus

  Ashes To Ashes hade inget nummer direkt, Anna bara gick och såg lite halvvilsen ut i en överarbetad skog. Årets nummer är mycket snyggare, och Anna lyser på ett sätt som hon inte gjorde i fjol. Sånt brukar belönas.

  Sen har Anna ett buzz kring sig, och det ska man aldrig underskatta. Publikreaktionerna när hon klev ut på scenen innan hon ens började sjunga säger väldigt mycket. Jag är övertygad om att hon blir folkets vinnare totalt.

 17. JOHANNA

  Jag tror inte Anna kan vara lugn. Hanna eller Dotter vinner i år, även om jag personligen gillar Anna bäst. Och jag tror att både Dotter och Hanna hade gjort bättre ifrån sig i ESC (inte för att det avgör vem jag röstar på) Tror inte många under 25 röstar på Anna när de har de två andra alternativen. Sedan ett varningens finger för The Mamas som jag tror kommer topp 3 i år. Borde i vilket fall bli en tjej som vinner i år.

  Denna veckan då.

  Till min stora förvåning är Hanna Ferm bäst och hon är det enda bidraget i år jag fått vinnar-vibbar från iaf efter att Paul Reys scenshow var en besvikelse.

  Med sig till finalen tar jon antagligen Victor Crone, men även Frida Öhrn har en xhans tror jag.

  Fyra skulle jag placera William Stridh för tycker låten är väldigt bra men jag misstänker att det nog blir Nanne elker duetten som tar den platsen

  Femma för mig är Ellen/Simon men 30-sekunders-klippet gjorde mig lite besviken. Med en annan scenshow hade de varit trea för mig.

  Sexa är Nanne. Vad är det här? Nej.nej.nej.

  7. Jakob. Botten tre av allt i år.

 18. Engsla

  Jag tror att vi ska vara glada om Sverige överhuvudtaget tar sig vidare till Eurovision-final i år

 19. Daniela

  @Engsla: Sverige kommer att ta sig till final om Sverige skickar Anna dit! Eller någon av The Mammas, Mohombi, Mariett, Men inte Dotter, For God’s Sake!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se