Sverige Schlagerpinglan: Under lördagskvällen den 22:a februari, avgjordes den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2020 i Malmö. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till alla de tävlande bidragen.

I och med att detta var den fjärde deltävlingen så släpptes alla bidragen och det är fritt fram att lyssna på även finalbidragen. Länkar till både Finalens och Andra Chansens bidrag, vars dueller redan presenterats, hittar ni här.

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 4-finalisterna:
Hanna Ferm Victor Crone
Hanna Ferm & Victor Crone (Grafik: SVT)

Till Final: med länkar till uppträdandena:
Brave” – Hanna Ferm
Troubled Waters” – Victor Crone

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
We Are One” – Frida Öhrn
Surface” – Ellen Benediktson & Simon Peyron

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Molnljus” – William Stridh (700 582 röster)
6. “Om du tror att jag saknar dig” – Jakob Karlberg (619 888 röster)
7. “Carpool Karaoke” – Nanne Grönvall (548 116 röster)

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Mellomusikalen
Mellanakt: “Lustigkurren David Sundin
Första vinnarintervjun: Hanna Ferm och Victor Crone
Snabbversionen: Mello på tre minuter

1. “We Are One”, Frida Öhrn (Till Andra Chansen)
(Frida Öhrn, Hampus Eurenius, Nicklas Eklund)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Först ut i lördagens startfält var ett färgglatt, hjärtevärmande bidrag som kanske inte övertygade mig rent låtmässigt men då jag gillar sångerskan och helheten trots allt blev ett rejält måbra-bidrag så tyckte jag, och tydligen även de röstande, att det förtjänade en Andra Chans.
Betyg: 3/5
2. “Molnljus”, William Stridh (5:a)
(Markus Lidén, Christian Holmström, David Kreuger, William Stridh)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Även om jag inte känner att jag träffas av låten så finns här element som jag gillar förvånansvärt mycket, främst Williams röst och presentationen av bidraget. Det räcker dock inte för att hamna topp-fyra enligt mig, men i denna ganska svaga deltävling så är det inte långt ifrån.
Betyg: 3-/5
3. “Carpool Karaoke”, Nanne Grönvall (7:a)
(Nanne Grönvall, Peter Grönvall)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Wow! Jag vet att jag skrivit några gånger att jag känner mig kluven efter att ha sett vissa bidrag… men det här tar nog priset. Lika glad som jag blir åt drivet, scenshowen, artistinsatsen och helhetskänslan, lika ledsen/förundrad blir jag över texten som känns som ett hafsverk och som sätter käppar i hjulet för något som skulle kunnat bli ett sensationellt Melodifestival-bidrag. Nu får Nanne nöja sig med att ha gjort en fenomenal insats som inte gav bättre resultat än en (inte helt orättvis) sistaplats. Så fantastiskt men så fruktansvärt fel på samma gång.
Betyg: 4/5
4. “Troubled Waters”, Victor Crone (till Final)
(Dino Medanhodzic, Benjamin Jennebo, Victor Crone)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Victor Crone kommer tillbaka till Melodifestivalen efter att ha givit Estland en 20:e-plats i ESC 2019 och även om det är med en ny låt så är det mycket som känns igen. Lyckligtvis så är det, enligt mig, en förbättring både vad gäller låt och presentation så det är mer en utveckling i rätt riktning än en upprepning. Inte bara en självklar finalist utan även kvällens bästa bidrag.
Betyg: 4/5
5. “Surface”, Ellen Benediktson & Simon Peyron (Till Andra Chansen)
(Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov, Sebastian von Koenigsegg,
Ellen Benediktson
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Visst finns det väldigt många saker i bidraget som jag gillar, som stämsången, delar av texten och vissa melodislingor, men det känns inte som att låten kommer längre än till “lovande”… i alla fall så här långt. Nu när den fick en Andra Chansen-biljett så kanske den växer till sig, även för mig, men det återstår ju att se.
Betyg: 3-/5
6. “Om du tror att jag saknar dig”, Jakob Karlberg (6:a)
(Nanne Grönvall, Isak Hallén, Henrik Moreborg, Jakob Karlberg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Melodifestivalens stora bredd kan som sagt ibland göra att man man blir rejält överraskad av bidrag från musikgenrer man inte trodde att man gillade, vilket är otroligt skojigt. Tyvärr så inträffar detta inte så ofta utan det brukar, som i det här fallet, bli en bekräftelse på att vissa sorters musik inte är för alla.
Betyg: 2/5
7. “Brave”, Hanna Ferm (till Final)
(David Kjellstrand, Jimmy Jansson, Laurell Barker)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Det sista bidrag att presenteras i Melodifestivalen 2020 visade sig var det bidrag jag själv har svårast att ge betyg till. När det kommer till helheten av melodi, text, attityd, artisteri och det visuella så är jag helt såld och vill ge näst intill toppbetyg då det har i princip allt jag önskar mig utav ett Mello-bidrag.

Men… det som hindrar “Brave” från att bli en stor konkurrent till “Kingdom Come” (hos mig) är att jag har väldigt svårt för de gälla partierna i refrängen. Med tanke på att bidraget gick raka vägen till final så antar jag att det är en smaksak, men hur mycket jag än vill njuta av hela låten så kan jag inte göra det. Nåja, jag kanske vänjer mig.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Eftersom den fjärde deltävlingen sändes samtidigt som Slovenien valde ut sitt ESC 2020-bidrag (och barnen inte längre kan övertalas till Mellomys) så prioriterade jag ner Melodifestivalen och såg det mesta i efterhand för första gången någonsin.

Lite av charmen försvann visserligen men resultatet blev ju detsamma. 🙂 Hade jag själv fått bestämma så hade Victor Crone och Nanne Grönvall gått direkt Till Final medan Hanna Ferm och Frida Öhrn fått ta omvägen via Andra Chansen.

Att jag vill ha vidare Nanne beror mest på att jag gärna vill se showen en gång till i finalen men inser att det är bättre att låta bidrag som kan vara med i slutstriden gå vidare och har därför inte mycket att klaga på vad gäller tittarnas röstande… denna vecka heller. Jag hoppas mönstret håller i sig så att jag kan vara lika nöjd efter finalen. 😀

Först ska dock Andra Chansen avgöras och de aktuella duellerna hittar ni här.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2020: Deltävling 4”

 1. Adri

  ÄN EN GÅNG… rätt fyra avancerade. Dock hade jag gärna bytt plats på Frida och Victor. Men som sagt, de avancerade 🙂 rättvist

  Inom parentes, deras placering för hela året för mig 🙂

  1. Hanna Ferm (7)
  2. Frida Öhrn (8)
  3. Ellen/Simon (9)
  4. Victor Crone (14)
  5. Nanne Grönvall (21)
  6. Jakob Karlberg (22)
  7. William Stridh (26)

  Hanna är en artist med stort a. Röst, artisteri, utstrålning. She’s got it! Och en medryckande låt. För en gångs skull älskar jag ”la la la”-partierna.

  Frida är en riktig glädjespridare. Scenshowen var kanske lite mycket ”kryssning” men absolut dugligt. Hennes raspiga röst alltså <3

  Ellen/Simon har årets kanske bästa text! Och två likeable artister med oerhört mycket talang!

  Nanne är, som ni förmodligen vet nu, en favorit. Visa mig någon som ogillar Nanne, finns det ens? Men denna låten är inte värdig henne. Tyvärr.

  William är en av de tråkigaste Idol-deltagarna there is. Varför fick han en chans i Mello? Han har en röst, visst. Men utstrålning? Nej. Bra låt? Nej. Bra text? Nej. Och nu kanske jag är dum, men är ”Molnljus” ens ett ord. Jag har googlat och får då bara upp info om låten. Ingen ordbok eller dylikt.

 2. Engsla

  Pinglan, jag håller med dig om att texten i Nannes bidrag inte var bra. Tidigare har låtarna åtminstone oftast varit roliga, men här åkte skämskudden fram

  Det är fascinerande att läsa här på bloggen, och annorstädes, om Hanna Ferm eftersom jag är så helt nollställd inför henne. Kan inte alls se eller höra något annat än “jaha” när hon framträder. Inte särskilt dålig, förvisso söt, men absolut inte någon som skulle kunna ta Europa med storm. När inte heller låten känns vidare intressant är jag än mer förundrad över att hon av vissa ses som potentiell vinnare det här året. Men, jag brukar ju ha fel när det gäller melodifestivalen, och delar sällan svenska folkets tycke och smak när det kommer till vilket bidrag som ska till esc 🙂

 3. Marcus

  När jag såg Hanna såg jag en påtvingad och överarbetat koreografi och ett riktigt påklistrat koketterande. Hon växte ändå i mina ögon lite från förra året, men jag vill se Hanna släppa allt och bara sjunga. Ta det lugnt med armrörelserna och hårvickandet och låta låten göra sitt. Som det är nu ser jag inte alls “stjärnan” som så många pratar om. Låten är dock en av årets bästa imho och förtjänar sin plats i i finalen.

  Victor, mannen som tycker att beige är en riktigt spännande färg, körde sitt vanliga race. Förutom att han fyrtioårigmanförsökerseungutpåkrogen-dansade. Sluta gärna med, tack. Sluta gärna göra bleka Aviciikopior när du ändå är inne på det. Inget för mig.

  Jag hade hellre sett Frida Öhrn eller Simon/Ellen i finalen. Två riktigt bra låtar även om framträdandena lämnade lite att önska.

 4. Adri

  Engsla: Jag har för mig att du under ett annat inlägg skrev att Sverige behöver tur om vi ens ska nå final. Du kan naturligtvis ha rätt. Men jag tror faktiskt inte någon av våra 8 finalister ska oroa sig. Alla dem 8 skulle nått finalen vågar jag satsa på. Den som skulle fått det svårast tror jag är Mohombi. Men inte tillräckligt svårt för finalmiss 🙂

  Och bland de 8 i AC tror jag bara de svenskspråkiga (Drängarna och Anis) skulle bomma finalen. Och de kommer ju absolut inte vinna ändå.

  Ska bli spännande och se vem som har rätt (även om vi såklart bara kommer få facit på en låt 🙂 )

 5. JOHANNA

  Alla våra finalister skulle INTE nu någon ESC finsl. Mohombi, Dotter och ev Robin är jag säker på skulle kunna det. Victor och Mariette är ytterst tveksamt. Är också mycket tveksam till Hanna ovh Anna, det hade berott helt på dagsform och motstånd. Men jag tänker att det där är inte hela världen om vi går till final. Tror tvärtom det hade fått melidifestivalens ansvariga att tänka om tills nästa år…och det behövs verkligen!

 6. Marcus

  Jag ser inte vilken av våra finalister som skulle kunna missa en final. Vi har i finalen åtminstone 4-5 kandidater till en topp tio placering, och i alla fall två som skulle kunna vara med och slåss om vinster.

 7. JOHANNA

  @marcus VINNA? Nej nu måste du vara hög. Får vi topp 10 med någon av dessa får vi vara mer än nöjda känner jag. Jag tror att det säkraste kortet för en bra placering är Dotter, men då är det showen mer än låten dom gör det. Anna kanske skulle kunna fixa det på en bra det….de andra nej då skulle jag vara riktigt förvånad.

 8. Adri

  Jag är definitivt mer med Marcus. Vi fick topp 5-platser med Frans, Robin och Lundvik. Benjamin fick en sjundeplats. Allt det var under starkare år än vad 2020 verkar bli också. 🙂

  Som sagt, allt hade kanske inte blivit succéer men de flesta hade nog hamnat på vänster spalt i finalen. Och bara Drängarna och Anis hade nog misslyckats med final ens. Tror jag 🙂

 9. JOHANNA

  @adri Alla de du nämner förutom Robin B hade MYCKET bättre låtar än allt i Melfest i år dock. Sämsta årer sedan…..ja jag minns knappt faktiskt 2005 typ kanske? Så jag förstår att de låtarna gick bra. Men ja, jag hoppas inte på mer än final i år. Allt annat är bonus för mig:-)

 10. Adri

  Hmm du och jag fortsätter köra i olika filer förstår jag. Detta, tillsammans med fjol, är det starkaste MF-året sen jag tillkom som tittare 2003 🙂

  (Sen skadar det inte att resultatet verkligen är 95% rakt av som jag vill)

 11. JOHANNA

  @Adri ja man kan inte tycka lika jämt! Tycker ändå vi varit hyfsat överens om rätt många av de valda bidragen än så länge iaf i år om jag minns rätt:-)

 12. Engsla

  Adri, jag vidhåller att vi ska vara glada om vi tar oss till final i år, även om motståndet hittills verkar lite blekt. Bästa chanserna tror jag är med Anna eller Dotter, fast det är ju bara för att de är de enda två framföranden som jag tycker ser bra ut. Som sagt, jag brukar ju ha fel om vilka bidrag som ska till esc, och det finns ju alltid grannröstning att hoppas på 😉

 13. Adri

  Engsla: Ja det är en svår diskussion att ha, eftersom vi bara kommer få facit angående en låt 🙂 Men jag tycker det är kul hur man kan höra samma sak, men ta med sig helt olika saker från det 🙂

 14. Daniela

  @Engsla och &Adri, jag håller tyvärr och absolut inte med er angående Dotter. Verkligen inte, det är två framträdanden i hela Mellos historia som jag verkligen har avskytt på grund av smaklöshet, och en av dessa är definitivt Dotters. Hoppas verkligen att svenska folket behåller sitt förnuft i akt och väljer den bästa låten och artisten som ska representera Sverige i Rotterdam. Håller tummarna för mina två främsta favoriter, Anna och Mohombi, den sist nämnde är i en klass för sig❤️

 15. Adri

  Daniela: Men bästa låten och artisten är ju Dotter och ”Bulletproof”! 😉 inga problem där ju

  Vilket är det andra framträdandet du avskytt?

 16. Daniela

  @Adri: åj Adri vi tycker så väldigt olika angående Dotter! Jag klarar inte av något kring denna ” artist”. INGET.

  Det var ett av Linda Bengtzings framträdande, jag tror att det var samma år då Frans vann. Det har inget att göra med Linda Bengtzing som person utan jag tycker att hon skriker för det mesta. Annars minns jag att hon var rätt så gullig mot Frans, plus att enligt det som kom ut i media förut så har hon haft lite otur i sitt privata liv, men som sagt, det året klarade inte jag av hennes framträdande dock inte lika stark som jag känner angående Dotter. Jag tycker att det vore ett enormt misstag om Dotter skulle representera Sverige. Jag ser INGEN artist i Dotter. Sorry for that!

 17. Daniela

  @Adri: Sverige har andra talanger och duktiga artister som förtjänar den platsen och i år är det Anna Bergendahl och Mohombi som gör det, Mohombi är en Klass i sig❤️Ingen annan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se