Sverige Schlagerpinglan: Även om vi just nu befinner oss i en hektisk period där de sista ESC 2020-bidragen presenteras på löpande band så får vi ju inte glömma att det nu på lördag är dags för Sverige att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av Melodifestivalen 2020.

Traditionsenligt så inleder jag final-uppladdningen med att presentera min personliga topp-tio-lista vad gäller alla de 28 tävlande bidragen:

Ett av final-bidragen i Melodifestivalen 2020:

Kingdom Come“, Anna Bergendahl

Schlagerpinglans MF-2020-topp-10 (20-03-04):
1.Kingdom Come“, Anna Bergendahl (Final)
2.Troubled Waters“, Victor Crone (Final)
3.Vamos Amigos“, Mendez feat. Alvaro Estrella (Andra Chansen → Final)
4.Sluta aldrig gå“, Sonja Aldén (blev 5:a i sin deltävling)
5.Shout It Out“, Mariette (Final)
6.Carpool Karaoke“, Nanne Grönvall (blev 7:a i sin deltävling)
7.Take A Chance“, Robin Bengtsson (Final)
8.Nobody“, Klara Hammarström (blev 5:a i sin deltävling)
9.Talking in My Sleep“, Paul Rey (Andra Chansen → Final)
10.Alla mina sorger“, Linda Bengtzing (blev 6:a i sin deltävling)

Schlagerpinglan: Enligt oddsen så ser det ut som att Dotter kommer att vinna MF-finalen på lördag, men om jag själv får bestämma så är det Anna Bergendahl som får åka till Rotterdam för Sveriges räkning. Visserligen så gillar jag “Bulletproof” och skulle inte bli så väldigt besviken om den vann, men då den inte ens tar sig upp på min topp-tio-lista, se ovan, så är den på sin höjd mitt sjundeval. Det kan m.a.o. bli en väldigt spännande kväll. 😀

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 28 låtarna samlade här nedan. 😀

Lyssna på alla bidragen i Melodifestivalen 2020

Deltävling 1:
♥ “Move“, The Mamas (Final)
♥ “Moves“, Suzi P (blev 7:a)
♥ “Take A Chance“, Robin Bengtsson (Final)
♥ “Ballerina“, Malou Prytz (Andra Chansen)
♥ “Inga problem“, OVÖ (blev 6:a)
♥ “Sluta aldrig gå“, Sonja Aldén (blev 5:a)
♥ “Boys With Emotions“, Felix Sandman (Andra Chansen → Final)

Deltävling 2:
♥ “Nobody“, Klara Hammarström (blev 5:a)
♥ “Miraklernas tid“, Jan Johansen (blev 7:a)
♥ “Bulletproof“, Dotter (Final)
♥ “Vamos Amigos“, Mendez feat. Alvaro Estrella (Andra Chansen → Final)
♥ “Alla mina sorger“, Linda Bengtzing (blev 6:a)
♥ “Talking in My Sleep“, Paul Rey (Andra Chansen → Final)
♥ “Kingdom Come“, Anna Bergendahl (Final)

Deltävling 3:
♥ “Shout It Out“, Mariette (Final)
♥ “Livet börjar nu“, Albin Johnsén (blev 7:a)
♥ “Piga & dräng“, Drängarna (Andra Chansen)
♥ “Late“, Amanda Aasa (blev 6:a)
♥ “Vem e som oss“, Anis Don Demina (Andra Chansen → Final)
♥ “Crying Rivers“, Faith Kakembo (blev 5:a)
♥ “Winners“, Mohombi (Final)

Deltävling 4:
♥ “We Are One“, Frida Öhrn (Andra Chansen)
♥ “Molnljus“, William Stridh (blev 5:a)
♥ “Carpool Karaoke“, Nanne Grönvall (blev 7:a)
♥ “Troubled Waters“, Victor Crone (Final)
♥ “Surface“, Ellen Benediktson & Simon Peyron (Andra Chansen)
♥ “Om du tror att jag saknar dig“, Jakob Karlberg (blev 6:a)
♥ “Brave“, Hanna Ferm (Final)

Se även: “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2020”

 1. Adri

  Dotter inte ens med på listan? KRÄNKT.

  Nej. Men jag får väl hoppas att du får mer vilja igenom i de andra nationella finalerna 😉 För Dotter MÅSTE vinna. Hon kommer sååå komma fyra. Dit mina favoriter typ alltid kommer. Men du vet, hoppet är det sista som lämnar en and so on.

  Min topp 10:

  10. Malou Prytz – Ballerina
  • Om än lite väl mycket Sia & Maddie, så var framträdandet riktigt vackert. Låten är grym också.

  09. Ellen Benediktson/Simon Peyron – Surface
  • Denna låten åkte ut mot Anis. Låt det smälta in. Denna fantastiska, relaterbara låt. Fick se sig slagen av en man i myskläder som skriker. Men ”Surface” är where my heart is.

  08. Frida Öhrn – We are one
  • Ingen har väl visat mer musikalisk glädje i årets mello? 🙂

  07. Hanna Ferm – Brave
  • Snygg låt, modern låt med helt ok text. En söt tjej som verkligen kan sjunga. Jag kan väl ifrågasätta kombon av hennes röst och musiken. Men jag är överlag positiv.

  06. Mendez/Alvaro Estrella – Vamos Amigos
  • Jag avskydde verkligen när Alvaro gick fram och smekte sin gravida sambos mage. Varför kände han sig manad till det? Ja, vi alla ser att det finns en unge där inne. Jag triggas av graviditetsbilder på Instagram. Detta var inte mycket bättre. Men utöver det? Jag älskade detta mer än jag trodde jag skulle. Riktig glädje!

  05. Robin Bengtsson – Take A Chance
  • Bästa låten från Robin 🙂 Väldigt chill. Bra text. Rpbin är grym.

  04. Paul Rey – Talking In My Sleep
  • Faktiskt en riktigt bra text. Paul är riktigt bra också. Men, jag undrar varför han studsar runt så på scenen? Han borde kanske byta scenspråk? Men låt- och artistmässigt? Högt betyg!

  03. Anna Bergendahl – Kingdom Come
  • En uppföljning från förra året. Hon sjunger lika bra som alltid, älskar låtens klock-ljud. Showen är godkänd. Älskar glädjen man ser hos Anna på scenen!

  02. Mariette – Shout it out
  • Varför får denna så mycket skit? Jag tycker denna är långt mycket bättre än ”For You” som inte alls fick lika mycket crap när den deltog 2018. Mariette är ju en performer in the flesh. Och låten är up my alley!

  01. Dotter – Bulletproof
  • Vet inte om jag orkar gå igenom allt som görs rätt här. Känns som jag redan gjort det. Men överlag: showen är årets bästa, rösten är årets mest unika och spännande röst, texten får bra betyg och musiken likaså. Detta är fruktansvärt välproddad pop som lyfts ytterligare av en perfekt show och unik röst.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har egentligen inget emot Dotters bidrag, men det jag gillar mest är spegel-/ljus-effekterna… och de får vi förmodligen ändå genom Moldaviens Kirkorov-bidrag. 🙂 Jag är dock avundsjuk på dig just nu då jag också önskar att jag hade något bidrag som fick mig att bli så engagerad. (De jag brann för åkte ju ut en efter en. :/) Kanske får jag sätta mitt hopp till San Marino i stället? 🙂

 3. Mr A

  Vi får se om Johanna Hanna eller Anna vinner.

  @Pinglan Vi har ju Irland kvar med som man inte vet vad det är än.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, För att inte tala om Ryssland 😛

 5. Mr A

  @pinglan

  Klipp som jag förstått det.

  https://mobile.twitter.com/MohawkMarkus/status/1234589693804765185

 6. Adri

  Pinglan: Fast besvikelsen blir ju hårdare om det då inte faller väl ut? Framförallt inte nu när så mycket ”egentligen” talar för Dotter och jag då börjar närma mig tanken om ”kanske kanske, drar hon längsta strået”.

  Vinner hon inte då blir det ju värre än om det var en final där jag var blasé inför alla låtarna 🙂

 7. Marcus

  1. Felix Sandman – Boys With Emotions
  Årets näst snyggaste show, en av årets bästa artister och årets överlägset bästa och mest angelägna låt. Jag förstår inte vad som gick fel här. Den här kommer finnas på min spellista i många, många år framöver.

  2. Anna Bergendahl – Kingdom Come
  Det är ingen Ashes To Ashes, det är det inte. Men Annas fantastiska röst och det sjukt snygga scennumret höjer låten till eurovisionvinnarhöjder. Min favorit till vinsten, och till vår chans att bli lika med Irland.

  3. Dotter – Bulletproof
  Grymt bra låt. Dotter har en litet anonym röst men äger scenen och väger upp det.

  4. Hanna Ferm – Brave
  En riktigt bra låt med en mindre bra artist. Hade varit vinnarmaterial i någon annans händer.

  5. Amanda Aasa – Late
  En sval poppärla som gått på repeat de senaste veckorna. Årets guilty pleasure.

  6. Ellen & Simon – Surface
  En läcker låt i studioversion som tyvärr aldrig riktigt lyfte live.

  7. The Mamas – Move
  Ännu ett fall där artisterna höjer en något banal låt, men de gör det så jäkla bra. Älskar glädjen och charmen.

  8. Robin Bengtsson – Take A Chance
  Snyggt och bra. Men vem gjorde numret? Så sömnigt.

  Ja, sen tar det slut. Många, många fler låtar som är bra men inte mer, och det gör lite svårt att rangordna.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jo…. det har jag ju varit med om så många gånger denna säsong och det är riktigt plågsamt… men i det långa loppet så föredrar jag risken att bli besviken framför att inte ha något hopp. Det är ju roligt fram tills det att resultatet avslöjas. 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Mr A, Inte mig emot, börjar bli lite trött på alla ballader. 😀 Anna först och främst… annars blir det nog det land som presenterar den bästa partylåten. 😀 (Reservplan: Estlands gulliga ballad)

 10. Adri

  Marcus: Nu är det jag som nästan (men bara nästan) blir arg på dig 😀

  Anonym röst? Dotter? I årets startfält finns nog ingen vars röst jag enklare skulle identifiera i ett blindtest även om jag aldrig hört låten förr. Har det att göra med att jag varit ett fan länge nu? Sen 2015/2016? Kanske. But still.

  Nu är du ute och cyklar, friend! 😉

 11. Anna

  Dotter är bäst! ❤️ PUNKT
  I Mello & Esc,

 12. JOHANNA

  @mr a det klippet är inte Rysslands bidrag. Det är en gammal låt med Little Big. Dock kan vi förvänta oss något liknande och jag är ganska säker på arr det inte blir en ballad

 13. Daniela

  @Adri och @Anna smaken är som baken, men ni är såååå långt ifrån det som det fakto är ”bäst”. Den digitaliserade showen samt att det är ganska så röttmörkt på scenen ”hjälper” detta smaklösa framträdande som ur min synvinkel väcker avsmak. Jag hoppas verkligen att det svenska folket gör sitt bästa på lördag och väljer Anna.

 14. Daniela

  Jag och min familj samt vänner kommer att rösta oavbrutet på Anna❤️

 15. Adri

  Daniela: Bara din förlust om det väcker ”avsmak” 🙂 Jag förstår inte hur man kan ha sån aversion mot numret.

  Sen finns det inget som är ”de facto bäst” i musik. Det finns i sport, där allt handlar om prestation. Går inte lika bra att applicera på musik.

 16. Anna

  Alla har olika smak, såklart
  Dotters nummer är nytt, genomtänkt & färgsprakande.
  Något som behövs i Esc!!!

 17. Daniela

  @Adri: NEJ Adri , jag lovar och svär att det inte är något förlust! Min aversion bottnar i genus perspektivet, att en del kvinnor väljer att förlika sig med den objektiviserande kvinnobilden. Glöm ej att bland tittarna finns ett stort antal barn och jag vägrar acceptera att det framträdande ska ha något gemensamt med kvinnans frigörelse! Usch säger jag bara!
  I motsats till det ser jag Annas framträdande förknippad med ett sunt förhållningssätt till musikalisk konst och professionalism.
  Sist och inte minst det finns ”det fakto”bäst musik, låt oss tänka exempelvis Mozart, Paganini och resten eller varför inte Angelina Jordan som har vänt upp och ner på hela musikaliska världen med sin musikaliska konstnärliga talang. Nu vet jag att vi befinner oss i ESC ”fack” men av alla de låtar som ska vara med i finalen imorgon så tycker jag att ”Bulletproof” är i mina ögon och öron sämst. Jag tänker även på låtens namn, ” Bulletproof”
  For God’s sake!

 18. Adri

  Daniela: Så du tycker ”Bulletproof” har ett framträdande som är olämpligt för barn? För att Dotter rör lite grann på höfterna och håret? Ska höfterna vara helt stela för att det ska vara lämpligt för barn?

  Hennes rörelser är totalt befriade från sexuell laddning och hon är ju helt täckt (om man nu ska vara riktigt riktigt konservativ).

  Och sen rejectar jag totalt idén om ”de facto bäst musik”.

 19. Marcus

  Jag brukar hålla med dig ofta Daniela, men här förstår jag inte riktigt vad du ser som olämpligt i hennes uppträdande. Jag tycker det är ett riktigt snyggt nummer som förmedlar hur viktigt det är att våga vara svag för att kunna bli stark. Sättet hon interagerar med ljuset på är riktigt suggestivt och snyggt.

 20. Daniela

  @Adri: JA, jag vidhåller till varje ord jag skrivit. Det är olämpligt för barn.

 21. Adri

  hmmm alrighty

 22. Daniela

  @ Marcus: jag skrev tidigare att med den digitala tekniken lyckas man dämpa lite av det som jag och fler med mig upplever som avstötande men tyvärr långt ifrån för att sudda bort den genomsyrande negativa upplevelse som väcks hos mig och många andra. Hade man tänkt ordentligt igenom så skulle ma ha vunnit mycket på att använda den tekniken med något annat än det Dotter håller på med i framträdandet. Dessutom är det så som jag tror du menade tidigare, Dotter har en rätt så anonym röst, hon vinner kanske röster av en ung publik ; men det jag hoppas allra mest på är att föräldrarna inte ska utsätta sina barn för att titta på det. Jag förklarade tidigare hur jag tycker och jag står fast vid det. Jag är en som verkligen står för genusperspektivet och för kvinnans frigörelse men dessvärre tror jag att vi har kommit till ett läge i samhället där objektivisering av kvinnan har normaliserats till den grad att man inte längre ”ser” vad som är ett genuint frigörelseuttryck; ännu sorgligare är att media bidrar till detta. Att skilja på musikalisk konst och dussin streaptease liknande rörelser tycker jag är väldigt viktigt och det glädjer mig enormt att majoriteten av Melloartisterna har förhållit sig till. Det glädjer mig stort! Allra lyckligast blir jag om det svenska folket rösta Anna till Rotterdam, hon är den rätta vinnaren i år.

 23. Daniela

  om det svenska folket röstar! ( rättning)

 24. Adri

  En stor del av striptease är väl att det ska vara avklätt? Dotter visar lite mage.

 25. Marcus

  Jag ser inte de rörelser du beskriver alls. Tänker du på när hon skrevar och dip it low liksom? Jag ser inte sexuellt i det alls, utan mer ett “här står jag och dansar och rör mig hur fult eller snyggt jag vill, och ska du objektifiera mig kan du dra”. Hela Dotter andas den utstrålningen.

 26. Daniela

  @Marcus, jag har skrivit här fler gånger om hur jag resonerar så jag ska inte upprepa mig. Men jag upprepar en annan sak: jag gillar din argumentation, denna teknik du använde nu och vid andra tillfällen: i få ord prickar du rätt och fram hjärtat av det du tycker och det slutar alltid med samma effekt för min del i alla fall: ett leende som nu eller riktigt gott skratt vi andra tillfällen. Tack säger jag bara 🙂
  Om det nu är så att väldigt mycket av publiken ser hos Dotter det du, @ Adri, @Anna med fler här på bloggen ser och till skillnad får ni den känslan du så väl beskriver då är det bara good for you och för Dotter. Tyvärr inte hos mig hur än jag anstränger mig. Men jag håller absolut med dig i det du uttrycker: de som objektiviserar får väl dra. Det köper jag fullständigt.

 27. Andreas

  I år orkar jag ingen topp tio lista då jag tycker att det är ett riktigt värdelöst år istället så kommer jag lista min topp av dom låtar jag själv skulle ge bättre än en trea av fem.

  1. Anna Bergendahl – Kingdom Come
  2. Det tog slut snabbt här.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se