Sverige Schlagerpinglan: Eftersom jag tittat till oddsen som presenterats ang. chansen att vinna Melodifestivalen 2020 strax efter att bidragen presenterats samt efter den första, andra, tredje och fjärde deltävlingen så vore det ju dumt att sluta nu när vi är så nära finalen. 🙂

Melodifestivalen 2020:s vinnarfavorit (enligt de senaste oddsen)

Bulletproof“, Dotter (live i andra deltävlingen av Melodifestivalen 2020)

Oddsen att vinna Melodifestivalen 2020 4/3 (26/2):

1,67
(1,85)
Dotter
(1:a => 1:a)
x
(300,00)
Ellen Benediktson och Simon Peyron
(15:e => x)
4,65
(4,00)
Anna Bergendahl
(2:a => 2:a)
x
(310,00)
Drängarna
(16:e => x)
6,30
(8,20)
The Mamas
(4:a => 3:a)
William Strid
(utröstad deltävling 4)
6,60
(4,40)
Hanna Ferm
(3:a => 4:a)
Jakob Karlberg
(utröstad deltävling 4)
31,00
(23,00)
Felix Sandman
(8:a => 5:a)
Nanne Grönvall
(utröstad deltävling 3)
38,00
(21,00)
Paul Rey
(delad 5:a => 6:a)
Faith Kakembo
(utröstad deltävling 3)
44,00
(21,00)
Robin Bengtsson
(delad 5:a => 7:a)
Amanda Aasa
(utröstad deltävling 3)
70,00
(21,00)
Victor Crone
(delad 5:a => 8:a)
Albin Johnsén
(utröstad deltävling 3)
75,00
(100,00)
Anis don Demina
(12:a => 9:a)
Klara Hammarström
(utröstad deltävling 2)
130,00
(32,00)
Mohombi
(10:a => delad 10:a)
Linda Bengtzing
(utröstad deltävling 2)
130,00
(29,00)
Mariette
(9:a => delad 10:a)
Jan Johansen
(utröstad deltävling 2)
575,00
(230,00)
Mendez feat. Alvaro Estrella
(14:e => 12:a)
Sonja Aldén
(utröstad deltävling 1)
x
(150,00)
Frida Öhrn
(13:e => x)
OVÖ
(utröstad deltävling 1)
x
(75,00)
Malou Prydz
(11:a => x)
Suzi P
(utröstad deltävling 1)
(Källa: svenskaspel.se) Thorsten Flinck
(deltog ej)

Schlagerpinglan: Ni som följt bloggen ett tag vet vad som gäller: de som är fetstilsmarkerade är de artister som deltog i den senaste deltävlingen och hur lockande det än är att tro att vi nu har en “säker” segrare (efter tre veckor i rad med samma namn i topp) så poängterar jag att man inte ska missta oddsen för att vara en spåkula. 🙂

Listan ovan återger endast oddssättarnas syn på finalbidragens vinstchanser. Hur det blir i slutändan hänger helt på de röstande tittarna samt jurymedlemmarna i Israel, Österrike, Armenien, Australien, Malta, Island, Frankrike och Nederländerna (Källa: svt.se). 😀

Då jag själv sett Anna Bergendahl som den självklara vinnaren sedan andra deltävlingen så vill jag ju naturligtvis tro att oddsen inte spelar någon roll, men… även om de kanske inte har några magiska krafter att se in i framtiden så behöver det ju inte betyda att de tvunget har fel. På lördag kväll vet vi. 🙂

Uppdaterat: På tal om att följa bloggen, om någon undrar om det blir någon traditionell MF-topp-10 i år så kan jag meddela att den är på gång. 🙂

Se även: “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Vem vinner Melodifestivalen 2020-finalen?”

 1. Adam

  Jag såg här, framförallt igår att folk verkar tro att vi går mot seger i Eurovision, oavsett vem av favoriterna vi väljer…(tar väl topp fyra då, då The Mamas går oväntat bra just nu..). Jag tycker alla fyra är helt okej, tillomed bra, men jag tycker att alla har nåt som saknas…

  Dotter har en riktigt bra och modern låt, men jag ser mycket problem med hennes framträdande. Visst är det en rätt okej effekt, men om man bryter ner numret så ligger hon på golvet, kliver upp och sen står hon i stort sätt där och vickar på höfterna i 2,5 minut. Känns inte som man blir särskilt underhållen, eller imponerad av numret, känns mest lite “Jaha, så det var det…”.

  Anna Bergendahl har en underbar liten Abba-ripoff, som känns som att den är tagen direkt ur mamma mia-filmen. Numret är riktigt snyggt och Annas röst är kanske en av de bästa vi har i det här landet. Men låten har en tendens att låta kanske lite gammeldags och numret känns också lite kallt och beräknande, inte helt olikt de nummer som vi hade i slutet på 00-talet…Och om sanningen ska fram, vågar vi verkligen skicka Anna igen när det gick som det gick sist..

  The Mamas är helt okej, men klart svagast av de fyra favoriterna. Ett småcharmigt liten gospel låt som har en hyfsat medryckande refräng. Men numret passar inte riktigt ihop med låten. Ska jag vara ärlig så tycke jag att ingen av sångerskorna har karisman att man ska komma ihåg numret extra.

  Hanna Ferm var den jag trodde skulle vinna på förhand, och tror hon fortfarande har chansen. Hon är en av de starkast lysande artisterna som Idol fått fram, riktig star quality som sticker ut verkligen. Tyvärr så är låten inte sådär superstark. Den är inte dålig, jag gillar den, men jag tror inte att jag skulle gilla den lika mycket om någon annan än Hanna hade sjungit den. Då hade den nog åkt ut som femma i en semi helt säkert.

  Tittar man i ESC semi 1, där Sverige tävlar, så ser motståndet riktigt tufft ut. Vi har länder som alltid tar sig till final; Ryssland, Australien, Ukraina, Azerbajdzjan och Norge, alla fem brukar nästan alltid nuförtiden ta sig till finalen hyfsat enkelt och jag tror att alla fem med vad de ser ut och ha valt kommer klara sig den här gången också (Ukraina o Norge är väl de mer osäkra korten, men tror de fixar det). Vi har också två av länderna som ligger högt upp på oddsen just nu, Litauen och Rumänien, som också känns naturliga finalister. Israel, som valde igår ett riktigt charmig låt ligger också riktigt bra till. Och glöm inte Maltas Destiny Chukunyere som har en riktigt mäktig pipa. Jag känner även en vibe på att Kroatien eller Slovenien kan skrälla sig till final och Belgien har en låt som förmodligen juryn kommer uppskatta en hel del. Jag har en känsla att vi måste vara försiktiga på lördag och verkligen välja det som sticker ut mest för att ha en chans att ta sig vidare säkert. Och av dessa fyra…får jag väl säga är Anna då. Hennes Abba-ripoff är ändå charmigt och kan locka lite äldre röster, så det kanske är bäst att skicka. Men att tro att vi ska vinna ESC med någon av MF-finallåtarna är kanske lite väl övermodigt…som kan straffa sig i maj.

 2. Adri

  Adam: Personligen tror jag inte vi ska vara oroliga oavsett vilken av dem fyra (eller vem som helst av de andra) Vi skickar… förutom Anis.

  Jag både tror och hoppas att Dotter skulle gå bäst. Det har allt. Ett snyggt nummer (som jag inte alls uppfattat att folk blir uttråkade av). En röst med eget ID. Modern och välproddad låt.

  Anna har en bra och, även hon, unik röst. Låten är också snygg. Tyvärr är jag inte helt såld på framträdandet.

  The Mamas är ju i princip vad de fick förra året. Trist, hur bra sångerskor de än må vara.

  Och Hanna? Well, hon sjunger bra. Hon har utstrålning. Låten är grym. Men tyvärr passar inte hennes röst och låten ihop.

  Som sagt, jag tror vi kan sitta lugnt. Så länge vi inte skickar Anis. Och skickar vi Anis – jamen då kommer jag polisanmäla hela svenska folket!

  Vinner vi? Kanske inte. Men jag tror det ska mycket till för att lämna vänstra spalten 🙂

 3. Marcus

  ADRI FÖR I HELA HELSKOTTA NU BLIR JAG FLY FÖRBANNAD PÅ DIG 😛

  Det är Annas framträdande som räddar upp det hela, det är ju tillsammans med Felix de snyggaste numren på länge, länge i mello!

  /rant over

  Själv är jag övertygad om att det står mellan Anna och Dotter. Det som talar till Annas fördel är numret och värmen. Jag tror Dotter kan uppfattas som lite väl kylig. Jag blir glad vem av dem som än vinner, men gladast blir jag om Anna tar hem det.

  The Mamas har ingen låt. De har scennärvaro, utstrålning och röster till 200%, det är därför de är i final. Låten är en angenäm axelryckning, men inte mer.

  Hanna har vuxit som artist under året som gått, men fortfarande syns det att hon är talangshowsskolad – tyvärr. Åmandet och kråmandet på scen passar inte alls låten, som är riktigt, riktigt bra. Nej, henne kan man räkna bort.

  Sen då? Kompetent och varierande grader av bra det mesta, men inget med vinstchans.

 4. Adri

  Marcus: Du är en märklig man. Anna och Felix?

  Inget större fel på Annas show. Men det känns liksom mossigt och gjort. Som Adam nämner känns det mest som nåt vi hade kunnat skicka i slutet av 00-talet för att rädda oss från den mörka period vi hade då. Anna kan nog få till det bättre.

  Felix ska vi inte ens prata om. För jag tycker det är så fruktansvärt fult, den showen.

 5. Adri

  Jag står kvar vid att Dotter inte vinner trots att det mesta tyder på det. Polls, odds, youtube…

  Nu är det ju åldersröstning. Jag tror att barnen går till Felix och Anis. Ungdomarna till Felix. De vuxna till Anna. Dotter får 5-8 poäng av diverse grupper.

  Och de internationella jurygrupperna har ju en historia av att älska mörka shower med upplyst dans. Så där lär ju ”Boys with emotions” ta det.

  Jag kan inte släppa det scenariot.

  Oftast vill man ju ha rätt. Men ingen blir gladare än jag om jag har fel 🙂

  Jag kommer göra allt i min makt för att ge Dotter makten 🙂 Jag vill verkligen skicka en kvinna utklädd till discoboll som gör riktigt aggressiva hair-flips.

 6. Erik

  Kan det vara så att det är någon form av oddsfix som pågår? Har svårt att se hur Dotters odds kan vara så låga när hon varken varit favorit inom svensk media, eller på någon topplista över huvudtaget? Hon har haft flest streams på spotify ja, men inte mycket mer än Hanna.

 7. Adri

  Erik: Jag tycker Dotter verkar vara favorit lite här och var. Men tror du inte det är påverkan från utlandet då. Folk är medvetna om att mycket makt ligger hos juryn och så ser de t.ex att Dotter toppar 75% av topplistorna där? 🙂

  Jag vill inte tro på oddsfix iaf. Det är så dumt ju.

 8. Adri

  Hon har även flest views på youtube av DTF-låtarna så intresse finns 🙂 Bara Anis har mer av de tolv kvarvarande tror jag. Men då han gick till AC är det inte en rättvis jämförelse.

 9. Erik

  @Adri

  Det du säger ang Youtube stämmer. Jag har bara svårt att se hur svenska folket använder sig av Youtube och annan utländsk media för att sätta pengar på svenska melodifestivalen. Av svensk media att döma är hon onekligen i top3, men inte en klockren etta. Sedan är det kanske (?) inte så många som sätter pengar på just melodifestivalen, vilket innebär att varje enskilt spel har stor påverkan på oddset.

 10. Denis

  Tror Dotter är den enda som har plats till pall plats, resten tror jag inte ens når fram till top 10. Anna Bergendahl har rösten och karisman men är bättre än den gammaldags låt hon har. Typ som Jessica Andersson.
  Mamas är för likt förra året och Hanna Ferm.. själlöst, ytligt och plastigt

 11. Ice

  Godkväll…
  Läst igenom era tycken om låtar, uppträdande & artister! Känner att mina åsikter lutar åt Adri:s
  Bästa låt och tilltalande framträdande är enligt mig Dotter och hennes ”Bulletproof”. Riktigt läckert & modernt.
  Många låtar är härliga/sköna på ett eller annat sätt men når inte den kvaliteten som jag tror krävs för att slå på internationell nivå. Tycker också att det är dags för en tjej som svensk representant i ESC!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se