Schweiz TV-bolaget SRG SSR var tidigt ute med att bekräfta att de tänker låta Gjon’s Tears få representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2021, vilket de förklarar med att de ville säkra hans deltagande innan något annat land kom med ett erbjudande.

Gjon’s Tears är en flitig deltagare i olika talangshower, t.ex. “Voice of France” i Frankrike och “Got Talent” i Albanien, och har därmed skapat stort intresse i många länder. 2021 tävlar han i alla fall för Schweiz och nu har sökandet efter ett lämpligt tävlingsbidrag inletts.

Uppdaterat 2020-11-25: Enligt eurovoix.com har Gjon’s Tears nu valt ut sitt bidrag.

Schweiz utvalda bidrag till ESC 2020:

Répondez-moi“, Gjon’s Tears

Schweiz Eurovision-2021-uttagning:

ESC 2021-projektet kommer att, precis som föregående år, vara ett samarbete mellan SRG SSR-medlemmarna SRF, RTR, RTS och RSI.
SRG SSR har internvalt Gjon’s Tears att få representera Schweiz i ESC 2021.
Steg ett i sökandet efter låten är att ordna olika sessioner med nationella och internationella producenter och låtskrivare så att det till slut ska finnas ett antal skräddarsydda låtar för Gjon’s Tears att välja mellan.
Därefter planeras marknadsanalyser i olika länder för att se hur låtarna tas emot så att den perfekta låten till Gjorn’s Tears ska kunna väljas ut och ge det bästa möjliga resultat i ESC 2021. (Källa: eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Gjon’s Tears ESC 2020-bidrag “Répondez-moi” var ju ett av de bidrag som spåddes ett riktigt bra resultat i Rotterdam om tävlingen hade genomförts så att få fram en lika populär låt lär inte bli det lättaste. De verkar dock ha en beprövad och fungerande strategi så det ska bli intressant att se vad de kommer att presentera inför nästa års tävling. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se