DanmarkTidigare har det här på bloggen nämnts i förbigående att DMGP 2020-vinnarna Ben & Tan inte kommer att få något wildcard till den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2021” som TV-bolaget DR arrangerar för att utse Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest 2021.

Vad som också kan vara intressant att veta är att DR i början av april (via sin underhållningsredaktör Jan Lagermand Lundme) gick ut med beskedet att de inte tänker göra några ingående planer för DMGP 2021 förrän coronakrisen är över. De kunde dock säga att de såg hyllningsshowen Eurovision: Europe Shine A Light som ett avslut på DMGP 2020 och nu börjar om på nytt inför nästa år.

Ben & Tans DMGP 2020-framträdande inför en publik-tom arena:

“Yes”, Ben & Tan (Vinnaren av Dansk Melodi Grand Prix 2020)
(Text och musik: Emil Adler Lei, Jimmy Jansson och Linnea Deb)

Duon, bestående av Benjamin Rosenbohm och Tanne Balcells, får dock lov att skicka in ett bidrag om de vill men har själva sagt att de inte vill ta någon annans plats, att de redan varit med i showen och att det är mest rättvist om det är andras tur nästa år. Dessutom så finns ju risken att om de ställer upp och förlorar så är det det folket kommer ihåg och då nöjer de sig med segern och fokuserar på sin egen musik i stället. (Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: I dag, den 5:e juni, är det Danmarks grundlagsdag vilket gör att jag bl.a. sammanställer min nya Danmark i ESC-sida samt en personlig topp-tio-lista (som snart dyker upp). Dessutom så tycker jag att det även är på sin plats att de inledande danska ESC 2021-planerna får ett eget inlägg. Det är inga nyheter egentligen (om man inte missat nyheten så klart) men väl en påminnelse om var Danmark befinner sig just nu. 🙂

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Danmark i ESC 2021“ medan de övriga ländernas ESC 2021-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se