MaltaDen 16:e maj bekräftade Maltas tilltänkta ESC 2020-artist Destiny, via instagram, att hon internvalts att få representera TV-bolaget PBS och Malta i Eurovision Song Contest 2021. Hur hennes ESC 2021-bidrag ska utses har ännu ej avslöjats.

Klart är i alla fall att X Factor Malta, den talangshow som 2019 och 2020 ersatte den traditionella, nationella uttagningen Malta Eurovision Song Contest, kommer att ersättas av Malta’s Got Talent denna säsong. Talangfulla deltagare, oavsett talang och nationalitet, kan nu anmäla sig till showen.

Malta’s Got Talent

Malta’s Got Talent i korthet:

Första säsongen av Malta’s Got Talent söker efter den största talangen (inte bara sång-talanger) på Malta men är öppen för sökande av alla nationaliteter.
Vinnaren blir inte Maltas ESC 2021-representant, men får prispotten på 25 000 euro.
Anmälan görs via Whatsapp (79202021) med namn, efternamn, ålder och email.
Ev. kan även ett kort klipp med personens talang skickas med ansökningen.
(Källa och grafik: Malta’s Got Talent samt wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Personligen är jag inte så intresserad av talangshower men eftersom jag har följt Maltas nationella uttangingar ett flertal år samt X Factor Malta två säsonger så måste jag erkänna att jag är lite nyfiken på om det dyker upp några kända ansikten.

Malta’s Got Talent inte utser Maltas ESC 2021-artist så kommer jag troligtvis inte rapportera från denna show… men man ska aldrig säga aldrig. Sänds showen när det inte händer så mycket annat i ESC-väg och det dyker upp många talanger med ESC-anknytning så är inget omöjligt. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Malta i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Malta’s Got Talent ersätter X Factor Malta”

  1. Johanna

    Bra! Då kankse MESC kan komma tillbaka till 2022 för de senaste årens uttagningar i Malta har varit tråkigare än någonsin och helt ointressanta (som alla talangshower i syfte att utse ESC-bidrag)

  2. Schlagerpinglan

    @Johanna, Jag hoppas att du har rätt. Det blir ju något av en naturlig fortsättning i “avvänjningen” av maltesiska ESC-talangshower att införa en som kan köras parallellt med den riktiga ESC-uttagningen. Sedan är ju frågan om de kan ha båda showerna eller måste välja. Det mesta hänger nog på hur det går för Malta’s Got Talent.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se