BelgienEtt par dagar efter att EBU meddelat att Eurovision Song Contest 2020 ställts in så avslöjade TV-bolagen RTBF och VRT att de kommit överens med Hooverphonic, trion som var tänkt att representera Belgien i Rotterdam med låten “Release Me“, att de var landets internval inför ESC 2021.

Efter att ha spenderat sommaren med att skriva mängder av ny musik (enligt uppgift tillräckligt till tre nya album) så har nu bandmedlemmen Alex Callier avslöjat att deras ESC 2021-bidrag är klart. Han tillade även att gruppen har en bred repertoar och att valet kan komma att ses som en stor överraskning. (Källor: eurovisionworld.com och wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2020-08-28: Enligt eurovoix.com har visserligen Hooverphonics skrivit det bidrag som ska representera Belgien i ESC 2021, men de hävdar att det ännu ej är utvalt. Senaste uppgiften är att det står mellan över tjugo låtar i olika stilar.

Hooverphonics ESC 2020-bidrag:

Release Me“, Hooverphonic

Schlagerpinglan: Då jag aldrig var speciellt förtjust i “Release Me”, som jag uppfattade som alltför seg och sömning, så hade jag väl inte alltför höga förhoppningar på Belgiens ESC 2021-bidrag när de meddelade att Hooverphonics fått en ny chans.

Lite mer nyfiken blev jag däremot när det började ryktas om att 2021-bidraget skulle vara en glad upptempo-låt och efter detta avslöjande så ser jag t.o.m. fram emot att få lyssna på låten. Ibland vänder det snabbt. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Belgien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se