SverigeSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 12:e september, kommer P4 Nästa 2020 att avgöras i en direktsänd riksfinal i P4 från ett publiktomt Västerås konserthus. Åtta finalister tävlar och vinnaren utses av en mix av juryröster och sms-röster.

Ni kan se finalen live via sverigesradio.se med start kl. 19:03.

Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet en period i radiokanalen P4 men erbjuds inte heller denna gång den annars så traditionella utmanarchansen till Svensktoppen. Utöver detta kommer juryn att erbjuda en av de åtta tävlande artisterna (inte nödvändigtvis vinnaren) en plats i Melodifestivalen 2021.

Här nedan ser ni det mesta man behöver veta infor finalen, inkl. startordningen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

P4 Nästa 2020 i korthet:

Över 1 100 låtar från hela Sverige skickades in till P4 Nästa 2020 (1260 st förra året) och från de olika regionala deltävlingarna så röstades 25 lokala vinnare fram av jurygrupper och publik. Därefter fick en jury välja ut de åtta riksfinalisterna.
Finalen av P4 Nästa 2020 avgörs den 12:e september och sänds i P4 Sveriges Radio från Västerås konserthus med start klockan 19:03.
Vinnaren utses genom en kombination av jury- och sms-röster, där juryn och publiken har lika många poäng att fördela.
Medan juryn finns på plats vid finalen och avlämnar sina röster där så har publiken kunnat sms-rösta sedan finalisterna presenterats den 23:e augusti. Max 10 röster per abonnemang och röstningsomgång. Läs mer om hur man röstarsverigesradio.se.
Tidigare år har vinnaren utsetts i två steg där juryn och publiken först utsett två superfinalister innan publiken röstat fram vinnaren. Detta steg nämns inte i reglerna i år, endast att publikens röster väger tyngst om det skulle bli oavgjort, vilket kan bero på att ingen publik tillåts vid livesändningen i år p.g.a. Covid-19.
Programledare för P4 Nästa 2020 är Titti Schultz och Josefin Johansson medan Anna Bergendahl, DOTTER, Amanda Aasa (som fick P4 Nästas Melodifestivals-biljett 2020) samt förra årets P4 Nästa-vinnare Tim Lööv agerar gästartister.
(Källa: sverigesradio.se)

“P4 Nästa 2020”-riksfinalisterna:

P4 Nästa 2020-finalisterna
(Foto: Lina Flodins, Rebecka Fabris Rudmalm, Amilia Öhberg Soukri, Sonja Davis, Henrik Hansson, Louise Stångberg, Emil Packalén, Joel Wessman)

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. Friendzone“, Alicia Jern (P4 Skaraborg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Alicia Jern, Anthon Axelsson, Edvard Sandquist
2. Aldrig det“, Sanna feat. Re:Bond (P4 Västmanland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Carl Spång, Kristoffer Tooth, Sanna Tooth
3. Standby“, Amskøld (P4 Jämtland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Rikard Amsköld, Jonathan Bellini, Ebba Carlberg
4. Nära“, Nina Bring (P4 Västernorrland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Olivia Wessman, Filip Jonsson, Nina Bring, Axel Ragnarsson
5. Equally Different“, Northlight (P4 Värmland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Victor Bergh, Per Ersund, Fredrik Andersson, Johan Köhler
6. Som det är“, Hilde & Erik (P4 Malmöhus) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Hilde Schotte, Erik Lundahl, Henric Pierroff
7. Dark Doom“, Julia Alfrida (P4 Stockholm) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Oliver Björkvall, Nadia Hjelt, Julia Alfrida Ridderdal, Josefin Sirén
8. Goodbye“, Agnes Rehn (P4 Kronoberg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Andrée Theander, Joel Wessman

Schlagerpinglan: Nu när jag lyssnat en tid på finalbidragen så kan jag glädjande nog konstatera att jag hittat något speciellt i samtliga bidrag samt reagerat på att det finns många behagliga röster i startfältet. Detta gör att det kan finnas många kandidater till de båda priserna och att juryn därför (beroende på vad de letar efter) kan ha en svår uppgift framför sig. 😀

Min personliga favorit hittade jag redan när de åtta finalbidragen presenterades och fortfarande, nästan en månad senare, så är det “Friendzone” med Alicia Jern som talar till mig lite extra och som jag därför håller tummarna för i kväll.

Vad gäller Melodifestival-jokern så tycker jag inte att jag har tillräckligt på fötterna för att göra någon riktig önskan, även om det finns ett flertal intressanta röster (bl.a. Amskøld och Julia Alfrida) som jag blir nyfiken på. Det blir m.a.o. till att invänta live-sändningen och se om den självklara vinnaren visar sig. Tills dess, lycka till alla finalister. 😀

Mer om P4 Nästa 2020 (inkl. föregående års vinnare) hittar ni här.
Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se