Italien Som det tidigare meddelats så kommer TV-bolaget RAI att arrangera San Remo-festivalen 2021, den 71:a årgången, lite senare än vanligt. P.g.a. corona-pandemin så blir det inte i februari utan mellan den 2:a och 6:e mars.

RAI har fortfarande inte avslöjat om de kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 och om de i så fall tänker låta Sanremo 2021 utse landets Eurovision-representant eller om de planerar att internvälja sin ESC 2020-artist Diodato.

Vad de däremot har avslöjat är att de planerar en San Remo-festival med publik i Teatro Ariston, oavsett hur corona-situationen ser ut. Publiken och journalisterna kommer att bli svabbade för provtagning av COVID-19 på plats samtidigt som det kommer att hållas koll på att ingen har feber.

Hur stor publik och hur många journalister som kommer att släppas in avslöjas inte förrän vi närmar oss tävlingen. (Källa: eurovoix.com)

Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Fai Rumore“, Diodato

Schlagerpinglan: Detta var ju glädjande nyheter för alla oss som brukar sitta klistrade vid skärmarna under Sanremo (i alla fall någon kväll och så länge man orkar). Publiken är ju en stor del av hela festival-upplevelsen och utan den så vore det inte detsamma. Detta är något som man visserligen kan säga om de flesta evenemang, men jag tycker nog att det gäller lite extra i detta fall. Med lite tur så går det även att genomföra. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se