MoldavienTV-bolaget TRM har ännu ej gjort något officiellt uttalande vad gäller Moldaviens eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2021 men det hindrar inte landets tilltänkta ESC 2020-artist Natalia Gordienko att fortsätta förberedelserna med vad som uppges vara landets ESC 2021-bidrag.

Redan den 15:e juli uppgav Natalia att hon internvalts inför 2021 och uppgifter framkom att samma Dream Team som stod bakom hennes 2020-vinnare “Prison“, se nedan, ska hjälpa henne med det nya bidraget. Nu har det rapporterats att Natalia åkt till Moskva för att spela in låten och bland medarbetarna nämns Dimitris Kontopoulos och Elias Kokotos.

Till skillnad från 2020-bidraget så lär det nu vara fråga om en uptemo-låt som enligt tidigare uppgifter mer ska påminna om MARUV:sSiren Song” (vinnaren av Ukrainas nationella ESC-uttagning Vidbir 2019) än hennes tidigare ESC-bidrag. (Källor: eurovisionfun.com och wiwibloggs.com)

Moldaviens (enligt artisten själv) internvalda ESC 2021-artist:

Natalia Gordienko (här med sitt ESC 2020-bidrag “Prison“)

Schlagerpinglan: Hur mycket jag än gillar MARUV:sSiren Song” så får jämförelsen mig att tänka på Natalias tidigare ESC-framträdande, “Loca” 2006 med Arsenium, och då blir jag lite tveksam. Detta är dock en aning orättvist då hon är äldre nu och förtjänar en andra chans. Vem vet, hon kanske får den ESC-framgång MARUV aldrig fick 2019?

Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg. TV-bolaget TRM har ännu inte avslöjat vem de tänker skicka till Rotterdam 2021 så chansen finns fortfarande att ovan beskrivda låt endast blir en av många i en moldavisk ESC-uttagning nästa år. Inte mig emot. 🙂

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2021“.

Relaterad information: Så här långt har både esctoday.com och wikipedia 36 länder på sina listor över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se