GreklandStefania, den artist som internvalts att representera Grekland i Eurovision Song Contest 2021, har enligt Eurovision Fun gjort en resa till Aten i förra veckan där målet var att spela in fem låtar med the Dream Team som hon sedan kan presentera för TV-bolaget ERT.

Om ERT sedan kommer att internvälja den bästa låten eller låta alla / några av de presenterade låtarna få tävla mot varandra i en nationell final är fortfarande oklart.
(Källa: eurovoix.com)

Greklands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

SUPERG!RL“, Stefania (internvalt ESC 2020-bidrag)

Schlagerpinglan: Senast Grekland arrangerade en låtuttagning inför ESC var 2017 när internvalda Demy fick hjälp att välja bland tre bidrag, alla skrivna utav Dimitris Kontopoulos. Det hela slutade med en storseger för “This is love” som fick 80% av juryrösterna och 70% av tittarrösterna. I Kiev 2017 fick Demy dock nöja sig med en 19:e-plats i finalen.

Även denna gång är det Dimitris Kontopoulos som står bakom bidragen och frågan är då om det återigen finns ett överlägset bidrag med bland kandidaterna och om det då är lönt (eller värt risken) att ordna en låtuttagning. Tids nog får vi svaret. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Grekland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se