Island Som sagt, TV-bolaget RÚV har bekräftat att Island kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 men hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag och artist har de ännu ej avslöjat.

I en intervju, som ni ser här nedan, så förklarar Islands ESC-delegationschef Felix Bergsson att det skett nedskärningar hos RÚV p.g.a. corona-situationen och att de därför kämpar ekonomiskt och ännu inte beslutat om de ska ha en nationell uttagning eller internvälja sina ESC 2020-representanter Daði og Gagnamagnið.

Han uppgav att de förhoppningsvis ska kunna ge besked om 2-3 veckor.

Intervju med Felix Bergsson (Islands delegationschef)

Humans of Eurovision #1 – Felix Bergsson“ (45:21 – Oct 18, 2020 – Jan Bors)

Schlagerpinglan: Personligen håller jag tummarna för att RÚV lyckas få ekonomin att gå ihop och att det finns tid att arrangera Söngvakeppnin 2021. Dels så älskar jag nationella uttagningar och dels så har jag svårt att se hur Daði ska lyckas följa upp sin monsterhit “Think About Things” med något lika uppskattat.

Risken är ju att majoriteten av de röstande vill ha något nytt 2021 och att ESC-sagan i värsta fall slutar med en missad ESC-final om han kör på samma spår. (2017 försökte han ju med den visuellt likvärdiga “Is This Love?“.) Chansen finns dock att han har fler strängar på sin lyra och lyckas att presentera något som även 2021 får upp honom bland förhandsfavoriterna. Man ska aldrig säga aldrig utan det är bara att vänta och se vad som händer. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Island i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Island 2021: Besked om ungefär 2-3 veckor”

 1. Micke

  Det finns inget land i ESC där jag rent ut sagt skiter så fullständigt i hur de kommer att utse sitt bidrag, som Island. Jag orkar inte ens bry mig. Från att tidigare ha varit ett land jag tyckt riktigt bra om i ESC så har Island de två senaste åren 2019 och 2020 totalhavererat och slängt ut två bidrag som jag inte ens vill beskriva för jag vill inte använda fula ord. Gör hur ni vill Island men kom inte med en tredje kalkon i rad. Hoppas ni är allt för värdiga för det. Heja Island trots allt. Åtminstone hoppas jag få säga så 2021 🙂

 2. Adri

  Jag är ju av rakt motsatt åsikt än Micke. Efter några år på villovägar så störtlandade Island 2018, men 2019 och framåt så känns det som att Island hittat hem. Jag står ju fast vid att jag tror Island hade vunnit 2020 ifall det blivit något!

  Jag bryr mig inte direkt om Islands metod. Men ska jag rösta på något alternativ röstar jag på internval av Daði.

 3. Mr A

  Vad vet du om ryktet att Loreen ska vara med igen? Med låten DNA?

 4. Adri

  Mr A: Jag har sett det ryktet på Reddit. På det lilla som skrevs där lät det ju faktiskt intressant. Däremot är det väldigt tidigt och om så mycket som t.o.m låttitel läckt i förväg finns ju risken att SVT stryker henne. Hoppas att så inte är fallet!

  Hoppas att låten släpps i alla fall, för den lät ju intressant på beskrivningen!

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har endast läst rykten som säger att det är en gammal låt som Loreen varit med och skrivit till en annan artist vid ett tidigare tillfälle och därmed inte aktuell för Melodifestivalen. Detta är dock endast hörsägen det också. Intressant dock att spekulationerna kommit igång. 🙂

 6. Micke

  @Adri, vi har haft olika smak om mycket när det gäller ESC genom åren men detta tar nog priset 🙂

 7. Engsla

  Micke, kul att se att du är tillbaks igen 🙂

 8. Micke

  Engsla…..tack för det. Vet du när jag skulle kolla in här igen var det två personer jag funderade lite över om de var kvar o du var en av dem.

  Vi är ju några här som är lite stammisar o det är ju alltid kul om det fylls på med fler. I synnerhet då om de är såna som skriver och utvecklar tankar o känslor.

  Du är definitivt en av dem så det var roligt att se att du hänger kvar 🙂

 9. Adri

  Micke: 1. Du har sagt det ett par gånger nu! Men vet du? Det är helt okej. Du kan inte ha rätt alla gånger! 😉

  2. Kul att du är tillbaks. Jag var orolig där ett tag. Tänker att det brukar ha tagit fart nu mot hösten. Så det är alltid kul när någonting blir lite mer som det brukar.

  Nu ska jag tillbaks till ett evenemang som jag gissar att du är glad du missar. En fest med ohyggligt mycket Carola-låtar… tyvärr. Det är inte coolt, och faktiskt inte jättekul. Men, betalar man så ska fan pengarna inte få ha gått till spillo.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se