TysklandEfter att TV-bolaget NDR bekräftat att de även inför Eurovision Song Contest 2021 tänker utse Tysklands tävlingsbidrag internt så ryktades det om att Ben Dolic, landets ESC 2020-representant, planerar att skicka in en ny låt av Borislav Milanov.

Trots att både Ben och Borislav deltog vid det bulgariska låtskrivarlägret tidigare i år och det därmed såg ut som att han var intresserad så kom i dag beskedet, via instagram, att Ben inte tänker ställa upp i ESC 2021.

Han uppgav att det var ett svårt beslut att ta men att han vuxit som artist, att hans karriär tagit en annan riktning och att det finns så mycket annat han vill åstadkomma. Ben avslutar sitt meddelande med att önska all lycka till den / de som får ESC 2021-uppdraget. (Källa: wiwibloggs.com)

Tysklands senast utvalda bidrag till Eurovision Song Contest:

Violent Thing“, Ben Dolic (inställd tävling 2020)

Schlagerpinglan: Det här var ett meddelande som jag tycker ger fler frågor än svar, speciellt så här långt in på säsongen. Skickade han in ett bidrag men nu insett att det inte ledde till något? Har han avvaktat med att skicka in bidrag och nu upptäckt att han inte har den rätta låten? Eller är det helt enkelt så att det finns andra saker som lockar mer än ESC?

Oavsett så önskar jag honom lycka till i framtiden. Kanske får vi se honom i ESC ett annat år och då kanske som representant för något annat land. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision: Ben Dolic representerar inte Tyskland 2021”

  1. Adri

    Breaking: Albanien har släppt sina FiK-deltagare nu (låtarna alltså, de har vart offentliga ett tag). And we’re in for a treat! Snabbgenomgången jag gjorde sa att detta är starkt! 😀

    Detta får väl ändå ses som startskottet för ESC-21 ”på riktigt”. Oavsett hur märklig den säsong må bli.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se