Spanien Redan den 18:e mars bekräftade TV-bolaget RTVE att de även inför Eurovision Song Contest 2021 tänker låta Blas Cantó, den artist som internvalts inför ESC 2020, representera Spanien i Rotterdam 2021.

Sedan dess har det varit ganska tyst men nu kommer uppgifter om att Blas jobbat på det perfekta ESC 2021-bidraget samt att han kommer att presentera fyra låtar för TV-bolaget.

I en intervju med Eurovision-Spain Toñi Prieto så uppgav delegationschefen Ana María Bordas att det har varit svårt för alla parter (där även Blas skivbolag Warner Music Spain räknas in) att komma överens om vilket bidrag som ska väljas ut. Om hans tävlingsbidrag kommer att utses internt eller genom en nationell uttagning verkar fortfarande vara en öppen fråga. (Källa: escxtra.com)

Spaniens internvalda ESC 2021-artist:

Blas Cantó (här med sitt ESC 2020-bidrag “Universo“)

Schlagerpinglan: När det gäller Spaniens ESC 2020-bidrag så får jag nog medge att hur mycket jag än gillade låten så fanns det många bromsklossar involverade. Sammanlagt så hamnade bidraget på plus för mig men det var ingen 12-poängare så inför 2021 så hoppas jag att RTVE, eller vem som nu har sista ordet i frågan, beslutar sig för att skicka något lite starkare till Rotterdam.

Vad som skulle kunna anses vara “starkare” är dock en smaksak så det ska bli väldigt intressant att se vad som händer. För spänningens skull så hoppas jag på en nationell final men vad som än leder till det bästa valet är gott nog enligt min mening, 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Spanien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Spanien 2021: Blas Cantó förbereder fyra ESC-kandidatlåtar”

 1. Adri

  Spanien föll ju i fällan som OERHÖRT många låtar gjorde 2020. Nämligen att det inte var en dålig låt, men oj så safe den var.

  (Andra som föll i samma fälla: Frankrike, Italien, Storbritannien, Belgien, Moldavien, Estland, Österrike, Irland, Slovenien, Kroatien, Finland, Australien…)

  2021 vill jag ha mer mod. Låtar som sticker ut mer! 🙂 Spanien har ju nu golden opportunity att lämna mellanmjölken de förberedde för oss 2020 och istället ge nåt minnesvärt! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan inget annat än att hålla med. Jag gillade ju “Universo” men önskade som sagt något lite “starkare” och det är nog som du skiver, att de spelade lite för säkert. Det spelar ingen roll hur bra en låt är, är den för säker så kommer många andra “sämre” bidrag att placera sig högre för att de är mer intressanta. Jag håller med dig totalt, förhoppningsvis vågar de nu välja något lite mer minnesvärt, och förmodligen är det är konflikten ligger: valet mellan något “bra” och något mer “riskfullt”. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se