Lettland Efter att TV-bolaget LTV avslöjat att de internvalt Supernova 2020-vinnaren Samanta Tīna att få representera Lettland i Eurovision Song Contest 2021 så deltog hon i ett låtskrivarläger i oktober.

Nu kommer uppgifter om att lägret resulterade i elva låtar (demoversioner) samt att Samanta redan valt ut sitt ESC 2021-bidrag och nu är i full gång med att förbereda den tillhörande scenshowen. (Källa: Samanta Tīna)

Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Still Breathing” Samanta Tīna

Schlagerpinglan: Låtskrivarlägret, där bl.a. teamet bakom “Still Breathing” deltog, var tydligen rejält produktivt då de inte bara fick fram ett stort antal låtar utan även (minst) ett lämpligt ESC-bidrag.

Lite synd tycker jag det är ändå att de inte behövde lite hjälp att välja ut bidraget genom en liten låtuttagningsshow, men om det nu fanns en självklar vinnare så var det kanske lika bra att de inte gav tittarna/juryn chansen att rösta ut den. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Lettland i ESC 2021“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för inskick av bidrag till Portugals Festival da Canção 2021 , d.v.s. den 25:e november. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2021-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se