Rumänien TV-bolaget TVR har tidigare avslöjat att de internvalt sin ESC 2020-artist Roxen att få representera Rumänien i Eurovision Song Contest 2021 men hur hennes tävlingsbidrag ska utses har det ännu inte sagts något om.

I dag, den 27:e november, presenterade Roxen en ny låt som är ett samarbete med ESC 2009-vinnaren Alexander Rybak. Låten, som förutom Rybak har James Daniel Lewis och Chelcee Maria Grimes på låtskrivarlistan, heter “Wonderland” och kan ses här nedan.

Till skillnad från Bulgariens Victorias senaste låt så finns här inga tecken på att denna nya låt finns med i landets ESC 2021-val, inte så här långt i alla fall.

Roxens senaste låt:

Wonderland“, Roxen x Alexander Rybak (2:49 – Nov 27, 2020 – ROXEN)

Schlagerpinglan: Jag får väl erkänna att det inte var förrän jag läste om hyllningarna av denna Roxen/Alexander Rybak-låt som jag blev intresserad av den. Nu när jag, efter många om och men, faktiskt lyssnat på låten så älskar jag inte bara “Wonderland” utan hoppas att den finns med i det slutliga valet när Roxens ESC 2021-låt ska utses. 🙂

Eftersom varken hennes ESC 2020-bidrag “Alcohol You” eller de övriga fyra bidrag som var med i den nationella låtuttagningen var i min smak så hade jag inte speciellt höga förväntningar på hennes ESC 2021-bidrag. Om hon däremot kan välja något i stil med “Wonderland” (eller varför inte “Wonderland”, som har musiken, texten, känslan… ja allt) så kan jag t.o.m. se Rumänien riktigt högt upp på mina framtida listor.

Nu håller jag tummarna för att Rumänien gör ett bra val. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se