EstlandSchlagerpinglan: Förra lördagen släpptes de 24 bidrag som ska tävla i Eesti Laul 2021, den nationella uttagning som kommer att utse Estlands representant i Eurovision Song Contest 2021.

Efter att ha lyssna på studioversionerna av bidragen i en vecka så tycker jag mig ha en uppfattning om låtarna och känner att det är dags att presentera min inledande topp-tio-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands Eesti Laul 2021:

The Lucky One” – Uku Suviste

Schlagerpinglans “Eesti Laul 2021”-topp-10, 2020-12-12:
1. The Lucky One” – Uku Suviste
2. 6” – Heleza
3. Alabama Watchdog” – Alabama Watchdog
4. Heaven’s Not That Far Tonight” – Suured tüdrukud
5. We Could Have Been Beautiful” – Koit Toome
6. Lost In A Dance” – Gram-Of-Fun
7. Best Night Ever” – Tanja
8. Hypnotized” – Kéa
9. Ma olen siin” – Ivo Linna, Robert Linna, Supernova
10. Üks öö” – Tuuli Rand
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Find A Way” – Kristin Kalnapenk
Time” – Sissi
One By One” – Hans Nayna
Magus melanhoolia” – Jüri Pootsmann
Tuuled” – Wiiralt
Nii kõrgele” – Helen
Kiss Me” – Karl Killing
Free Again” – Egert Milder
Wingman” – Andrei Zevakin & Pluuto
Sunday Night” – Rahel
Calm down” – Nika Marula
Energy” – Kadri Voorand
Kaos” – Uku Haasma
Tartu” – REDEL

Schlagerpinglan: Sedan jag gjorde min första genomlyssning av bidragen (där jag hittade sju förhandsfavoriter) så har det tydligen hänt en del då jag vid denna genomlyssning hittade precis 10 låtar att fylla min topp-tio med. 😀

Än kan mycket hända men att så här på förhand, innan man hört live-versionerna och sett de tillhörande scenshowerna, hitta hela tio låtar som är tilltalande (och ytterligare några som verkar lovande) bådar gott inför säsongen. 🙂

Jag kanske borde kommentera min förhandsfavorit också, speciellt då det är samma artist som var utsedd att representera Estland i ESC 2020 och som fick ett wildcard till semifinalerna (som han tackade nej till).

Inför 2021 var jag lite orolig för att Uku skulle få oförtjänt många sympatiröster… men nu när jag själv märker att jag gillar låten (t.o.m. mer än 2020-bidraget) så blir det svårt att avgöra om så kommer att bli fallet eller om många (liksom jag) faktiskt tycker att han (så här långt) ställer upp med det bästa bidraget. Förhoppningsvis blir allt självklart efter semifinalerna… även om det skulle innebära att det blir en ovanligt odramatisk årgång. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Estland i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eesti Laul 2021: Schlagerpinglans topp-10 (20-12-12)”

 1. Johanna

  Mina favoriter är “time”, “kaos” och “free again”, även “alabama Watchdog” är helt ok. Resten är mest bara där för mig (och ja Tanja och Uku Suviste låg på minus från början för sina förra bidrag så de har längre väg att gå för mig) INte mycket som är jättedåligt dock så ändå en helt ok uttagning:-)

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, När jag tittar på andras favorit-listor så blir jag naturligtvis glad om det visar sig att vi har samma favoriter (ökar chansen för “rätt” vinnare 😉 ) men det som gör mig mest nyfiken är när ett bidrag jag själv ratat återfinns högt upp hos andra. Inte helt oväntat så betyder det att jag kommer att ge “Kaos” lite mer uppmärksamhet än jag tänkt, och jag tackar för det. 😀

  Tyvärr så kan jag inte säga att det är något som borde gå även åt andra hållet, då Tanjas bidrag egentligen inte är så starkt (det är högt upp hos mig mest för att jag gillar henne som artist) och Ukus bidrag mest är starkt p.g.a. nostalgi-vibbarna (som man i så fall känner med en gång eller förmodligen missar).

 3. Engsla

  Vet inte varför, men ingen av låtarna här lyckas riktigt växa till sig för min del. Snarare tvärtom, första intrycket står sig och jag hittar ingen låt jag bryr mig om särskilt mycket. Tre låtar är bäst, men jag snor ihop en topp tio-lista iaf 🙂

  Wiiralt – “Tuuled”
  Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”
  Alabama Watchdog – “Alabama Watchdog”

  Koit Toome – “We Could Have Been Beautiful”
  HELEZA – “6”
  Uku Haasma – “Kaos”
  Ivo Linna, Robert Linna, Supernova – “Ma olen siin”
  Redel – “Tartu”
  Nika Marula – “Calm down”
  Egert Milder – “Free Again”

 4. Micke

  Ett ganska svagt startfält som jag ser det. Tre bidrag utmärker sig mer än övriga

  “Kiss Me” – Karl Killing
  (Vid första lyssningen orkade jag inte ens halva låten. Men sakta men säkert har den krupit fram allt mer ur sin anonyma tillvaro. Ett ganska simpelt bidrag egentligen men med stor mysfaktor. Min största oro för den här är sångaren. I studioversion har snubben en röst som lyfter låten. Frågan är bara hur det blir live)

  “6” – Heleza
  (Det här hade kunnat bli mycket, mycket bra om bara någon vågat ta tag i det och tagit ut svängarna lite. Nu blir det bara ännu ett mysbidrag men med mycket större potential. Som artist suger det i mig att ta tag i detta själv och försöka få ut mer av råmaterialet)

  “Ma olen siin” – Ivo Linna, Robert Linna, Supernova
  (Ett på förhand totalt dömt bidrag. Varför? Bidraget är kört redan efter två sekunder då det dyker upp en man långt över den 30-35 års gräns som tyvärr existerar i främst MF men även i ESC. Personligen skiter jag fullständigt i om artisten är 12 år eller 92 år och kan därför se på bidraget utifrån klass och inte efter ålder, skönhet och annat liknande. Tycker bidraget börjar lite lojt men när man hört refrängen några gånger märker man hur allt växer)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se