Slovenien TV-bolaget RTVSLO utsåg Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella uttagningen EMA 2020 som bestod utav en inledande onlineuttagning samt en final den 22:a februari.

Vann gjorde Ana Soklič och låten “Voda“, vars officiella musikvideo nu presenterats, se nedan. I videon, som är hela 7:44 lång, hörs den amerikanska rapparen Illy Problemz och syns den slovenska balettdansösen Kaja Lin Jagodic, medan Bojan Simončič hjälpt till med redigeringen. (Källa: wiwibloggs.com)

Den officiella musikvideon till Sloveniens ESC 2020-bidrag:

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2020:
Bidrag / Artist: “Voda”, Ana Soklič
Länkar: officiell musikvideoofficiell text-video: ESC-version
final-framträdandePrePartyES-at-Home
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Ana Soklič, Bojan Simončič, Žiga Pirnat
Se även: Resultaten av “EMA FREŠ” och “EMA 2020

Schlagerpinglan: 2020 har sannerligen varit ett annorlunda år och på många sätt ska det bli skönt att kunna stryka ett streck över det och börja om på nytt, precis som Ana Soklič gjort här med sitt ESC-deltagande. Med lite tur så har 2021 många positiva överraskningar väntandes på oss. 😀

Vad gäller Anas ESC 2021-bidraginkom 191 bidrag när TV-bolaget sökte lämpliga låtar. Av dessa kommer sedan ett ännu okänt antal att väljas ut och presenteras senast den 31:a december. Exakt hur valet ska göras har ännu ej avslöjats men det kan mycket väl bli en onlineomröstning som slutar i en presentation senast den 9:e mars.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se