ESC2021 Schlagerpinglan: Även om Eurovision Song Contest 2021 troligtvis kommer att bli ett ESC-år olikt något annat så finns det saker som är precis som vanligt och en av dem är de traditionella presentations-vykorten som sänds inför varje lands bidrag.

Eftersom det är osäkert om artisterna kommer att kunna resa till Nederländerna för att spela in sina vykort på plats så har det i stället beslutats att de ska bli presenterade för publiken genom inslag filmade i artisternas hemländer. Bilderna kommer sedan att visas i små hus som placerats på olika platser i Nederländerna som matchats med artisterna.

Bild från vykorts-inspelningsplanerna 2021:
Tiny House
“A ‘Tiny House’ in the Dutch landscape” (Grafik: IDTV)

Vilka 41 platser som kommer att visas upp har ännu ej beslutats då de fortfarande tar emot förslag. Inspelningarna kommer att ske i mars och april och videorna produceras av IDTV för ESC 2021:s räkning. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Om det nu skulle vara så att det blir en tävling med enbart förinspelade bidrag så hade det ju egentligen inte behövts några vykort, då de inledningsvis, vad jag förmodar, mest infördes för att ge produktionen extra tid att förbereda scenen för nästa artist.

Nu finns det ju fler anledningar till att använda sig utav vykorten, som att det blir en naturlig övergång, presenterar artisterna och ger värdlandet en chans att visa upp sig från sin bästa sida. Så även om de inte behövs så är jag glad över att de likväl planerar att använda dem. 🙂

I väntan på ESC 2021-vykorten så kan man alltid titta på gamla klassiker, t.ex. de från ESC 2014 och ESC 2017.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se