Italien Tidigare denna månad presenterade TV-bolaget RAI de 26 artister som är utvalda att tävla i Sanremo 2021, där vinnaren får erbjudandet att representera Italien i Eurovision Song Contest 2021. Nu har ytterligare info, som bl.a. involverar den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović, avslöjats:

Vid en RAI-presskonferens meddelade Sanremo-värden Amadeus att Achille Lauro kommer att bli en återkommande gäst i showerna där han är tänkt att presentera fem “målningar / tavlor”, vilket tolkas som att Achille kommer att dyka upp alla kvällarna med olika artistiska presentationer. I sina “Me ne frego“-framträdanden i förra Sanremo-tävlingen bjöd han t.ex. på fyra olika utstyrslar, inspirerade av Franciskus av Assisi, David Bowies Ziggy Stardust, Luisa Casati och Elisabet I, se nedan.

En av Sanremo 2021-gästartisterna:

Achille Lauro (“Me Ne Frego ( Performance Art / Sanremo 20.20 )“)

Amadeus avslöjade även att Elodie (7:a i 2020 med “Andromeda”) blir en av “festivalens kvinnor”, d.v.s. de som tillför glamour och hjälper Amadeus med värdskapet, medan Zlatan Ibrahimović, som för tillfället spelar för den italienska fotbollsklubben AC Milan, kommer att dyka upp alla fem Sanremo-kvällarna.

Slutligen så kunde Amadeus även bekräfta att det övervägs att låta Sanremo-publiken bo på ett intilliggande kryssningsfartyg, med regelbundna Covid-19-tester. Han betonade vikten av att Sanremo ska ha en live-publik men accepterar att showen förmodligen kommer att ha samma publik alla fem kvällar samt att det är troligt att antalet gäster blir färre än vanligt. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Att läsa att Zlatan ska dyka upp, inte bara en gång utan varje kväll, gör mig väldigt nyfiken samtidigt som jag inte vill blåsa upp förhoppningarna alltför mycket. Jag vet inte riktigt hur Amadeus ordade avslöjandet så det kan ju vara allt från att vår svenska storstjärna dyker upp på scenen, syns i publiken eller i förinspelade meddelanden till att det finns en life-size kartongfigur av Zlatan i Teatro Ariston, där festivalen hålls. 🙂

Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. San Remo-festivalen 2021 är ju inte tänkt att arrangeras förrän den 2:a till 6:e mars, vilket betyder att det fortfarande kan hända mycket på pandemi-fronten och att många viktiga beslut därför ännu inte tagits.

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Italien 2021: Zlatan och Achille Lauro gästar Sanremo 2021”

  1. Engsla

    Förutsatt att Zlatan inte överraskar och visar sig vara en sjutusan till sångare, så ser jag mest fram emot att Achille Lauro ska gästa San Remo. Jag tyckte att han piggade upp tävlingen förra året med sina utstyrslar och det kan behövas i år igen. Kul 🙂

  2. K2

    Jag blev glad över denna nyhet och ser också fram emot att se Achille Lauro.Tidigare tyckte jag bara att han var obehaglig men har nu “upptäckt” honom då han gjort en del riktigt bra låtar

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se