Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men (otroligt nog) inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 33 av 33 – San Marino 2018:

Sorry“, Lorenzo Salvatori (feat. Sebastian) (San Marino 2018)

Schlagerpinglan: På plats nummer 33 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “Sorry” med Lorenzo Salvatori (feat. Sebastian) från San Marino 2018. En underskattad låt som jag periodvis fortfarande lyssnar på.

San Marino

San Marino 2018 – “1in360” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Crowdfunding-röster Summa
1. “Who We Are“, Jessika feat. Jenifer Brening 10 p. 12 p. 22 p.
2. “Out of the Twilight“, Sara de Blue 8 p. 12 p. 20 p.
3. “Until the Morning Light“, Jenifer Brening 7 p. 12 p. 19 p.
– – – –
5. “Stay“, Franklin Calleja 12 p. 5 p. 17 p.
– – – –
10. “Sorry“, IROL feat. Basti 2 p. 0 p. 2 p.
(Se hela final-resultatet här)
Schlagerpinglan: Efter att San Marino varje deltagarår sedan debuten 2008 använt sig utav internval för att utse sitt ESC-bidrag så testade TV-bolaget SMRTV 2018 att för första gången arrangera en nationell uttagning och det gjorde de tillsammans med 1in360.com.

Tävlingen var öppen för artister från hela världen och de elva finalisterna valdes ut på olika sätt, allt från internval till olika wildcard. Efter två inledande shower, där en jury utsåg artisternas final-bidrag av två potentiella, valdes vinnaren ut i en direktsänd final.

Det största problemet var att tittarnas poäng baserades på crowdfunding-röster vilket resulterade i att hela fem bidrag fick tittar-12:or. Juryns favorit Franklin Calleja, en välkänd artist i Maltas ESC-uttagningar, tillhörde inte dessa och därmed gick vinsten till jurytvåan Jessika, även hon en välkänd artist från Maltas ESC-uttagningar.

I Eurovision Song Contest 2018 blev det en 17:e-plats i den andra semifinalen för San Marino och nästa år återgick SMRTV till att välja ut sitt bidrag internt.

Se “San Marino i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Nedräkning till Melodifestivalen 2021: Plats 33 av 33”

  1. Adri

    San Marino 2018 alltså… vilken märklig uttagning. Snacka om hjärnsläpp vid avgörandet. ”Out of the twilight” hade kunnat kompensera alla år av dåligt mottagande som mikrostaterna fick några år tidigare. Den hade nått framgångar. Det är jag relativt säker på.

    ”Out of the twilight” blev rejält wronged.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Ja, trots att det var en rejäl budget-uttagning med ett flertal detaljer som skulle behöva finputsas så såg det bra ut ända tills det stod klart att flera bidrag “köpt” tittarnas maxpoäng. Ganska dåligt faktiskt att inte kunna förutse detta scenario. Det verkade ju onekligen som att “Out of the Twilight” var den stora favoriten men det märktes ju inte i resultatlistan och därmed blev det juryn som fick avgöra. Hur de tänkte när de gav “Who We Are” 10:an skulle jag gärna vilja veta. Det mest troliga (nu spekulerar jag bara och anklagar absolut ingen för något) är ju att det var ett fall av taktikröstning för att hjälpa Franklin mot favoriten Sara de Blue men man vet ju aldrig. Smaken varierar ju som sagt. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se