Albanien Schlagerpinglan: Här nedan ser ni del ett av den officiella ESC-sidans video-serie “How to Eurovision“. I denna första del får vi se vad som utmärker Albanien i Eurovision Song Contest.

“How to Eurovision” – Del 1:


How to Eurovision – Albania” (2:42 – Jan 8, 2021)

Schlagerpinglan: Långa toner och kvinnliga artister är två saker som utmärker det albanska deltagandet. För mer info, se eurovision.tv där det finns en tillhörande text.

Se “Albanien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““How to Eurovision”-video: Albanien”

 1. Adri

  Intressant serie må jag säga 🙂 Albanien är ett land jag anser blir lite för “overlooked” i tävlingen. Jag uppskattar verkligen deras närvaro. Framför allt 00-talet ligger Albanien högt i kurs hos mig.

  2004 – min vinnare
  2005 – min silverplats
  2008 – min vinnare
  2009 – min fjärdeplats

  Sen kom 2010-talet och då började de sjunka i kurs hos mig. 2010 dög, men sen gick det stadigt neråt i några år. Men 2017 och 2018 imponerade och sen kom 2019 och de var i elit-ligan 2019 för mig 🙂

  MEN! Deras intressantaste resa hos mig skedde nu 2020, med “Fall from the sky”. När låten valdes för mer än ett år sedan i FiK, som “Shaj”, klagade jag mig hes. Jag tyckte inte om den alls. Låten var ett störningsmoment i startlineup-en för 2020. Och så var det. Faktiskt ända tills det tråkiga skedde. Albanien började växa när upplagan var inställd.

  Men satfläsk vad den har växt sen dess. Nu är den fantemej faktiskt min silverplats för 2020. Vilken revansch i min egna lista. Arilena sjöng fantastiskt och låten tillhör den lilla minoritet som blev mycket bättre på engelska! Riktigt trist att den inte fick visas upp, men vi vet alla hur det gick. Arilena och “Fall from the sky” är i alla fall en medlem av Albaniens guldliga för min del numera! 🙂

  Numret såg också intressant ut, med fågelburen. Det hade kunnat bli något uppseendeväckande för ögat! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Det tyckte jag med. Hoppas de gör många avsnitt. 🙂

  Vad gäller Albanien så är min favorit “It’s All About You“ från 2010, ännu en av de undantag som blev bättre på engelska. 🙂 Jag är inte lika förtjust i 2020-bidraget som dig men håller med om att den engelska versionen var bättre samt att låten växt sedan presentationen. Så tråkigt med den inställda tävlingen och alla live-framträdanden vi missade. Lyckligtvis så närmar sig 2021-showerna med stormsteg. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se