Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 24 av 33 – Bulgarien 2011:

Zamestitel“, Lazar Kisiov (Bulgarien 2011)

Schlagerpinglan: På plats nummer 24 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “Zamestitel” med Lazar Kisiov från Bulgarien 2011. Jag tycker visserligen väldigt bra om vinnarlåten “Na inat” så finalen hade kunnat sluta sämre men min favorit är än i dag ovanstående, behagliga bidrag.

Bulgarien

Bulgarien 2011 – “Evroviziya 2011” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Na inat“, Poli Genova 12 p. 12 p. 24 p.
2. “Fire In My Hair“, Milena Slavova 5 p. 10 p. 15 p.
3. “Teen Life“, Mona 8 p. 5 p. 13 p.
– – – –
4. “Zamestitel“, Lazar Kisiov 4 p. ? ? p.
(Källa: wikipedia)
Schlagerpinglan: Bulgarien debuterade i Eurovision Song Contest år 2005 och samtliga år fram till pausen 2014-2015 utsåg de sina bidrag genom nationella uttagningar. Vissa år utsågs artisterna internt men låtvalet gjordes alltid med hjälp av en uttagning. Efter pausen har däremot samtliga val gjorts internt, vilket resulterat i tre finalplatser av tre möjliga innan de återigen tog en paus 2019 för att komma tillbaka till ESC 2020 som ställdes in.

Inför ESC 2011 arrangerades den nationella uttagningen Evroviziya 2011. Utöver att TV-bolaget tog emot låtar från manade låtskrivare så fick en musikproffs-jury i uppdrag att lämna förslag på artister de ville se representera Bulgarien i ESC 2011. De som hamnade topp-tio fick skicka in max tre låtar till uttagningen, vilket till slut gav ett startfält på 19 bidrag. Vinnaren utsågs genom 50/50 jury- och tittarröster.

I Eurovision Song Contest 2011 blev det en 12:e-plats i semifinal 2 för Poli Genova, som dock fick sin revansch 2016 då hon internvaldes och fick en 4:e-plats i finalen med “If Love Was A Crime“.

Inför ESC 2021 har TV-bolaget BNT internvalt sin 2020-representant VICTORIA som även denna gång är tänkt att tävla med en internvald låt.

Se “Bulgarien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Nedräkning till Melodifestivalen 2021: Plats 24 av 33”

  1. Engsla

    Pinglan, vill bara säga att jag uppskattar att du visar upp alla dessa bidrag från nationella finaler. Extra kul för såna som jag som kanske inte alltid delar din musiksmak eller har någon tidigare relation till låtarna.
    Även om jag tycker att de valde rätt bidrag 2011 så är “Zamestitel“ också fin 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Engsla, Roligt att det uppskattas. 😀 Jag är fullt medveten om att denna nedräkning innehåller mängder med bidrag som många kanske inte gillar (smaken…) men det ger i alla fall en liten inblick i olika länders uttagningar, vilket jag själv tycker är intressant. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se