Norge Nu på lördag den 16:e januari inleder TV-bolaget NRK Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom att sända den första semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Förutom de fyra semifinalisterna, som tävlar om en plats i finalen och som ni kan lyssna på här, så kommer två finalklara bidrag, av de sex som ni kan läsa om här, att framföras. Redan nu kan man lyssna på studioversionen av en av veckans förkvalificerade finalister, se nedan:

Uppdaterat 2021-02-05: Se den officiella musikvideon.

Det första finalklara “MGP 2021”-bidraget:

Monument“, KEiiNO (text och musik: Tom Hugo Hermansen, Fred Buljo,
Alexandra Rotan, Alexander Nyborg Olsson, Rüdiger Schramm
)

Schlagerpinglan: Wow. Efter en första, snabb genomlyssning så måste jag säga att jag (trots att jag hade ganska höga förväntningar) är imponerad. Känslan i låten är ungefär som väntat men helheten är storslaget, snyggt och med en lovande “vill lyssna mer”-effekt. Det här kan bli riktigt bra. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på KEiiNO:s MGP 2021-låt”

 1. Mr A

  Ja man går ju in för en vinst här.

 2. Micke

  Jädrar sicken besvikelse. Hade väl lite förväntningar och då blir det ju lätt så. Kändes lite som de byggt ett lapptäcke av olika ingredienser från förra årets bidrag men utan att ha nån täckning för att få en helhet. Allt det som kändes bra i förra bidraget har känns istället utmätt och tråkigt här. Ska dock lämna en öppning för att det möjligen kan vara en växare men första lyssningen var tvärtom en förkrympning av KEiiNO.

 3. Mats Wältare

  Detta var en väldigt bra låt och jag rycker att “Monument” är bättre än “Spirit in the Sky”

 4. Engsla

  Det måste ha blivit nåt knas här.. Återigen hakar jag på Mickes kommentar (med det förbehållet att jag aldrig gillade förrförra årets bidrag heller) 🙂

 5. Ukrainare

  Det här är en väldigt kompetent låt och jag gillar den verkligen! Dock är jag långt ifrån säker på om KEiiNO kommer att klara sig lika bra den här gången som de gjorde förrförra året. Sedan MGP stöptes om i turnéformat har Norge kunnat bjuda på betydligt fler starka bidrag i sin uttagning än vad de annars brukar göra. Detta, samt Stig Karlsens ord om att de nu har hela 4 bidrag som skulle kunna ta hem ESC, får mig att tro att KEiiNO får en mycket tuffare konkurrens i år än vad de hade 2019!

 6. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Just det där med att det uppges finnas fyra bidrag med vinnarchans gör att jag fortfarande är nyfiken på de bidrag som fortfarande inte presenterats. Andra år hade man kanske trott att detta är vinnaren (vilket det skulle kunna vara) men hoppet (eller risken, beroende på var man står) om en spännande final lever kvar. 🙂

 7. Helena

  Kul att de är tillbaka och med en bra låt. Alexandras röst får verkligen komma fram här. Låten är kanske inte lika bra som “Spirit in the Sky”, men den kan ju växa och det ska bli spännande att se vilken typ av show de kommer att ha.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se