LitauenLördagen den 16:e januari sändes Deltävling 1 av Pabandom iš naujo!, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2021. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 10 bidragen så var det 5 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i lördagens “Pabandom iš naujo!”

Never Fall For You Again“, Voldemars Petersons (vinnaren av Deltävling 1)

Resultatet av Litauens “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 1 (16:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Never Fall For You Again“, Voldemars Petersons 12 p. (52) 6 p. (498) 12 p.
2. “No“, Titas ir Benas 8 p. (41) 10 p. (994) 10 p.
3. “Thank You Very Much“, Martyna 5 p. (27) 12 p. (2 063) 8 p.
4. “Shadows“, Milita 10 p. (49) 5 p. (448) 7 p.
5. “Love Yourself“, Be U 6 p. (30) 7 p. (780) 6 p.
Utslagna:
6. “Don`t Tell Me“, Black Spikes su Indre Launikonyte 4 p. (24) 8 p. (805) 5 p.
7. “The Way I Am“, Donata 7 p. (36) 3 p. (353) 4 p.
8. “Sit Down“, Aldegunda 3 p. (15) 4 p. (357) 3 p.
9. “I Love My Bear“, Twosome 2 p. (8) 2 p. (213) 2 p.
10. “Wish“, Thomukas 1 2 p. (8) 1 p. (108) 1 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Trots att den första semifinalen av Norges MGP 2021 hade förtur när jag i går följde de båda nationella uttagningarna så tycker jag mig ha fått en bra bild av det litauiska startfältet under kvällens gång. Mina förhandsfavoriter Twosome gjorde väl egentligen vad som förväntades av dem… men det fungerade inte riktigt för mig i år. I stället så hade jag fått ihop fyra andra bidrag som jag hoppades lite extra på inför omröstningen… och det gick väl sådär. 🙂

Tyvärr så visade det sig att de jag tyckte bäst om, “Sit Down” och “Don`t Tell Me“, åkte ut medan “Shadows” och “Never Fall For You Again”, bidrag jag tyckte var helt OK men som jag inte kände lika mycket inför, är de som jag så här långt får hålla tummarna för i semifinalen den 30:e januari.

Mitt största hopp ställer jag dock till förra årets vinnare, The Roop, som är förkvalificerade till finalen den 6:e februari med låten “Discoteque“, men det är att gå händelserna i förväg. Nästa hållplats för Litauens uttagning är Deltävling 2 som spelas in i början av nästa vecka och vars startfält finns här. Förhoppningsvis har fler av de tävlande bidragen släppts innan showen sänds den 23:e januari.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Litauen i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Litauen 2021: Resultatet av “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 1”

 1. Micke

  Var tydligen sekunden försen så min förra kommentar kom på fel plats 🙂

  Jädrar så lika vi tänkte här Pinglan. För mig fanns det fyra bidrag som var ok. Två av dem åkte ur “Sit Down” och “Don`t Tell Me“. Medan två gick vidare “Shadows” och “Never Fall For You Again”. Dessa fyra var i särklass då övriga gav mig absolut nada

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Vissa deltävlingar är enklare än andra att hitta guldklimparna i och i just den här så tyckte jag att det var solklart. Uppenbarligen var det inte det, när man ser hur röstningen gick, men likväl roligt att se att jag inte var helt ensam om mina tankegångar. Ger hopp inför andra deltävlingar. 🙂

 3. Adri

  Nejmen ni är alldeles för snälla. Detta var en pinsam standard verkligen. Det är som att LRT inte vill att någon ska kunna hota The Roops andra vinst!

  Den enda låt som inte aktivt sög var ”Never fall for you again”, men om det är bäst i en uttagning är det riktigt jäkla illa!

 4. Micke

  @Adri, detta skrev jag på ett annat ställe här efter resultatet i Litauen:

  “Litauen vad ni än gör ge inte upp hoppet. Det kan ju komma något bra i de andra deltävlingarna. Dessutom gjorde ni er av med Thomukas så allt var ju inte bara elände. Ge inte upp Litauen ”

  Tro mig jag var inte för snäll då jag definitivt inte gillade startfältet. Fyra låtar var dock ok och det var kul att det var just de fyra som Pinglan gillade 🙂

 5. Mr A

  EBU hade nån ny logga på årets ESC eller vad det var.

 6. Johanna

  Förra året hade Litauen den bästa Nationella uttagningen. I år var inte standarden lika hög men gillade två låtar och båda gick vidare( Shadows och Never fall for you again). Dessutom var det rn person i en björndräkt som var högt underhållningsvärde på så show-mässigt var det inte så pjåkigt ändå

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag läste också om något sådant men efter att jag noterat att jag inte blev lika imponerad av grafiken som av loggan så glömde jag helt enkelt bort den. 🙂 Åtgärdat nu. Tack för påminnelsen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se