Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 20 av 33 – Armenien 2018:

I’m a Liar“, Nemra (Armenien 2018)

Schlagerpinglan: På plats nummer 20 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “I’m a Liar” med Nemra från Armenien 2018. Jag anser inte att vinnarlåten “Quami” var direkt dålig men just 2018 så fanns det så många låtar som var bättre i uttagningen så de dubbla 12-poängarna kändes inte helt självklara.

Armenien

Armenien 2018 – “Depi Evratesil 2018” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artister: Juryröster Teleröster Summa
1. “Qami“, Sevak Khanagyan (84) 12 p. (11 391) 12 p. 24 p.
2. “I’m a Liar“, Nemra (75) 10 p. (5 815) 8 p. 18 p.
3. “Waiting for the Sun“, Amaliya Margaryan (64) 8 p. (3 507) 7 p. 15 p.
(se hela final-resultatet här)
Schlagerpinglan: Armenien debuterade i Eurovision Song Contest år 2006 och har sedan dess deltagit varje år förutom 2012Azerbajdzjan stod värd för tävlingen. Genom åren så har de testat alla tänkbara sätt att välja ut sina bidrag på: internval, nationella uttagningar, låtuttagningar till internvalda artister samt nationella uttagningar där vinnaren senare fick en internvald låt.

2018 använde TV-bolaget AMPTV sig utav den nationella uttagningen Depi Evratesil där totalt 20 bidrag tävlade i två semifinaler innan tio finalister utsågs utav 50/50 tittar- och juryröster. Samma röstsystem användes i finalen, där “Qami” fick båda röstgruppernas 12:or.

I Eurovision Song Contest 2018 så blev det en 15:e-plats i semifinal 1 för Sevak, vilket kanske var anledningen till att TV-bolaget året efter beslöt sig för att välja ut sitt bidrag internt. Det gick inte bättre det så 2020 var det återigen dags för “Depi Evratesil” men då blev det ju inget ESC alls för vinnaren Athena Manoukian p.g.a. pandemin.

Hur TV-bolaget AMPTV tänker utse sitt ESC 2021-bidrag har de ännu inte avslöjat.

Se “Armenien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se