Norge Efter förra veckans MGP 2021-premiär så fortsätter TV-bolaget NRK denna vecka Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 då det nu på lördag, den 23:e januari, är dags för den andra semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Vi vet redan vilka veckans finalklara artister är: Stavangerkameratene. Deras tävlings-bidrag “Barndomsgater“, som de kommer att framföra live i semifinalen, släpps nu på fredag.

Tidigare i morse presenterades veckans fyra semifinalister som tävlar om en plats i finalen den 20:e februari. Här nedan ser ni namnen på artisterna, bidragen och låtskrivarna samt länkar till spotify och youtube där man nu kan lyssna på veckans semifinalbidrag.

Semifinal 2 – lördag 23:e januari – Startfältet:

Raylee
Raylee – “Herospotifyyoutube
(t&m: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac)
MGP 2020: “Wild“ (3-4:a)
läs mer på nrk.no
Maria Solheim
Maria Solheim – “Nordlysetspotifyyoutube
(t&m: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik, Maria Solheim)
MGP-debutant
läs mer på nrk.no
Daniel Owen
Daniel Owen – “Psychospotifyyoutube
(t&m: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard,
Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen, Marcus Nilsen Ulstad
)
MGP-debutant
läs mer på nrk.no
Ketil Stokkan
Ketil Stokkan – “My Life is OKspotifyyoutube
(t&m: Ketil Stokkan)
MGP 1983: “Samme charmeur“ (2:a)
MGP 1986: “Romeo“ (1:a)
MGP 1990: “Brandenburger Tor“ (1:a)
läs mer på nrk.no
(Källa: nrk.no – Foto från NRK – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så är det speciellt två bidrag står ut bland de tävlande och som jag känner att jag blir intresserad av efter en första genomlyssning. Min personliga favorit så här långt är Raylee (vilket överraskar mig då jag inte alls var så förtjust i hennes 2020-insats) och Ketil Stokkan (en gammal favorit som ska bli så roligt att återse på MGP-scenen).

Förra veckan fick jag vidare min inledande andrahandsfavorit (Blåsemafian i stället för min egentliga favorit Jorn). Vi får se om det går bättre eller sämre nu på lördag. 🙂

Schlagerpinglans rankning efter första genomlyssningen:
1. “Hero”, Raylee (ett fartfyllt glädjepiller, min självklara förhandsfavorit)
2. “My Life is OK”, Ketil Stokkan (svängigt men kanske en aning enformigt)
3. “Nordlyset”, Maria Solheim (stämningsfull visa)
4. “Psycho”, Daniel Owen (njae… inte riktigt min typ av musik)

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på MGP-bidragen (Semifinal 2)”

 1. Adri

  Oj vilken svag standard denna vecka! Saknar redan heat 1 där jag ändå gillade 3.

  Här är det mesta väldigt ”meh”. Men ok, en topp 4 har jag iaf:

  1. ”Nordlyset”
  2. ”Hero” (mången gånger bättre än ”Wild” ja)
  3. ”Psycho”
  4. ”My life is ok”

  Men ja, svag standard här.

 2. Micke

  1. “Nordlyset”, Maria Solheim
  (Detta är den enda som har något. Kan bli riktigt bra med fler lyssningar men kan även dö ut. Men där finns något)
  2. “My Life is OK”, Ketil Stokkan (När jag rankar den här som tvåa är det lätt att förstå hur svag den här semifinalen är i mina ögon. Helt ok låt som man hört förut))
  3. “Hero”, Raylee (Det där med att ha hört förut…….. Den här är väl med varje år i ESC. Känns så iaf. Trallvänlig sak som går in i ena örat och ut i andra)
  4. “Psycho”, Daniel Owen
  (Tänk att det ska behövas åtta personer för att få ihop sån här s………… Som en person som själv skriver musik och vet hur man tar sig an det hela kan jag inte annat än skratta åt eländet. När ska folk läsa igenom detta med 4-8 låtskrivare eller mer? Lika lättläst som Parlamentet och fejket kring det)

 3. Ukrainare

  Raylees “Hero” är så “Blinding Lights”-inspirerad som det bara kan bli. Efter en första genomlysning känns det som att det är denna låt som kommer att gå vidare till finalen.
  Daniel är nog den enda som skulle kunna utmana Raylee om finalplatsen om det nu inte var så att låtar som “Psycho” vanligtvis inte brukar gå hem hos norrmännen.
  Annars håller jag med Adri om att det här är en ganska svag deltävling. Ser fram emot att få höra finalklara “Barndomsgater”

 4. Micke

  Har nu lyssnat ytterligare två gånger på de fyra bidragen. Inga överraskningar alls. Som jag anade skulle Maria Solheims bidrag växa. Det är faktiskt så att den växt väldigt. Nu är den ett av sju bidrag jag hittills rankat väldigt högt ESC 2021. Av de sju är två från Frankrike, tre från Albanien, ett från Bulgarien och då ett från Norge.

  De övriga tre bidragen i Norges semi 2 ödslar jag ingen mer tid på

  HEJA MARIA!!!!!

 5. Adri

  Efter att ha lyssnat runt lite på låtarna ytterligare några gånger står rankingen still från tidigare idag. Men nu har jag mer utvecklade omdömen.

  1. “Nordlyset”
  – Jamen denna är ju verkligen så chanslös man kan bli. Maria kommer behöva slaya allt på scenen på lördag, och de andra tre behöver typ ha mikrofonen avstängd och alltid röra sig ur takt – då kan Maria ha en chans. Men tyvärr får hon det svårt. Med tur – och massa av den – kanske hon kan vinna en duell mot Ketil. Men sen kommer det ta stopp. Och det är ju skittråkigt för detta låter som så klassiskt Eurovision-Norge, så som de kunde gjort 1986-1994 typ. Det är mysigt.

  2. “Hero”
  – Jag kommer aldrig klaga på 80-talsinfluenser. Men man kan göra det bättre (som “Lost in a dance” i Estlands uttagning). Men det känns väl klappat och klart att det blir denna som tar guldpasset till final? 🙂 Eller hur? Jag hade dock fel förra veckan, men jag är säkrare nu. Och blir det så, så blir jag inte ledsen. Jag gillar denna. Men ville mer när man hör potentialen.

  3. “Psycho”
  – Gillar inte falsetten. Gillar inte övriga delar nämnvärt heller, men refrängen har nåt medryckande. Det finns en musikslinga i bakgrunden som gör den lite mer värd att tolerera.

  4. “My life is ok”
  – Musiken i den här är ju störtlöjlig. Den ger mig samma vibbar som Henry Mancini’s “Baby Elephant Walk”. Och texten förhöjer det löjliga. Nej men det här är faktiskt bara löjligt.

 6. Mr A

  Här finns bara en låt, 80 tals låten Hero är solklar 1a denna vecka.
  2. Nordlyset, fin visa men inte mer.
  3. My Life is OK, nja tråkig.
  4. Psycho, titeln säger allt.

  Blir till å lyssna på Hero denna vecka.

 7. Mr A

  Instrumental om man känner för det. Hero.

  https://youtu.be/TgzsBoNL6tk

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag älskar den instrumentala versionen. 100% sprudlande, nostalgisk musikglädje. Tack. 😀

 9. Mr A

  @pinglan, Absolut. Kul att höra låtar utan sång.

 10. Engsla

  Vet ni vad? Jag är nöjd med Norges uttagning nu. Det har stundtals känts som om det enda jag gör här är att gnälla på deras bidrag, men nu har jag hittat ett som jag faktiskt tycker riktigt bra om, och jag nöjer mig med det. Det finns inte en chans att den tar sig vidare till final, och än mindre till esc, men det är okej! Är bara tacksam över att den lilla pärlan hittade till semin. Talar förstås om Maria Solheim och “Nordlyset”. Så fin och behaglig. Tack för det 🙂

  De övriga tre rankar jag som följer:

  Ketil Stokkan – “My Life is OK”
  Raylee – “Hero”
  Daniel Owen – “Psycho”

  Och se där, Micke och jag är på samma våglängd igen 🙂

 11. Micke

  @Engsla, visste att du var en tjej som hade koll 🙂

  Kul att du gillar Marias bidrag. Bland det mysigaste jag hört i ESC. Som du säger helt chanslös men vad bryr vi oss om det Engsla. Huvudsaken är väl vår egen smak 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se