FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen UMK 2021 den 20:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där samtliga sju bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den sjunde låten: “Kelle mä soitan” med Ilta, se nedan. Mer info om UMK 2021-startfältet hittar ni här.

Det sjunde “UMK 2021”-bidraget:

Kelle mä soitan“, Ilta (Ilta Fuchs, Väinö Wallenius, Jouni Aslak)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av det sjunde bidraget så måste jag säga att det lämnade ett positivt intryck, trots sin lite dystra framtoning, men att jag inte är helt övertygad.

Just nu så uppfattar jag “Kelle mä soitan” som väldigt vacker och känslostark men känner samtidigt att det där lilla extra inte riktigt finns där. Jag har dock inte räknat bort låten än för dels så finns det ju tid för låten att växa men framför allt så vet man ju inte vad som händer när Ilta väl ställer sig på scenen och framför låten live. Då kanske alla bitarna faller på plats?

Vi har nu hört samtliga sju bidrag som ska tävla i UMK 2021-finalen den 20:e februari och för enkelhetens skull så återkommer jag strax med ett nytt inlägg där alla bidragen finns samlade. På återseende. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2021: Lyssna på Iltas UMK 2021-låt”

  1. Mr A

    Ok, men inget nytt.

  2. Pato

    Trots att den är på hemspråk så bryr man sig inte ens. Det är dåligt tecken.

  3. Engsla

    Fin melodi och jag uppskattar att den sjungs på en finska som flyter på väl tillsammans med melodin. Rösten känns stundom lite väl skrikig, men det är nog bara en smaksak. Jag brukar inte uppskatta Lisa Ajax m.fl. heller. Håller fortfarande på Danny eller kanske Aksel, men den här kommer på en tredje plats 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se