FinlandPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget YLE i dag, den 13:e januari, de sju artister som valts ut till Uuden Musiikin Kilpailu 2021, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021, som avgörs den 20:e februari.

Presentationen bestod utav en kort filmsnutt (2:49) på areena.yle.fi där man fick se artisterna en efter en. Ganska omgående stod det klart att den lista på artister som läckt i förväg var den riktiga.

Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. artister, låttitlar och låtskrivare. För lite snabb info om deltagarna på svenska – se svenska.yle.fi.

Låtarna kommer att släppas ett bidrag varje vardag kl. 00:00 (om detta är finsk tid så betyder det en timme tidigare i Sverige) via bl.a. Yle Arena med start i morgon, se schemat nedan.

Startfältet i Finlands UMK 2021:
UMK
(Grafik: Milla määttä/Yle, Mona Salminen)

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Finlands UMK 2021:

Låtsläpps-datum Artist Bidrag (Låtskrivare m.m.)
13:e januari
(23:00 svensk tid)
Oskr Lie” – textvideo
(Oskari Ruohonen, Joonas Anger, David Pramik)
14:e januari
(23:00 svensk tid)
Teflon Brothers
feat. Pandora
I Love You” – textvideo
(Jaakko Salovaara, Axel Ehnström, Mikko Kuoppala,
Heikki Kuula, Jani Tuohimaa, Anneli Magnusson
)
17:e januari
(23:00 svensk tid)
Danny Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” – textvideo
(Janne Rintala, Timo Ruokola)
18:e januari
(23:00 svensk tid)
Laura Play” – textvideo
(Laura Pöldvere, Karl-Ander Reismann, Reinis Straume)
19:e januari
(23:00 svensk tid)
Aksel Hurt” – textvideo
(Gerard O’Connell, Kalle Lindroth, Joonas Anger)
20:e januari
(23:00 svensk tid)
Blind Channel Dark Side” – textvideo
(Blind Channel)
21:a januari
(23:00 svensk tid)
Ilta Kelle mä soitan” – textvideo
(Ilta Elina Fuchs, Väinö Wallenius, Jouni Aslak)
(Källor: svenska.yle.fi och areena.yle.fi)

Schlagerpinglan: Då kan man konstatera att uppgifterna om att Aksel inte skickat in något bidrag ändrats eller i alla fall inte hindrat honom från att delta. 🙂

Jag håller tummarna för att Aksels nya låt “Hurt” är minst lika bra som hans UMK 2020-vinnare “Looking Back” så att han har en chans att få den efterlängtade Rotterdam-biljetten.

Annars är det nog Laura (tvåfaldig ESC-representant för Estland: “Let’s Get Loud” 2005 och Verona” 2017) som är den artist jag blev gladast över att se i listan. Helst hade jag nog sett att tävlingsbidraget “Play” inte beskrivs som en popcountrylåt, men det kan kanske bli bra i alla fall. 🙂

Utöver dessa två så ser jag även fram emot att få se Pandora (tvåfaldig Melodifestivalsdeltagare: “You” 2003 och “Runaway” 2004) och Danny (sju tidigare försök i Finlands ESC-uttagningar). De övriga artisterna är debutanter i dessa sammanhang och får ses som intressanta, oskrivna kort. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finland 2021: De tävlande UMK 2021-artisterna”

  1. Adri

    Ja, ok, Aksel ljög inte. För han har ju inte skrivit låten – och är väl då inte den som skickat in. Jaja. Gud jag hoppas han är bättre på alla plan nu 2021 än 2020, för gudarna ska veta att jag absolut inte stod ut med ”Looking Back”.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Jag kan tänka mig att Aksel verkligen fick hålla tungan rätt i mun när han svarade på frågor i olika intervjuer. Roligt dock att han lyckats att hålla hemligheten så pass länge. 🙂 Magin med “Looking Back” var, för mig, kombinationen av en otroligt nostalgisk låt och väldigt passande artist… att denna kombination skulle kunna uppstå två år i rad med samma artist har jag svårt att tro men hoppas naturligtvis på det bästa.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se